Ελλάδα

Σχολεία: Πού αναβάλλεται για την Πέμπτη ο αγιασμός λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Σχολεία: Πού αναβάλλεται για την Πέμπτη ο αγιασμός λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Σχολεία: Πού αναβάλλεται για την Πέμπτη ο αγιασμός λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Η απόφαση ελήφθη μετά την εισήγηση της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνων του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την κακοκαιρία ΑΤΕΝΑ

Κλειστά θα μείνουν αύριο Τετάρτη τα σχολεία σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, ο περιφερειάρχης Χριστόδουλος Τοψίδης αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων της περιφέρειας, μετά και από εισήγηση της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνων του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Αυτόματα, η έναρξη της σχολικής χρονιάς και ο αγιασμός μεταφέρεται κατά μια ημέρα, την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου.

Σε σχετικές ανακοινώσεις προέβησαν και οι δημοτικές αρχές των πόλεων της περιοχής προκειμένου να ενημερώσουν τους γονείς.

Όπως αναφέρει η απόφαση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη:

Με γνώμονα την ασφαλή μετακίνηση των δημοτών και ειδικότερα των μαθητών/τριών, γονέων και κηδεμόνων, εν όψει της τέλεσης του Αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, με απόφαση δημάρχου αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αλεξανδρούπολης την Τετάρτη 11/9, λόγω των προβλεπόμενων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Σύμφωνα με το σχετικό επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ, από το βράδυ της Τρίτης 10.09 μέχρι και τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης 11.09 2024, αναμένεται επιδείνωση του καιρού με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους.

Ως εκ τούτου, με σκοπό την αποφυγή της επικινδυνότητας στις μετακινήσεις μαθητών/τριών, γονέων και κηδεμόνων, αναβάλλεται η τελετή του Αγιασμού στα σχολεία όλων των βαθμίδων στον Δήμο Αλεξανδρούπολης. Ο Αγιασμός θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024, ώστε η τελετή να τύχει των συνθηκών που της αρμόζουν και ιδιαίτερα οι μικροί μαθητές να τη βιώσουν με χαρά και λαμπρότητα.

Παρόμοια απόφαση έχει λάβει και ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος.

Λόγω των αναμενόμενων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, ιδιαίτερα κατά τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 11 Σεπτεμβρίου 2024, αναστέλλεται η λειτουργία των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάμιας Εκπαίδευσης στο Δήμο Σουφλίου και η καθιερωμένη τελετή αγιασμού, για την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments