Διεθνή

Η Γερμανία επιβάλει αυστηρούς ελέγχους στα σύνορα για έξι μήνες λόγω ισλαμιστικού εξτρεμισμού

Η Γερμανία επιβάλει αυστηρούς ελέγχους στα σύνορα για έξι μήνες λόγω ισλαμιστικού εξτρεμισμού

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Η Γερμανία επιβάλει αυστηρούς ελέγχους στα σύνορα για έξι μήνες λόγω ισλαμιστικού εξτρεμισμού

Ο Όλαφ Σολτς θέλει να προλάβει τις ακροδεξιές αντιδράσεις

Η Γερμανία ανακοίνωσε ότι για έξι μήνες θα επιβάλει αυστηρούς ελέγχους σε όλα τα χερσαία σύνορά της, τόσο για να αντιμετωπίσει τους παράτυπος μετανάστες, όσο και για να μειώσει τον κίνδυνο ισλαμιστικού εξτρεμισμού μετά τις πρόσφατες επιθέσεις σε πολίτες της.

Οι έλεγχοι εντός μιας ευρείας ζώνης ελεύθερης κυκλοφορίας, της ευρωπαϊκής ζώνης Σένγκεν, θα ξεκινήσουν στις 16 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσουν αρχικά έξι μήνες, δήλωσε τη Δευτέρα η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέιζερ, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

Η γερμανική κυβέρνηση έχει επίσης σχεδιάσει ένα σύστημα που επιτρέπει στις αρχές να απορρίπτουν περισσότερους μετανάστες απευθείας στα γερμανικά σύνορα, δήλωσε ο Faeser, χωρίς να προσθέσει λεπτομέρειες σχετικά με την αμφιλεγόμενη και νομικά επιβαρυμένη κίνηση. Οι περιορισμοί αποτελούν μέρος μιας σειράς μέτρων που έχει λάβει η Γερμανία για να σκληρύνει τη στάση της απέναντι στην παράτυπη μετανάστευση τα τελευταία χρόνια μετά την αύξηση των αφίξεων, ιδίως ανθρώπων που φεύγουν από τον πόλεμο και τη φτώχεια στη Μέση Ανατολή.

Η κυβέρνηση του καγκελάριου Όλαφ Σολτς επιδιώκει να ανακτήσει την πρωτοβουλία από την αντιπολιτευόμενη ακροδεξιά και τους συντηρητικούς, οι οποίοι είδαν την υποστήριξη να αυξάνεται καθώς αξιοποιούν τις ανησυχίες των ψηφοφόρων για τις εκτεταμένες δημόσιες υπηρεσίες, την ενσωμάτωση και την ασφάλεια. «Ενισχύουμε την εσωτερική ασφάλεια και συνεχίζουμε τη σκληρή μας γραμμή κατά της παράτυπης μετανάστευσης», δήλωσε ο Faeser, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση έχει ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις γειτονικές χώρες για τους προβλεπόμενους ελέγχους.

Οι πρόσφατες θανατηφόρες επιθέσεις με μαχαίρι στις οποίες οι ύποπτοι ήταν αιτούντες άσυλο έχουν πυροδοτήσει τις ανησυχίες για τη μετανάστευση. Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για μια επίθεση με μαχαίρι στη δυτική πόλη Σόλινγκεν, στην οποία σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι τον Αύγουστο. Το AfD νωρίτερα αυτόν τον μήνα έγινε το πρώτο ακροδεξιό κόμμα μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο που κέρδισε τις εκλογές σε κρατίδιο, στη Θουριγγία, αφού διεξήγαγε μεγάλη εκστρατεία για το θέμα της μετανάστευσης. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι αυτό είναι επίσης η κύρια ανησυχία των ψηφοφόρων στο κρατίδιο του Βρανδεμβούργου, όπου θα διεξαχθούν εκλογές σε δύο εβδομάδες.

Οι κεντροαριστεροί Σοσιαλδημοκράτες (SPD) του Σολτς και του Φέιζερ μάχονται για να διατηρήσουν τον έλεγχο της κυβέρνησης εκεί, σε μια ψηφοφορία που χαρακτηρίζεται ως δοκιμασία δύναμης του SPD ενόψει των ομοσπονδιακών εκλογών του επόμενου έτους. «Η πρόθεση της κυβέρνησης φαίνεται να είναι να δείξει συμβολικά στους Γερμανούς και στους δυνητικούς μετανάστες ότι οι τελευταίοι δεν είναι πλέον επιθυμητοί εδώ», δήλωσε ο Μάρκους Ένγκλερ από το Γερμανικό Κέντρο Έρευνας για την Ένταξη και τη Μετανάστευση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments