Lifestyle

Έφυγε από το σπίτι του ο Κασσελάκης – Δεν κοιμούνται πια μαζί στο ίδιο κρεβάτι με τον Τάιλερ

Έφυγε από το σπίτι του ο Κασσελάκης – Δεν κοιμούνται πια μαζί στο ίδιο κρεβάτι με τον Τάιλερ

Πηγή Φωτογραφίας: 12vima.gr//Έφυγε από το σπίτι του ο Κασσελάκης – Δεν κοιμούνται πια μαζί στο ίδιο κρεβάτι με τον Τάιλερ

Πού κοιμάται τις τελευταίες ημέρες ο Κασσελάκης; – Οι εξελίξεις μετά την πτώση

Καλημέρα σε όλες και όλους. Να είναι υποψήφιος κανείς ή να μην είναι; Αυτό μπορεί να είναι το φιλοσοφικο-πολιτικό ερώτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ όπου όλοι κινούνται στην επόμενη μέρα της πτώσης του Στέφανου Κασσελάκη από την ηγεσία. Την ίδια στιγμή στο ΠΑΣΟΚ κάνουν επίδειξη δύναμης με την κατάθεση χιλιάδων υπογραφών. Και στην κυβέρνηση επιδιώκουν να κάνουν την επανεκκίνηση, ένα νέο restart, όπως είναι η επιδίωξη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά τις εξαγγελίες της ΔΕΘ. Ας ξεκινήσουμε.

Τα χάλια του

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση μαθαίνω ότι είναι ο Στέφανος Κασσελάκης και, επειδή η πληροφορία έφτασε στα αυτιά μου από σοβαρό άνθρωπο, σας τη μεταφέρω.

Τις τελευταίες τρεις ημέρες ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνει και κοιμάται στο σπίτι του πατέρα του και όχι με τον σύντροφό του, Τάιλερ ΜακΜπέθ. Τον πατέρα του Κασσελάκη τον είδαμε να τον στηρίζει δυναμικά και στη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του κόμματος. Ο πατέρας πάντα στο πλευρό του γιου.

spiti kasselaki d3389

Το πολυτελές σπίτι που αγόρασε ο Κασσελάκης στο Κολωνάκι – Επί της οδού Λεβέντη

Το λάθος με τον Τάιλερ

Φίλος του που τον στήριζε τόσο καιρό ανοιχτά μου είπε ότι το να ανεβάσει τον σύντροφό του στη σκηνή, στην κεντρική προεκλογική του ομιλία, με κεραμιδί κοστούμι ήταν πολιτικό λάθος. Τους υποψηφίους του έπρεπε να είχε ανεβάσει πρώτα. Κατάφερε να στείλει απέναντί του τον μεγαλύτερο υποστηρικτή του, που έχει και ερείσματα στη βάση του κόμματος. Τον Παύλο Πολάκη. Η λίστα με τα λάθη είναι μεγάλη.

Ποιος τον συμβούλεψε να τα βάλει με τον Τσίπρα;

Με τον ΣΥΡΙΖΑ τελικά δεν ξέρεις από πού να αρχίσεις και πού να τελειώσεις. Έκανα χθες ένα μπαράζ τηλεφωνημάτων με στελέχη που έχουν και πολιτικό λόγο και κριτική ματιά. Κοινώς δεν είναι φερέφωνα του εκάστοτε προέδρου. Ας ξεκινήσω απ’ όσα λέγονται για τον πρώην πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ποιος του είπε να ασκεί συνεχώς κριτική και να μιλάει για μαύρα ταμεία επί εποχής Τσίπρα; Αυτά δεν είχαν γίνει ποτέ στα άλλα δύο μεγάλα κόμματα – Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ. Δεν θυμάμαι κάποιος πρόεδρος να έχει αμφισβητήσει τόσο ανοιχτά τον Κωνσταντίνο Καραμανλή ή τον Ανδρέα Παπανδρέου. Αυτό είναι μία βασική παράμετρος. Τώρα θα γυρίσει ο Κασσελάκης και θα πει ότι γι’ αυτό του πριόνιζε την καρέκλα τόσο καιρό. Πρόεδρε, μεταξύ μας δεν ασχολήθηκε όσο νομίζεις. Περισσότερο παρατηρητής ήταν για όσους γνωρίζουν. Προφανώς και δεν ήθελε να παραμείνει ο Κασσελάκης, αλλά είναι τελείως διαφορετικό με το να κοιμάται και να ξυπνάει θέλοντας να τον ρίξει.

Πώς κινείται ο Τσίπρας

Από απόσταση ασφαλείας παρακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ και τα ξεκατινιάσματα που δεν έχουν τέλος. Στενός συνομιλητής του μου έλεγε χθες ότι δεν πρόκειται να υπάρξει στο άμεσο μέλλον κάποια παρέμβασή του. Επιχειρώντας να κάνουμε μια «βουτιά» στη σκέψη του, μου μετέφερε ότι αυτή κινείται σε δύο επίπεδα: α) έδωσε τα «κλειδιά» του ΣΥΡΙΖΑ και μετά την απομάκρυνσή του το «μαγαζί» σφραγίστηκε και δεν υπήρξε απλώς διχασμός αλλά τριχασμός (Νέα Αριστερά) β) παρακολουθεί τις εξελίξεις και στο ΠΑΣΟΚ, καθώς και εκεί γίνεται το μάλε βράσε. Αυτό σημαίνει ότι η όποια επανεμφάνισή του θα σχετίζεται με την αναγέννηση της Κεντροαριστεράς, εφόσον οι δύο άλλοι πόλοι καταρρεύσουν (ο ένας το έπαθε ήδη). Ωστόσο δέχεται εισηγήσεις από συντρόφους του με μακρά πολιτική διαδρομή, προκειμένου ένα νέο σχήμα να έχει μόνο αριστερό πρόσημο, καθώς του λένε: «Εμείς είμαστε αριστεροί, δεν ασπαζόμαστε τη σοσιαλδημοκρατία», κάτι όμως που δεν τον βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Σε παράλληλο χρόνο, οι συζητήσεις μας με τον άνθρωπό μου οδηγήθηκαν στα περί απόσυρσης του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, από την πρώτη γραμμή για ένα μακρό χρονικό διάστημα, αλλά και των ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας με τον Κώστα Καραμανλή. Και εντοπίσαμε κοινά σημεία μεταξύ των δύο πολιτικών ανδρών, ως προς την επιλογή της μακράς σιωπής που θυμίζει copy paste τη γραμμή Γιάννη Λούλη.

Φεύγει ή μένει;

Το ερώτημα που ψάχνει απάντηση είναι τι θα κάνει από εδώ και πέρα ο Κασσελάκης. Κάποιοι έλεγαν πως θα φύγει στη Νέα Υόρκη. Να σας επισημάνω πως δεν έχω εικόνα πως θα φύγει για τις ΗΠΑ μετά την ήττα που υπέστη στην Κεντρική Επιτροπή. Ο έκπτωτος Κασσελάκης, μου είπε άνθρωπος που ξέρει καλά τι γίνεται, δεν σχεδιάζει την αποχώρηση, αλλά θα μείνει στο εγχώριο πολιτικό σύστημα.

Νέο κόμμα ή πάλι υποψήφιος;

Αυτές τις ημέρες συζητάει τις επόμενες κινήσεις. Εάν θα είναι πάλι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ή θα κάνει νέο κόμμα. Με βάση τα σημερινά δεδομένα ο Στ. Κασσελάκης είναι πιο κοντά στη λογική να κατέβει εκ νέου υποψήφιος. Απλώς καταγράφει δυνάμεις και βλέπει πού έχει επιρροή, τόσο σε επίπεδο βουλευτών όσο και στελεχών ανά την επικράτεια. Εάν δει πως έχει δυνάμεις, τότε θα δοκιμάσει εκ νέου, αλλιώς το νέο κόμμα έρχεται σε δεύτερο χρόνο.

Στιχουργός είναι, όχι λογογράφος

Ο Κασσελάκης πληρώνει και τις βαρύγδουπες φράσεις που του έγραφε ο Νίκος Μωραΐτης. Στιχουργός είναι, όχι λογογράφος. Τώρα θα μου πει κάποιος δεν έχει δικαίωμα να γράφει; Φυσικά και έχει, αλλά για τον Κασσελάκη θα ήταν καλύτερα να μην του έγραφε τη φράση: «Δεν μπορώ καν να ακουμπήσω στην πλάτη της καρέκλας του προέδρου από τα μαχαίρια που δέχομαι». Τον Κασσελάκη τον θεωρούν «τελειωμένο» στο κόμμα του. Δεν θα αναφέρω καν τα σχόλια που μου έκαναν για το πρόσωπό του. Άκρως υποτιμητικά για ένα άτομο που σε λίγο καιρό θα είναι παρελθόν για τον ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης μου είπαν ότι δεν άκουγε κανέναν. Έκανε τα δικά του όπως, για παράδειγμα, το να «φάει» τον Σωκράτη Φάμελλο. Είναι ο Φάμελλος το φόβητρο και ο σωτήρας του ΣΥΡΙΖΑ; Όχι. Αλλά είναι ένα πρόσωπο αγαπητό στο εσωτερικό του κόμματος και τους έκατσε άσχημα.

Από τον Κασσελάκη, στον Πολάκη

Ακούγονται διάφορα. Ότι προσπαθούν να κόψουν τον Κασσελάκη από μία ενδεχόμενη νέα υποψηφιότητα, αλλά με όσους μίλησα είχαν την αίσθηση ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί. Βουλευτής που τον στήριξε μου είπε ότι αυτή τη στιγμή οι ψηφοφόροι του είναι μειοψηφία, γιατί ένα μεγάλο κομμάτι ψηφοφόρων θα πάει στον Παύλο Πολάκη.

«Είδαμε και την υποψηφιότητα που έκανε “γκελ”»

Ας συνεχίσω με τον ΣΥΡΙΖΑ και τις υποψηφιότητες που πρόκειται να κατατεθούν. Απ’ ό,τι μαθαίνω, θα είναι σίγουρα ο Παύλος Πολάκης και ο Απόστολος Γκλέτσος και προσανατολίζονται οι περισσότεροι να κλείσουν το μάτι σε μία υποψηφιότητα που ακούει στο όνομα Σωκράτης Φάμελλος. Όταν ρώτησα τον συνομιλητή μου στο αν κάνει «γκελ» μία τέτοια υποψηφιότητα, μου απάντησε «είδαμε και του Κασσελάκη η υποψηφιότητα που έκανε “γκελ” πού καταλήξαμε». Δεν τον αδικώ. Πάντως οι περισσότεροι μέσα στο κόμμα θέλουν μια υποψηφιότητα που να μην δημιουργεί ίντριγκες, διχασμό και πάνω απ’ όλα να έχει πολιτικό βάθος.

Το πολιτικό τέλος του Παππά

Ακούγεται πολύ από χθες ότι ο Νίκος ο Παππάς πούλησε τον Κασσελάκη και ότι ήταν πίσω απ’ όλη αυτή την ιστορία. Έκανα ρεπορτάζ και πρέπει να σας πω πώς έχουν τα πράγματα. Ο Νίκος Παππάς τον άφησε. Ναι, αλήθεια είναι αυτό. Τον άφησε γιατί δεν θα τον ακολουθούσαν τα στελέχη που πρόσκεινται σε αυτόν. Αν έκανε κάτι άλλο, θα ήταν και το πολιτικό του τέλος. Να σημειώσω πως ο Παππάς έκανε μια προσπάθεια, ώστε να μην φτάσει το κόμμα σε έναν τόσο μεγάλο διχασμό. Είχε προτείνει στον Κασσελάκη να γίνει η συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής μετά τη ΔΕΘ. Δεν τον άκουσε.

Άφαντος ο ναύαρχος Αποστολάκης

Κοιτούσα τις τελευταίες ημέρες να δω στο «κάδρο» και πίσω από τον Στέφανο Κασσελάκη τον βουλευτή Επικρατείας και ναύαρχο, Ευάγγελο Αποστολάκη. Πιο εύκολα θα έβλεπα εμένα, παρά αυτόν. Ούτε φωνή ούτε ακρόαση από τον ναύαρχο. Η σχέση τους έχει τελειώσει εδώ και καιρό. Με ό,τι συνεπάγεται.

Περί συνεδρίου

Η διαρροή που γίνεται από κορυφαία στελέχη είναι ότι το συνέδριο θα τραβήξει λίγο, γιατί αυτή τη στιγμή υπάρχει μία ένταση και ένας αναβρασμός μέσα στο κόμμα. Άρα μην περιμένετε να γίνει στις 6 Οκτώβρη – ημέρα εκλογών στο ΠΑΣΟΚ. Μου είπαν ότι θα αλλάξει η γραμματεία και σίγουρα ο Θάνος Μωραΐτης.

Νέα παραίτηση προ των πυλών στον ΣΥΡΙΖΑ

Όπως ενδεχομένως έχετε διαβάσει, έχει ξεκινήσει ένα ντόμινο παραιτήσεων στο επικοινωνιακό επιτελείο της Κουμουνδούρου, μετά την καθαίρεση του Στέφανου Κασσελάκη, από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Η αρχή έγινε με τον διευθυντή του γραφείου Τύπου του προέδρου του κόμματος, Μπάμπη Παπαδάκη, και ακολούθησε η επικεφαλής του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ευγενία Κουντούρη. Τώρα μαθαίνω πως ένα βήμα (μη σας πω ενάμισι) πριν υποβάλει και τη δική της παραίτηση, βρίσκεται η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Βούλα Κεχαγιά. Η δημοσιογράφος τον τελευταίο καιρό δεν είχε την πληροφόρηση που θα έπρεπε, με αποτέλεσμα να φαίνεται αναξιόπιστη προς τους εκπροσώπους του Τύπου χωρίς να ευθύνεται. Αυτά ήξερε, αυτά έλεγε. Για παράδειγμα, όταν ο Κασσελάκης ανακοίνωνε την έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, λίγη ώρα μετά την ενημέρωση των διαπιστευμένων δημοσιογράφων από την Β. Κεχαγιά, εκείνη δεν γνώριζε τίποτα. Ακολούθως δεν είχε ενημερωθεί για την απόφαση επιστροφής του Παύλου Πολάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, με αποτέλεσμα η ίδια να βγαίνει στα ΜΜΕ και να διαψεύδει κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Μάλιστα τόνιζε πως «δεν μπορώ να κατανοήσω από πού προέρχονται τέτοιου είδους πληροφορίες».

Επαφές με Νέα Αριστερά

Και τώρα τι θα γίνει με τη Νέα Αριστερά; Μου είπαν πως θα υπάρξει προσπάθεια επαναπροσέγγισης και συζήτησης, αλλά όχι αμέσως. Θα γίνει σταδιακά, για να μην προκληθούν εντάσεις. Αυτό που ξέρω όμως είναι πως επαφή υπήρξε των «87» με στελέχη της Νέας Αριστεράς όλο το προηγούμενο διάστημα.

Πηγή: 12vima.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments