Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Στόχος μου η μείωση του χρόνου αναμονής στις εφημερίες κατά 2 ώρες [vid,pics]

Άδωνις Γεωργιάδης: Στόχος μου η μείωση του χρόνου αναμονής στις εφημερίες κατά 2 ώρες [vid,pics]

Πηγή Φωτογραφίας: (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)//Άδωνις Γεωργιάδης: Στόχος μου η μείωση του χρόνου αναμονής στις εφημερίες κατά 2 ώρες

Ρασπούτιν ο Παππάς – Καθάρισε τον Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

«Η μάχη κατά της συμμορίας της γκρίνιας και της μιζέριας είναι αυτό που αξίζει περισσότερο στο υπουργείο Υγείας», τόνισε, σε αποψινή παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, μιλώντας για τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία, ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως «πρόκειται για σχεδόν 40.000 δωρεάν απογευματινά χειρουργεία. Έχουμε την έγκριση από τα τεχνικά κλιμάκια και περιμένουμε την τυπική έγκριση από την Επιτροπή. Θα γίνουν σίγουρα τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία. Προηγούνται οι μεγάλες αναμονές στη λίστα αναμονής των χειρουργείων. Στόχος μας είναι να εξυπηρετηθούν όσοι έχουν ταλαιπωρηθεί περισσότερο. Θα γίνουν και άλλες επεμβάσεις, όπως είναι οι εγχειρήσεις καταρράκτη με voucher. Μέχρι το καλοκαίρι πιστεύουμε πως η αναμονή θα φτάσει στο χαμηλότερο σημείο που ήταν ποτέ. Μιλάμε για 51 εκατομμύρια από το ταμείο ανάκαμψης».

Για το χρόνο αναμονής στις εφημερίες των νοσοκομείων,

«Θέλω οι πολίτες να με κρίνουν να από το αν θα μειώσω τους χρόνους στις λίστες αναμονής. Σκοπός της θητείας μου είναι η μείωση του χρόνου αναμονής. Το βασικό σενάριο το παρουσίασα σήμερα στον πρωθυπουργό. Πήρα την έγκριση από τον πρωθυπουργό. Στόχος μας είναι να μειωθούν οι αναμονές κατά 2 ώρες. Το σενάριο της 24ωρης καθημερινής εφημερίας έχει απορριφθεί, γιατί δε βγαίνει στην πράξη, και ενημέρωσα σχετικά και την ΕΙΝΑΠ σήμερα. Υπάρχει ανεπαρκές προσωπικό για να υποστηρίξει την 24ωρη εφημερία.

Σήμερα, είχα εκτενή συνάντηση και συζήτηση με τους εκπροσώπους της ΕΙΝΑΠ. Τους τόνισα ότι δεν πρέπει να γκρινιάζουμε διαρκώς. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μας είναι περισσότερο από το 2019. Ενδεικτικά, αναφέρω πως το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο έχει αυξήσει τον προϋπολογισμό κατά 71% από το 2019 έως σήμερα. Άρα, δεν υποτιμούμε τις λαϊκές συνοικίες του Πειραιά και της Δυτικής Αθήνας, το ΕΣΥ λειτουργεί. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για το ΕΣΥ. Το ότι το ΕΣΥ καταρρέει είναι παραμύθια της Χαλιμάς».

Σχετικά με τις σχέσεις του υπουργού με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, επισημάνθηκε ότι «δεν έχω κακοχαρακτηρίσει ποτέ τους γιατρούς του ΕΣΥ.

Ωστόσο, υπάρχουν γιατροί, που με κατηγορούν για δύο πράγματα. Το πρώτο πράγμα είναι ότι κάφρους αποκάλεσα προσωπικό, που τη Μεγάλη Εβδομάδα γιούχαραν και δεν σεβάστηκαν μια κορυφαία θρησκευτική τελετή. Πρέπει να σεβόμαστε τις θρησκευτικές πεποιθήσεις. Δεν ανέχομαι να υβρίζουν το Ευαγγέλιο. Είμαι χριστιανός ορθόδοξος και θέλω να σεβόμαστε θεμελιώδεις τελετές.

Το άλλο περιστατικό, για το οποίο με κατηγορούν, έγινε στο νοσοκομείο Παπανικολάου στη Βόρεια Ελλάδα. Το Παπανικολάου θα αλλάξει το χάρτη της ανοσοθεραπείας στη χώρα μας και θα αναβαθμιστεί. Σε εκείνη τη στιγμή, ένας συνδικαλιστής του ΚΚΕ άρχισε την κασέτα. Και είπα ότι βαρέθηκα να έρχομαι αντιμέτωπος με τέτοιου είδους συμπεριφορές. Την επομένη έγινε στάση εργασίας. Στη στάση εργασίας συμμετείχαν μόλις 4 στους 1860 εργαζόμενους. Μόλις 4 δεν προσήλθαν στην δουλειά τους. Δηλαδή, ο συνδικαλιστής του ΚΚΕ εκπροσωπούσε μόνο τον εαυτό του και άλλους τρεις. Είναι κομμουνιστές, που το μόνο που τους νοιάζει είναι να τα παρουσιάζουν όλα μαύρα και να ρίξουν την κυβέρνηση».

Αναφερόμενος στην αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών των ιατρών στο ΕΣΥ, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως «η  ΕΙΝΑΠ μού είχε πει, στην πρώτη συνάντηση που είχαμε όταν ανέλαβα την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ότι το βασικό αίτημα είναι η αυτοτελής φορολόγηση. Η εφορία μας πηγαίνει στο 40%, έλεγαν οι γιατροί. Το είπα στον Μητσοτάκη, το δέχτηκε και το ανακοινώνει στη ΔΕΘ. Στη σημερινή συνάντηση με την ΕΙΝΑΠ, τους είπα τα νέα για την αυτοτελή φορολόγηση και οι συνδικαλιστές μού είπαν πως αυτό ήταν υποχρέωσή μας. Είναι η συμμορία της μιζέριας και της γκρίνιας. Οι αριστεροί ξεκινούν πάντοτε από τη μιζέρια και την κριτική. Με την αυτοτελή φορολόγηση, οι γιατροί κερδίζουν περίπου 130 επιπλέον ευρώ το μήνα. Αναγνωρίζω πως υποαμείβονται. Αλλά προωθώ συνεχώς μεταρρυθμίσεις και τα πράματα δεν είναι όλα μαύρα».

Ερωτηθείς για το ότι λέγεται πως ο Άδωνις ήταν πιο ήρεμος στο υπουργείο Υγείας από ό,τι στο υπουργείο Ανάπτυξης, ο Ά. Γεωργιάδης σημείωσε πως «τα επιχειρήματα αυτά τα έχω ακούσει εκατοντάδες φορές. Ο πόλεμος κατά της συμμορίας της μιζέριας είναι αυτό που αξίζει περισσότερο στο υπουργείο Υγείας. Αυτοί που διαμαρτύρονται από το πρωί έως το βράδι το κάνουν απλώς για να διαμαρτύρονται. Σήμερα, το ΕΣΥ έχει περισσότερους γιατρούς, νοσηλευτές και λεφτά από ό,τι το 2019. Κύριος αντίπαλός μου είναι η συμμορία της μιζέριας.

Στο ΕΣΥ, πολλοί άνθρωποι μπορούν δυστυχώς να ζήσουν στιγμές ταλαιπωρίας. Όμως, δεν υπάρχει δημόσιο σύστημα υγείας χωρίς ταλαιπωρία και χωρίς προβλήματα. Αυτό για το οποίο παλεύουμε και μέχρι τώρα τα καταφέρνουμε είναι να μειώνουμε τα προβλήματα, να βελτιώνουμε το δημόσιο σύστημα υγείας έμπρακτα».

Αναφορικά με τις αυξήσεις σε φάρμακα, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε πως «οι αυξήσεις στις τιμές των φαρμάκων ήταν απολύτως αναγκαίες. Ο υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ξανθός είχε υπογραμμίσει την ανάγκη να αυξηθούν οι τιμές σε φθηνά φαρμακοσκευάσματα. Εμείς βρήκαμε το πολιτικό θάρρος να προβούμε στην αύξηση των τιμών. Οι φαρμακευτικές εταιρείες είχαν φτάσει στο σημείο να μην έχουν συμφέρον να παράγουν τα συγκεκριμένα φαρμακοσκευάσματα. 2 δις εκατομμύρια μας λείπουν στη φαρμακευτική, γιατί είμαστε εξαιρετικά γαλαντόμοι στη φαρμακευτική δαπάνη στην Ελλάδα».

Κληθείς, τέλος, να τοποθετηθεί για το πώς θα έβλεπε τον Παύλο Πολάκη πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως «έχω επιλέξει να μην εμπλέκομαι στα εσωκομματικά άλλου κόμματος. Το να πω ότι θα πρότεινα Πολάκη για πρόεδρο θα ήταν λίγο ακραίο σενάριο. Ήμουν γαλαντόμος με τον Κασσελάκη. Είπα ότι δεν θα προλάμβανε την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Έπρεπε να έχω θέσει ως όριο τη ΔΕΘ. Ο Κασσελάκης είναι τελείως ανώριμος πολιτικά. Το πιο εντυπωσιακό είναι ο Νίκος Παππάς, αυτός είναι ο αληθινός Ρασπούτιν. Τον έβαλε πρόεδρο της Κ.Ο Και αφού έγινε πρόεδρος της Κ.Ο., καθάρισε τον Κασσελάκη στην Κ.Ε. Στην πραγματικότητα, ο Παππάς καθάρισε τον Κασσελάκη. Διακινδυνεύω μια πρόβλεψη. Αποκλείεται να αποσυρθεί ο Κασσελάκης. Δεν βλέπω κάποιον υποψήφιο που να μπορεί να ανταγωνιστεί αποτελεσματικά τον Κασσελάκη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments