Πολιτική

Il Messaggero: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αυξάνει μισθούς και συντάξεις

Il Messaggero: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αυξάνει μισθούς και συντάξεις

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Il Messaggero: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αυξάνει μισθούς και συντάξεις

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αυξάνει και τις συντάξεις», γράφει η εφημερίδα της Ρώμης.

H εφημερίδα της Ρώμης Ιl Messaggero αναφέρεται, σε άρθρο της, στην ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

«Ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί, από τα 830 στα 950 ευρώ, εντός του 2027. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αυξάνει και τις συντάξεις», γράφει η εφημερίδα της Ρώμης.

«Η συνταγή του Έλληνα πρωθυπουργού είναι ξεκάθαρη», προσθέτει η ll Messaggero, η οποία ότι «στα σαράντα πέντε μέτρα που ανακοίνωσε στην Θεσσαλονίκη, συμπεριλαμβάνονται αυξήσεις για τα δυο εκατομμύρια συνταξιούχων της χώρας, από την αρχή του επόμενου έτους, όπως και μια νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, από τον ερχόμενο Απρίλιο».

«Μετά από σειρά ετών, στα οποία τα μέτρα λιτότητας προκάλεσαν μείωση των συντάξεων και των μισθών, τώρα επιλέγεται η αντίθετη κατεύθυνση. Τα τελευταία χρόνια, ο μέσος μισθός των Ελλήνων αυξήθηκε. Αλλά η ανεργία βρίσκεται ακόμη στο 10% -η δεύτερη υψηλότερη στην ΕΕ- και η αγοραστική δύναμη είναι από τις χαμηλότερες», αναφέρει η ιταλική εφημερίδα.

«Συνολικά, πρόκειται να υιοθετηθούν πάνω από είκοσι μέτρα, σύμφωνα με τα σχέδια της κυβέρνησης, για την καταπολέμηση της ακρίβειας, μεταξύ των οποίων η φοροαπαλλαγή για τα κλειστά ακίνητα, όπως τόνισε ο υπουργός εθνικής οικονομίας και οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης», καταλήγει η Il Messaggero.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments