Πολιτική

Σύνοδος του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη: Στις 23 Σεπτεμβρίου το νέο ραντεβού Μητσοτάκη – Ερντογάν

Σύνοδος του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη: Στις 23 Σεπτεμβρίου το νέο ραντεβού Μητσοτάκη – Ερντογάν

Πηγή Φωτογραφίας: [369491] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ, ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΡΕΤΖΕΠ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Στη «σκιά» του επεισοδίου στην Κάσο και εν μέσω ενός δύσκολου κλίματος λόγω των αρκετών τουρκικών παλινδρομήσεων

Σε λίγες ημέρες θα διεξαχθεί στη Νέα Υόρκη η Σύνοδος του ΟΗΕ. Οι συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν εκεί, στο περιθώριο αυτής, θα είναι κρίσιμες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται ότι θα γίνει τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, στη «σκιά» όμως του επεισοδίου στην Κάσο και εν μέσω ενός δύσκολου κλίματος λόγω των αρκετών τουρκικών παλινδρομήσεων.

Την ίδια ημέρα φαίνεται πως ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Χριστοδουλίδης, θα συναντά τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, με αντικείμενο τις προσπάθειες επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό. Πληροφορίες λένε ότι στο τραπέζι μαζί τους θα κάθεται και ο ηγέτης του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ. Μία ημέρα μετά θα γίνει και η τριμερής συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου. Ένα σημαντικό ραντεβού δεδομένης της επαναπροσέγγισης Τουρκίας – Αιγύπτου και των αλλαγών που ενδέχεται να επιφέρει αυτό το διπλωματικό φλερτ στις σχέσεις Αθήνας – Καΐρου.

Δύο ημέρες αργότερα θα γίνει μία άτυπη υπουργική συνάντηση με θέμα την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, όπου η κατάσταση πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, με το ανθρωπιστικό δράμα στη Γάζα να παίρνει ακραίες διαστάσεις. Θα τη διοργανώσει το Arab League και θα συμμετάσχουν και οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Κύπρου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments