Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Τα επόμενα βήματα του Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Τα επόμενα βήματα του Κασσελάκη

Πηγή Φωτογραφίας: [371659] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Τα γεγονότα – ορόσημα από την εκλογή έως την καθαίρεση του Στέφανου Κασσελάκη

Το κύριο ερώτημα που προκύπτει από την απομάκρυνση του Στέφανου Κασσελάκη από τη θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προεδρεύοντα του ΣΥΡΙΖΑ αφορά τις επόμενες κινήσεις του. Από το περιβάλλον του επισημαίνουν ότι θα εξετάσει προσεκτικά την κατάσταση και θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του. Τα σχέδιά του θα αποκαλυφθούν τις επόμενες ημέρες, και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει.

Ο ίδιος επέμεινε μέχρι την τελευταία στιγμή να μην οδηγήσει το κόμμα σε εκλογές, γεγονός που υποδηλώνει την επιθυμία του να παραμείνει επικεφαλής της Κουμουνδούρου για την τριετή θητεία που δικαιούται.

Η κατάσταση έχει αλλάξει, και η παραίτηση τριών στενών συνεργατών του από τον ΣΥΡΙΖΑ — του Μανώλη Καπνισάκη, της Ευγενίας Κουντούρη και του Μπάμπη Παπαδάκη — ενδέχεται να προμηνύει εξελίξεις.

Ο έβδομος όροφος της Κουμουνδούρου έχει αδειάσει, και τις επόμενες ημέρες θα διευκρινιστεί ποιες αλλαγές θα υπάρξουν, πιθανώς και στο προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας. Ιδιαίτερα αν η εκλογή νέου προεδρεύοντα καθυστερήσει και φτάσει μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.

Σενάρια κυκλοφορούν σχετικά με το αν σκοπεύει να ιδρύσει ένα δικό του κόμμα, απογοητευμένος από το κλίμα που συνάντησε στην Κουμουνδούρου τον τελευταίο χρόνο.

Η απόφαση αυτή δεν θα είναι εύκολη, δεδομένου ότι ο ίδιος έχει καταγγείλει πολλές φορές όσους αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ είχε προειδοποιήσει τους βουλευτές του να μην προχωρήσουν σε «αποστασία».

Ωστόσο, οι συνθήκες είναι διαφορετικές, καθώς μπορεί να υποστηρίξει ότι το «κόμμα τον έδιωξε», τη στιγμή που ο ίδιος δεν έχει ποτέ δείξει φυγομαχία. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και το γεγονός ότι υπάρχουν βουλευτές που τον στηρίζουν.

Από τη στιγμή που πιστεύει ότι η βάση του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στο πλευρό του, δεν έχει κανένα λόγο να μην απευθυνθεί σε αυτή.

Ωστόσο, προκαλεί ανησυχία το γεγονός ότι, αν και η σημερινή Κεντρική Επιτροπή σχηματίστηκε επί προεδρίας Αλέξη Τσίπρα, περίπου το 1/3 της έχει αποχωρήσει μετά την απομάκρυνση της ομάδας και της «ομάδας Αχτσιόγλου» το περασμένο φθινόπωρο. Οι αντικαταστάτες που προστέθηκαν στην ομάδα των «300» θεωρούνται σε μεγάλο βαθμό πιο κοντά σε εκείνον. Αυτό υποδηλώνει ότι ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει σημαντικό αριθμό υποστηρικτών του.

Κατά συνέπεια, το κλίμα έχει αλλάξει και πολλοί πιστεύουν ότι αυτός είναι ο λόγος που σκέφτεται σοβαρά την επιστροφή του στην Κουμουνδούρου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments