Πολιτική

Σύσκεψη Κυρ. Μητσοτάκη με την ηγεσία Υπουργείου Υγείας για τις μεταρρυθμίσεις στο ΕΣΥ

Σύσκεψη Κυρ. Μητσοτάκη με την ηγεσία Υπουργείου Υγείας για τις μεταρρυθμίσεις στο ΕΣΥ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Σύσκεψη Κυρ. Μητσοτάκη με την ηγεσία Υπουργείου Υγείας για τις μεταρρυθμίσεις στο ΕΣΥ

Σε εξέλιξη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για τις μεταρρυθμίσεις στο ΕΣΥ και την εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε από το βήμα της ΔΕΘ

Σε εξέλιξη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για τις μεταρρυθμίσεις στο ΕΣΥ και την εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε από το βήμα της ΔΕΘ.

Όπως προανήγγειλε ο πρωθυπουργός το Σαββατοκύριακο, στην ατζέντα συμπεριλαμβάνεται και η ενίσχυση των εισοδημάτων των εργαζομένων στα νοσοκομεία, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης θα εξειδικεύσει  τους στόχους της ερχόμενου χρόνου για το εθνικό σύστημα υγείας καθώς και τις τομές στο ΕΣΥ.

«Ανταποκρινόμενοι σε ένα πάγιο αίτημα των γιατρών του ΕΣΥ,  η αμοιβή των εφημεριών στο ΕΣΥ θα φορολογείται αυτοτελώς με συντελεστή 22%, κάτι που θα αυξήσει μεσοσταθμικά τις αποδοχές των γιατρών 130 ευρώ, ενίοτε και περισσότερο. Σημειώνω, επίσης, ότι υπεγράφη κοινή υπουργική απόφαση που δίνει μεγάλη πρόσθετη οικονομική ενίσχυση, προσέξτε, έως 7.200 ευρώ ετησίως, σε γιατρούς που θα στελεχώσουν δομές υγείας σε απομακρυσμένες περιοχές. Αυτή είναι η δική μας έμπρακτη απάντηση στα πραγματικά προβλήματα του τόπου, αφήνοντας στους άλλους τυφλές διαμαρτυρίες και τις εύκολες εντυπώσεις» είχε ανακοινώσει από το βήμα της ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακολούθως, στις προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι  η πρόοδος στις εργασίες που γίνονται στις κτιριακές εγκαταστάσεις αρκετών νοσοκομείων και κέντρων υγείας, οι παρεμβάσεις στα ΤΕΠ, αλλά και οι προσλήψεις π.χ. τραυματιοφορέων, για την ουσιαστική μείωση του χρόνου αναμονής των ασθενών.

Όπως άλλωστε έχει δεσμευτεί ο πρωθυπουργός η Ελλάδα το  2027 θα έχει ανακαινισμένα 156 κέντρα υγείας, 93 νοσοκομεία, δεκάδες καινούργια τμήματα επειγόντων περιστατικών, ενώ θα αυξηθεί και ο αριθμός των γιατρών.

Παράλληλα έχει γνωστοποιήσει πως με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση θα καλυφθεί το κόστος για τα απογευματινά χειρουργεία σε πάνω από 37.000 συμπολίτες μας  που περιμένουν μήνες ή και χρόνια για μια επέμβαση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments