Καιρός

Επικαιροποιήση του Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης του καιρού

Επικαιροποιήση του Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης του καιρού

Πηγή Φωτογραφίας: [371510] ΒΡΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΤΣΟΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ/EUROKINISSI)

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τα έντονα φαινόμενα

Ο Θοδωρής Κολυδάς ενημέρωσε μέσω ανάρτησης του στα social media για την επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, το οποίο εκδόθηκε από την ΕΜΥ τη Δευτέρα 09-09-2024, στις 13:00 τοπική ώρα, με αριθμό 2/2024.

Η κακοκαιρία «Atena» που συνοδεύεται από βαρομετρικό χαμηλό στο Βόρειο Αιγαίο θα συνεχίσει να επηρεάζει τη βόρεια και ανατολική νησιωτική χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι και το μεσημέρι της Τετάρτης αναφέρει στη δημοσίευση του ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Αναλυτικότερα:

Α. Μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες της Τετάρτης τα φαινόμενα προβλέπεται να είναι ιδιαιτέρως έντονα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου (Θάσο, Σαμοθράκη, Αγ. Ευστράτιο και Λήμνο) .

Β . Οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται στα υπόλοιπα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες και κατά περιόδους θα είναι έντονες.

Το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σε όλη τη χώρα.

Το πέρασμα της κακοκαιρίας «Atena» ήταν σαρωτικό από την Αττική αφού προκάλεσε πολλά προβλήματα πλημμυρίζοντας δρόμους σε αρκετές περιοχές.

Η κακοκαιρία ξεκίνησε τη Δευτέρα από τη Δυτική Ελλάδα, ενώ χθες Τρίτη στο «μάτι» της, βρέθηκε η Αττική. H ξαφνική νεροποντή στο κέντρο της Αθήνας και τα νότια προάστια πλημμύρισε δρόμους και προκάλεσε προβλήματα.

Ο μετεωρολόγος, Τάσος Αρνιακός, από την πλευρά του, αναφέρει ότι η κακοκαιρία προχωρά προς την Εύβοια, τα νησιά του βόρειου Αιγαίου, τη Μακεδονία, τη Θράκη και τις Σποράδες. Τα φαινόμενα εκεί θα είναι έντονα, με κεραυνοπτώσεις, χαλαζοπτώσεις και μπουρίνια στις παραθαλάσσιες περιοχές.

Στη συνέχεια η κακοκαιρία θα επηρεάσει τα νησιά Λέσβο, Χίο και Σάμο, ενώ στα δυτικά θα εξασθενήσουν τα φαινόμενα.

Νέα κακοκαιρία αναμένεται από την Παρασκευή με μικρότερης έκτασης και έντασης φαινόμενα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments