Οικονομία

«Aνάσα» για εκατομμύρια νοικοκυριά από την πτώση των τιμών της βενζίνης στην Ελλάδα

«Aνάσα» για εκατομμύρια νοικοκυριά από την πτώση των τιμών της βενζίνης στην Ελλάδα

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο, economistas.gr

Ανάσα στις τσέπες εκατομμυρίων καταναλωτών έχει δώσει η πτώση των τιμών πετρελαίου διεθνώς

Ανάσα στις τσέπες εκατομμυρίων καταναλωτών έχει δώσει η πτώση των τιμών πετρελαίου διεθνώς, συμπαρασύροντας προς τα κάτω και τις τιμές της βενζίνης στην Ελλάδα.

Συγκριτικά με πέρσι την ίδια περίοδο πέρσι, οι τιμές της αμόλυβδης στην χώρα μας έχουν μειωθεί κατά περίπου 25 σεντς το λίτρο, από τα 2 ευρώ στο 1,76.

Η πτώση του πετρελαίου συμπαρασύρει τις τιμές τις βενζίνης Ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς μπρεντ έκλεισε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2021 την Παρασκευή, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες σχετικά με τη συγκρατημένη ζήτηση στις μεγάλες οικονομίες και την άφθονη προσφορά.

Tην Δευτέρα σημείωσε περαιτέρω πτώση 3% για να «κατρακυλήσει» κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι.

Ο ολοένα και πιο πτωτικός τόνος της αγοράς ώθησε τις τράπεζες της Wall Street να μειώσουν τις προβλέψεις για τις τιμές τα επόμενα τρίμηνα, ενώ ο ΟΠΕΚ+ αναγκάστηκε να καθυστερήσει την προγραμματισμένη επανεκκίνηση μέρους της κλειστής παραγωγής του από τον Οκτώβριο.

«Οι τιμές του πετρελαίου παραμένουν κολλημένες στον επιφυλακτικό τους τόνο , αποτυγχάνοντας να αξιοποιήσουν το ράλι ανακούφισης στο περιβάλλον κινδύνου», δήλωσε ο Yeap Jun Rong, market stategist της IG Asia Pte στη Σιγκαπούρη.

Στο συνέδριο πετρελαίου Ασίας-Ειρηνικού στη Σιγκαπούρη αυτή την εβδομάδα, οι περισσότεροι ομιλητές ήταν επιφυλακτικοί για τις προοπτικές της αγοράς. Ανάμεσά τους, ο Ben Luckock, επικεφαλής του τμήματος πετρελαίου του ομίλου Trafigura -ενός από τους κορυφαίους traders στον κόσμο- προειδοποίησε ότι το Brent πιθανότατα θα διολισθήσει στα 60 δολάρια «σχετικά σύντομα».

Οι τιμές της βενζίνης στην Ελλάδα Aισθητά μειωμένες σε σχέση με πέρσι είναι οι τιμές της βενζίνης φέτος.

Η μέση τιμή λιανικής πώλησης για όλη την Ελλάδα, την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου ήταν 1,764 ευρώ το λίτρο για την απλή αμόλυβδη.

Την ίδια ημερομηνία πέρσι, η μέση τιμή άγγιξε τα 2 ευρώ το λίτρο.

Για την σούπερ αμόλυβδη, οι τιμές έχουν υποχωρήσει 20 σεντς. Ειδικότερα, πέρσι η μέση τιμή ήταν 2,176, ενώ φέτος έχει υποχωρήσει κάτω από τα δύο ευρώ και συγκεκριμένα στα 1,981 ευρώ το λίτρο.

Η ίδια εικόνα παρουσιάζεται και στο ντίζελ.

Η μέση τιμή πανελλαδικά είναι στο 1,546 ευρώ το λίτρο, ενώ πέρσι τέτοια εποχή είχε «σκαρφαλώσει» στα 1,782 ευρώ.

Μόνο στο υγραέριο κίνησης δεν υπάρχει σημαντική διαφορά συγκριτικά με πέρσι, αφού οι τιμές είναι «κολλημένες» στην ζώνη των 0,86-0,87 ευρώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments