Πολιτική

Μαρινάκης για σχολεία: Θα επανασχεδιάσουμε κάθε λεπτομέρεια – Οι αλλαγές θα είναι συνεχείς [vid]

Μαρινάκης για σχολεία: Θα επανασχεδιάσουμε κάθε λεπτομέρεια – Οι αλλαγές θα είναι συνεχείς [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Μαρινάκης για σχολεία: Θα επανασχεδιάσουμε κάθε λεπτομέρεια - Οι αλλαγές θα είναι συνεχείς [vid]

Με αναφορά στην παρουσία του πρωθυπουργού σε δημοτικό σχολείο της Γλυφάδας για τον καθιερωμένο αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης

Με αναφορά στην παρουσία του πρωθυπουργού σε δημοτικό σχολείο της Γλυφάδας για τον καθιερωμένο αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Τόνισε ότι η νέα αυτή χρονιά ξεκινά με 10+1 αλλαγές και ανέφερε:

«Προχωρήσαμε σε 10.000 διορισμούς εκπαιδευτικών, περισσότερους από κάθε άλλη χρονιά, ενώ 20.000 αναπληρωτές συνεπικουρούν την παράλληλη στήριξη. Τετραπλασιάσαμε τους διορισμούς στους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής, δημιουργήσαμε το ψηφιακό φροντιστήριο προκειμένου να έχουν όλοι οι μαθητές ανεξαρτήτως του πού βρίσκονται ίσες ευκαιρίες. Ενισχύουμε δυσπρόσιτες περιοχές με φυσική παρουσία εκπαιδευτικών αλλά και με απομακρυσμένες τάξεις. Ενισχύουμε τον σχολικό επαγγελματικό προσανατολισμό, εγκαθιστούμε διαδραστικούς πίνακες για καλύτερη μαθησιακή διαδικασία. Επιπλέον όπως εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ θα ξεκινήσει άμεσα το πρόγραμμα “Μαριέττα Γιαννάκου”, ύψους 250 εκατ. ευρώ αρχικά, για την ανακαίνιση σχολικών εγκαταστάσεων. Αναλυτική βάση δεδομένων θα καταρτιστεί και θα καταγραφούν μέσα στον επόμενο μήνα σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση τα στοιχεία που απαιτούνται για την έναρξη των έργων ώστε οι εργασίες να ξεκινήσουν στις αρχές του 2025». Υπογράμμισε ότι θα επανασχεδιαστεί κάθε λεπτομέρεια για τα σχολεία και οι αλλαγές θα είναι συνεχείς ως την ολοκλήρωση της θητείας της κυβέρνησης όπως έχει επισημάνει και ο αρμόδιος υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ακολούθως αναφέρθηκε στο καλάθι του μαθητή αναφέροντας ότι στις δύο πρώτες εβδομάδες εφαρμογής του, τα προϊόντα που περιλαμβάνονται στην πρωτοβουλία είχαν μειωμένες τιμές από 5-10% σε σχέση με τις τιμές των αντίστοιχων προϊόντων τον Σεπτέμβριο του 2023. «Το μέτρο το οποίο στοχεύει τόσο στην ενίσχυση του ανταγωνισμού προς όφελος του καταναλωτή όσο και στην πληροφόρηση του αγοραστικού κοινού για τις τιμές των προϊόντων φαίνεται πως έχει ήδη αποδώσει καρπούς, με τη μέγιστη μείωση σε συγκεκριμένα προϊόντα να φθάνει το 38% και τη χαμηλότερη να είναι περίπου στο 5%. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους μαθητές και τους γονείς επιδιώκοντας με τις πολιτικές μας τόσο να τονώσουμε τον ανταγωνισμό ώστε να μειωθούν οι τιμές αλλά και να αυξάνουμε με στοχευμένες κινήσεις τα εισοδήματα όλων των πολιτών», τόνισε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σύσκεψη για τις προτεραιότητες της κυβέρνησης στον τομέα της υγείας που πραγματοποιήθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό όπου συζητήθηκε η υλοποίηση του προγράμματος για τη δωρεάν τέλεση 37.500 απογευματινών χειρουργείων με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, τα οποία θα ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατόν. «Έμφαση θα δοθεί στους πολίτες που βρίσκονται για μεγάλο χρονικό διάστημα σε αναμονή στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής για τη συστηματική μείωση των εκκρεμών χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία, η οποία παρακολουθείται πλέον μέσω της ενιαίας ψηφιακής λίστας χειρουργείων», είπε. Ανέφερε ακόμη ότι στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε πριν λίγη ώρα στο Υπουργείο Υγείας εξειδικεύτηκαν τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ μεταξύ των οποίων η αύξηση των αποδοχών έως 7.200 ευρώ ετησίως για την προσέλκυση και παραμονή των ιατρών του ΕΣΥ σε άγονες περιοχές και η αυτοτελής φορολόγηση 22% των εφημεριών των ιατρών που οδηγεί σε αύξηση 130 ευρώ το μήνα στις αποδοχές τους».

Αναφέρθηκε επίσης στην ψηφιακή πλατφόρμα του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας που αφορά στη χορήγηση της εισοδηματικής ενίσχυσης οικογενειών, που διαμένουν μόνιμα σε Ορεινές και Μειονεκτικές Περιοχές για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο ετών. «Το ποσό της ενίσχυσης είναι 600 ευρώ ετησίως, εφόσον το οικογενειακό εισόδημα ανά έτος δεν υπερβαίνει τα 3.000 ευρώ, ή 300 ευρώ ετησίως, εφόσον το οικογενειακό εισόδημα κυμαίνεται μεταξύ 3.000 έως 4.700 ευρώ. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για την υποβολή των αιτήσεων μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2024», τόνισε.

«Με πρωτοβουλία της χώρας μας προχωρά, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θοδωρής Σκυλακάκης μία κοινή κίνηση από την Ελλάδα, την Βουλγαρία και την Ρουμανία, με σκοπό τη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού παρέμβασης, κάθε φορά που θα καταγράφονται ακραίες τιμές, που οφείλονται στην αποκοπή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης από την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή ενεργειακή αγορά», επισήμανε στη συνέχεια. «Επιπλέον, πριν λίγη ώρα ξεκίνησε συνέντευξη Τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την παρουσίαση των μέτρων για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας».

Ολοκληρώνοντας τόνισε ότι σήμερα ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στην Βιέννη σε λίγη ώρα, όπου θα συναντηθεί με τον Αυστριακό καγκελάριο Καρλ Νεχάμερ.

Ολόκληρη η εισαγωγική τοποθέτηση του Π. Μαρινάκη:

«Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας βρέθηκε ο Πρωθυπουργός για τον καθιερωμένο αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά, η οποία ξεκινάει με 11+1 αλλαγές.

Προχωρήσαμε σε 10.000 διορισμούς εκπαιδευτικών, περισσότερους από κάθε άλλη χρονιά, ενώ, 20.000 αναπληρωτές συνεπικουρούν την παράλληλη στήριξη,

Τετραπλασιάσαμε τους διορισμούς στους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής.

Δημιουργήσαμε το ψηφιακό φροντιστήριο προκειμένου να έχουν όλοι οι μαθητές ανεξαρτήτως του που βρίσκονται, ίσες ευκαιρίες.

Ενισχύουμε δυσπρόσιτες περιοχές με φυσική παρουσία εκπαιδευτικών αλλά και με αυτόνομες τάξεις,

Ενισχύουμε τον σχολικό επαγγελματικό προσανατολισμό,

Εγκαθιστούμε διαδραστικούς πίνακες για καλύτερη μαθησιακή διαδικασία.

Επιπλέον, όπως εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, θα ξεκινήσει άμεσα το πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου», ύψους 250 εκ. ευρώ, αρχικά, για την ανακαίνιση σχολικών εγκαταστάσεων.

Αναλυτική βάση δεδομένων θα καταρτιστεί και θα καταγραφούν, μέσα στον επόμενο μήνα, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα στοιχεία που απαιτούνται για την έναρξη των έργων, ώστε οι εργασίες να αρχίσουν στις αρχές του 2025.

Όπως έχει τονίσει και ο αρμόδιος Υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης «θα επανασχεδιάσουμε κάθε λεπτομέρεια για τα σχολεία και οι αλλαγές θα είναι συνεχείς έως την ολοκλήρωση της θητείας της κυβέρνησης».

Στις πρώτες δύο εβδομάδες εφαρμογής του μέτρου του Υπουργείου Ανάπτυξης για το «Καλάθι του μαθητή», στο οποίο προστέθηκαν 11 κατηγορίες βασικών σχολικών προϊόντων υψηλής ζήτησης, τα προϊόντα που περιλαμβάνονται στην πρωτοβουλία είχαν μειωμένες τιμές κατά μέσο όρο από 5% έως 10% σε σχέση με τις τιμές των αντίστοιχων προϊόντων τον Σεπτέμβριο του 2023.

Το μέτρο, το οποίο, στοχεύει, τόσο στην ενίσχυση του ανταγωνισμού προς όφελος του καταναλωτή, όσο και στην πληροφόρηση του αγοραστικού κοινού για τις τιμές των προϊόντων, φαίνεται πως έχει ήδη αποδώσει καρπούς με την μέγιστη μείωση σε συγκεκριμένα προϊόντα να φτάνει το 38% και την χαμηλότερη να είναι περίπου στο 5%.

Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους μαθητές και τους γονείς, επιδιώκοντας με τις πολιτικές μας τόσο να τονώσουμε τον ανταγωνισμό ώστε να μειωθούν οι τιμές, αλλά και να αυξάνουμε με στοχευμένες κινήσεις τα εισοδήματα όλων των πολιτών.

Σύσκεψη για τις προτεραιότητες της κυβέρνησης στον τομέα της υγείας πραγματοποιήθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό, όπου συζητήθηκε η υλοποίηση του προγράμματος για τη δωρεάν τέλεση 37.500 απογευματινών χειρουργείων, με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας τα οποία θα ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατόν.

Έμφαση θα δοθεί στους πολίτες που βρίσκονται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε αναμονή, στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής για τη συστηματική μείωση των εκκρεμών χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία, η οποία παρακολουθείται πλέον μέσω της ενιαίας ψηφιακής λίστας χειρουργείων.

Εξετάστηκε, επίσης, η πορεία εκτέλεσης των έργων αναβάθμισης τμημάτων επειγόντων περιστατικών και άλλων εγκαταστάσεων, ο σχεδιασμός για την περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ με προσωπικό, το χρονοδιάγραμμα ψηφιοποίησης περισσότερων υπηρεσιών και έγινε ανασκόπηση των επιδόσεων του ΕΚΑΒ και των αεροδιακομιδών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Πριν λίγη ώρα πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου στο Υπουργείο Υγείας όπου εξειδικεύτηκαν τα μέτρα για τα εισοδήματα των εργαζoμένων στο ΕΣΥ που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οποίων η αύξηση των αποδοχών έως 7200 ευρώ ετησίως για την προσέλκυση και παραμονή των ιατρών του ΕΣΥ σε άγονες περιοχές και η αυτοτελής φορολόγηση 22% των εφημεριών των ιατρών που οδηγεί σε αύξηση 130 ευρώ το μήνα στις αποδοχές τους. Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης έκανε μια συνολική παρουσίαση του έργου του Υπουργείου την τελευταία πενταετία, μιλώντας για το μεγαλύτερο πρόγραμμα αναβάθμισης των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας, ύψους άνω του μισού δισεκατομμυρίου, τα προγράμματα προληπτικών εξετάσεων και το νομοσχέδιο για τον Προσωπικό Γιατρό που θα τεθεί άμεσα σε δημόσια διαβούλευση, δίνοντας ακόμα περισσότερα κίνητρα στους γιατρούς.

Άνοιξε η ψηφιακή πλατφόρμα του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας που αφορά στη χορήγηση της εισοδηματικής ενίσχυσης οικογενειών, που διαμένουν μόνιμα σε Ορεινές και Μειονεκτικές Περιοχές για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο ετών.

Το ποσό της ενίσχυσης είναι 600 ευρώ ετησίως, εφόσον το οικογενειακό εισόδημα ανά έτος δεν υπερβαίνει τα 3.000 ευρώ, ή 300 ευρώ ετησίως, εφόσον το οικογενειακό εισόδημα κυμαίνεται μεταξύ 3.000 έως 4.700 ευρώ.

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για την υποβολή των αιτήσεων μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2024.

Με πρωτοβουλία της χώρας μας προχωρά, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θοδωρής Σκυλακάκης μία κοινή κίνηση από την Ελλάδα, την Βουλγαρία και την Ρουμανία, με σκοπό τη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού παρέμβασης, κάθε φορά που θα καταγράφονται ακραίες τιμές, που οφείλονται στην αποκοπή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης από την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή ενεργειακή αγορά.

Επιπλέον, πριν λίγη ώρα ξεκίνησε συνέντευξη Τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την παρουσίαση των μέτρων για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας.

Σήμερα, ο Πρωθυπουργός μεταβαίνει στην Βιέννη σε λίγη ώρα, όπου θα συναντηθεί με τον Αυστριακό καγκελάριο Karl Nehammer.

Επιπλέον, αύριο Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, στις 11:30 θα πραγματοποιηθεί Διυπουργική Συνέντευξη Τύπου για την εξειδίκευση των μέτρων στήριξης της οικογένειας που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, την ίδια ώρα, θα πραγματοποιηθεί Διυπουργική Συνέντευξη Τύπου για την εξειδίκευση των μέτρων που αφορούν το στεγαστικό και την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, επίσης, στις 11:30 θα λάβει χώρα Διυπουργική Συνέντευξη Τύπου για τα μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας και της παραγωγικότητας των επιχειρήσεων στον πρωτογενή τομέα, στην μεταποίηση και στον τουρισμό».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments