Ώρα αποφάσεων για τον Κασσελάκη
Πηγή Φωτογραφίας: [371679] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ / 2η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
Ο Στέφανος Κασσελάκης τα ζυγίζει για κάλπες στις 24 Νοεμβρίου, οι 100 πιέζουν την Όλγα Γεροβασίλη και όλοι μαζί ρίχνονται στη μάχη επαναπατρισμού των αποστασιοποιημένων από το ΣΥΡΙΖΑ.
Για τρίτο 24ωρο ο Στέφανος Κασσελάκης παραμένει σιωπηλός και το αποτέλεσμα της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για να καθυστερήσει περισσότερο τη λήψη των αποφάσεών του και να ανοίξει τα χαρτιά του δημόσια για το αν τελικά θα είναι υποψήφιος και πάλι ή θα παραμείνει απλό μέλος του κόμματος.
Οι κάλπες για την εκλογή νέου προέδρου στο ΣΥΡΙΖΑ θα στηθούν την τελευταία Κυριακή του Νοεμβρίου.
Η θέση των Κασσελάκη και Πολάκη για fast track διαδικασίες εκλογής βρήκαν τοίχο στην Πολιτική Γραμματεία. Με ψήφους 18-3 οι κάλπες θα στηθούν σε κάτι λιγότερο από τρεις μήνες από τώρα στις 24/11.
Ο κ. Κασσελάκης είχε κάθε λόγο οι εκλογές να στηθούν άμεσα για να μη σβήσει η οργή των οπαδών του για το «πραξικόπημα των 100» στην ΚΕ.
Στην ίδια γραμμή ήταν και ο Παύλος Πολάκης ο οποίος μειοψήφησε μαζί την κα Τζάκρη και την κα Τελιγιωρίδου από το στρατόπεδο του πρώην προέδρου, οι οποίοι ζήτησαν οι κάλπες για νέο πρόεδρο να στηθούν στις 3 Νοεμβρίου.
Βεντέτα Πολάκη – Κασσελάκη Όπως αναφέρει το iefimerida, ο Παύλος Πολάκης πάντως δεν κρύβει ότι ο μόνος αντίπαλος που βλέπει μπροστά του δεν είναι άλλος από τον Στέφανο Κασσελάκη και για αυτό το λόγο δεν δίστασε φτάνοντας στην Κουμουνδούρου να βγάλει στη σέντρα τον πρώην πρόεδρο του κόμματος ο οποίος εμφανίζεται να λαμβάνει μετρήσεις για την υποψηφιότητά του.
«Αλλά εδώ κυκλοφορούν και σενάρια ότι περιμένει δημοσκόπηση για να φτιάξει άλλο κόμμα. Ελπίζω ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο» είπε βουλευτής Χανίων προκαλώντας ουσιαστικά τον κ. Κασσελάκη να δηλώσει παρών στην κούρσα διαδοχής.
Κάηκε το «πραξικόπημα» Η ομόφωνη απόφαση της Πολιτική Γραμματείας και από τα 21 μέλη του οργάνου δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας καθώς απορρίπτει εμφατικά τις καταγγελίες του Στέφανου Κασσελάκη και των υποστηρικτών για το περίφημο «πραξικόπημα της κουκούλας» στην ΚΕ με την καρατόμησή του και μάλιστα με αυξημένη πλειοψηφία από τη θέση του προέδρου.
Από την αρχή κιόλας της απόφασης του οργάνου σημειώνεται ότι «συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αντικείμενο την υλοποίηση των δημοκρατικά ειλημμένων και με βάση το καταστατικό του κόμματος αποφάσεων της τελευταίας Κ.Ε.».
Ήταν ένα χτύπημα για τον κ. Κασσελάκη και ως ένα βαθμό και γενναιόδωρο άδειασμα καθώς με τη θέση της πλειοψηφίας στην Κεντρική Επιτροπή δεν διαφώνησε κανένα από τα 10 στελέχη που τον στήριξαν μέχρι τώρα στην Πολιτική Γραμματεία ανάμεσά του ο Πάνος Ρήγας και η Ρένα Δούρου.
Η ψήφιση της μομφής στο πρόσωπο του κ. Κασσελάκη ήταν η πρώτη ηχηρή ένδειξη ότι η βάση είχε πλέον αλλάξει στάση απέναντι στον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με την κα Γεροβασίλη να απαντά ότι «η μομφή στον πρώην πρόεδρο ήταν αίτημα από την βάση»
Η πίεση όμως έχει αρχίσει και για τα αντίπαλα στρατόπεδα και ιδιαίτερα για τους 100 που αναζητούν υποψήφιο.
Η Όλγα Γεροβασίλη είναι μεταξύ αυτών των προσώπων η οποία δηλώνει δημοσίως ότι «δεν το έχω σκεφτεί αν θα είμαι υποψήφια για την ηγεσία» παρά το γεγονός ότι ήδη κορυφαία στελέχη της ομάδας των 100 την καλούν να βάλει υποψηφιότητα.
Η ίδια πάντως ούτε κλείνει ούτε ανοίγει παράθυρο για τυχόν υποψηφιότητά της δείχνοντας μάλιστα προς άλλους υποψηφίους όπως ο κ. Φάμελλος ο οποίος όπως είπε «θα ήταν ένας καλός υποψήφιος. Πάντως, εκτιμώ και τον Νίκο Φαραντούρη. Με τον Παύλο Πολάκη έχω διαφωνήσει πολλές φορές, αλλά συνυπάρχουμε πολλά χρόνια».
Για την ώρα πάντως η κα Γεροβασίλη κερδίζει και πάλι πόντους στο εσωκομματικό σκηνικό και ενισχύει το ηγετικό της προφίλ ηγούμενη των πρωτοβουλιών για την ανασύνθεση του ΣΥΡΙΖΑ.
Το Έκτακτο Συνέδριο και η εκλογή νέων συνέδρων αποτελεί τώρα το μεγάλο στοίχημα και πρόκριμα για τη συμμετοχή στις κάλπες του Νοεμβρίου.
Ο προσυνεδριακός διάλογος που θα μεσολαβήσει τον Οκτώβριο θα είναι ένα μακρύ διάστημα που θα πρέπει να αξιοποιηθεί για να ανασυγκροτηθούν και οι σχεδόν διαλυμένες οργανώσεις μελών και τις Νομαρχιακές επιτροπές.
Στη μάχη αυτή θα ριχτούν και τα άλλα στελέχη που θα πρέπει παράλληλα να τρέξουν και την κούρσα για τις 300 θέσεις της νέας Κεντρικής Επιτροπής με τις κάλπες να στήνονται και αυτές στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας