Ελλάδα

Αποφυλακίζεται ο Απόστολος Λύτρας [vid]

Αποφυλακίζεται ο Απόστολος Λύτρας [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Αποφυλακίζεται ο Απόστολος Λύτρας [vid]

Τελικά θα δικαστεί για πλημμέλημα καθώς έγινε μετατροπή της κατηγορίας που αντιμετώπιζε

Ανοίγει η πόρτα της φυλακής για τον Απόστολο Λύτρα δυόμιση περίπου μήνες μετά την προφυλάκιση του για την υπόθεση του ξυλοδαρμού της πρώην συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο παραπέμπει με βούλευμά τους τον Απόστολο Λύτρα στο Μονομελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών όπου θα δικαστεί για αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος. Και αυτό γιατί οι δικαστές, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, μετέτρεψαν την αρχική κατηγορία της ενδοοικογενειακής βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης (κακούργημα) σε ενδοοικογενειακή επικίνδυνη σωματική βλάβη από πρόθεση, που διώκεται ως πλημμέλημα.

Έτσι,το δικαστικό συμβούλιο αίρει την προσωρινή κράτηση του γνωστού ποινικολόγου, ο οποίος θα αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους.

Συγκεκριμένα, στον κατηγορούμενο δικηγόρο επιβάλλεται απαγόρευση προσέγγισης της συζύγου και της οικίας της σε απόσταση μικρότερης των 100 μέτρων αλλά και απαγόρευση επικοινωνίας άμεσα ή έμμεσα με χρήση τεχνικών μέσων ή μέσω τρίτων προσώπων. Επιτρέπεται μόνο η επικοινωνία για θέματα που αφορούν το ανήλικο τέκνο μέσω δικηγόρων.

Σύμφωνα με τους δικαστές, σε περίπτωση επικοινωνίας με το παιδί η παράδοση και η παραλαβή από την πρώην σύζυγο ή άτομο που έχει εξουσιοδοτήσει η σύζυγος θα λαμβάνει χώρα έξω από το ΑΤ της κατοικίας της. Μάλιστα, προβλέπεται ότι κατά την παράδοση και παραλαβή δεν θα μπορεί ο κατηγορούμενος να απευθύνεται στο πρόσωπο που συνοδεύει το παιδί.

Επιπλέον ο Απόστολος Λύτρας είναι υποχρεωμένος να συμμετάσχει σε συμβουλευτικό-θεραπευτικό πρόγραμμα του Εθνικού κέντρου Αλληλεγγύης.

Υπενθυμίζεται ότι την αποφυλάκιση του Απόστολου Λύτρα είχε ζητήσει με υπόμνημα της και η Σοφία Πολυζωγοπούλου σημειώνοντας πως η προσωρινή του κράτηση «επιδρά αρνητικά στην ψυχολογία της θυγατέρας μας, η προστασία της οποίας αποτελεί για μένα ύψιστη προτεραιότητα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments