Ελλάδα

Σκυλακάκης: Δεν υπάρχει θέμα αυξήσεων στο νερό – Ζητάμε κατανάλωση με μέτρο

Σκυλακάκης: Δεν υπάρχει θέμα αυξήσεων στο νερό – Ζητάμε κατανάλωση με μέτρο
Για κλιμακωτή χρέωση ανάλογα με την κατανάλωση ξεκαθάρισε ότι θα εφαρμοστεί στους λογαριασμούς του νερού, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυκαλακάκης

Για κλιμακωτή χρέωση ανάλογα με την κατανάλωση ξεκαθάρισε ότι θα εφαρμοστεί στους λογαριασμούς του νερού, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυκαλακάκης, ενώ τόνισε πως δεν ακριβαίνει το νερό.

«Ζητάμε κατανάλωση με μέτρο. Σε ένα χρόνο από σήμερα αφού δούμε τι χειμώνα θα έχουμε, θα εξετάσουμε ποια διοικητικά μέτρα θα εφαρμόσουμε για να περιοριστεί η κατανάλωση», τόνισε αναφερόμενος ταυτόχρονα στα στρατηγικά έργα για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας, όπως η σύνδεση με τη λίμνη Κρεμαστών και τα έργα αφαλάτωσης.

«Οι αυξήσεις θα γίνονται κατόπιν ελέγχου της ρυθμιστής αρχής», ενώ μιλώντας στον ΣΚΑΪ, διευκρίνισε ταυτόχρονα ότι το μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας δεν αντιμετωπίζει πρόβλημά διαθεσιμότητας νερού.

Υπάρχει ωστόσο σειρά προβλημάτων, όπως το παλιό δίκτυο και το κόστος άντλησης κυρίως στα νησιά του Αιγαίου, την Ανατολική Κρήτη, Ανατ. Πελοπόννησο και την Αττική λόγω της μεγάλης συγκέντρωσης πληθυσμού απαιτεί μεγάλες ποσότητες νερού.

«Εκτός από Αττική και Θεσσαλονίκη που έχουν την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ, η υπόλοιπη Ελλάδα έχει 300 διαφορετικούς παρόχους», σημείωσε ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον υπουργό, θα γίνει πλήρης ανάκτηση του κόστους, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή οδηγία. «Οι εταιρείες δεν πρέπει να μπαίνουν “μέσα” και για το λόγο αυτό θα ενισχυθούν από το κράτος με 250 εκατ. ευρώ» τόνισε προσθέτοντας ότι η παρέμβαση αυτή έχει στόχο τη μείωση και όχι την αύξηση του νερού.

Τέλος, σημείωσε ότι η ΡΥΑ θα ελέγχει τους παρόχους εάν έχουν προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για το δίκτυο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments