Τεχνολογία

Η Apple ποντάρει στην τεχνητή νοημοσύνη για να πουλήσει το iPhone 16

Η Apple ποντάρει στην τεχνητή νοημοσύνη για να πουλήσει το iPhone 16

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Η Apple ποντάρει στην τεχνητή νοημοσύνη για να πουλήσει το iPhone 16

Με τις πωλήσεις να υποχωρούν, η Apple έχει δεχτεί το τελευταίο διάστημα έντονες πιέσεις να δείξει τι παραπάνω μπορεί να προσφέρει στους καταναλωτές

Με τις πωλήσεις να υποχωρούν, η Apple έχει δεχτεί το τελευταίο διάστημα έντονες πιέσεις να δείξει τι παραπάνω μπορεί να προσφέρει στους καταναλωτές ώστε να επανέλθει η φρενίτιδα για τα iPhone.

Την περασμένη Δευτέρα, ο τεχνολογικός κολοσσός αποκάλυψε το νέο iPhone, το οποίο μεταξύ άλλων διαθέτει και κουμπί κάμερας εκτός της οθόνης του τηλεφώνου.

Πρόκειται για ένα ακόμα δείγμα των αλλαγών που έκανε η Apple στο τελευταίο έξυπνο τηλέφωνό της ώστε να κεφαλαιοποιήσει από τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Τιμ Κουκ, δήλωσε ότι οι αναβαθμίσεις έρχονται για να «αυξήσουν τα όρια των δυνατοτήτων ενός έξυπνου τηλεφώνου».

Ωστόσο, ο αμερικανικός γίγαντας αντιμετωπίζει ολοένα και αυξανόμενο ανταγωνισμό, καθώς άλλες εταιρείες έχουν ήδη ενσωματώσει χαρακτηριστικά της τεχνητής νοημοσύνης στα κινητά τους.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του iPhone 16 και των άλλων νέων προϊόντων της Apple, η τιμή της μετοχής της εταιρείας υποχωρούσε, αλλά τελικά έκλεισε στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη ημέρα. Και αυτό επειδή οι επενδυτές ανησυχούν ότι η Apple, με αξία που φτάνει τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια, χάνει την κούρσα για την τεχνητή νοημοσύνη.

Οι πωλήσεις των iPhone – το σημαντικότερο προϊόν της Apple που φέρνει σχεδόν τα μισά έσοδα της εταιρείας από πωλήσεις – έχουν μείνει σταθερά τους τελευταίους μήνες. Μάλιστα, το εννεάμηνο που ολοκληρώθηκε στις 29 Ιουνίου υποχώρησαν κατά 1% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης χρονιάς.

Η Apple τόνισε επίσης ότι τα νέα της τηλέφωνα, τα οποία θα διαθέτουν και μπαταρίες που θα διαρκούν περισσότερο και ισχυρότερα τσιπ που θα αυξάνουν την ασφάλεια των κινητών, φτιάχτηκαν ειδικά για να διαχειριστούν την τεχνητή νοημοσύνη και τα νέα εργαλεία της «Apple Intelligence», πολλά εκ των οποίων είχαν ήδη ανακοινωθεί τον περασμένο Ιούνιο.

Σε αυτά περιλαμβάνονται νέα εργαλεία για γράψιμο και δημιουργία νέων emojis, καθώς και την ενσωμάτωση του chatbot της OpenAI, το ChatGPT στη Siri ώστε να βοηθηθούν οι χρήστες με κάποιες αναζητήσεις, αλλά και με τη συγγραφή κάποιων κειμένων.

Tα νέα Apple Watch και its AirPod

Επίσης, η Apple παρουσίασε και τα νέα Apple Watch και its AirPod, τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να μειώνουν αυτόματα την ένταση όταν οι χρήστες ξεκινούν συζητήσεις με άλλα πρόσωπα, αλλά και να απορρίπτουν κλήσεις με ένα απλό κούνημα του χεριού.

Οι πωλήσεις των νέων iPhone ξεκινούν από το Σεπτέμβριο και η τιμή τους ξεκινά από τα 799 δολάρια, όσα δηλαδή και του προηγούμενου iPhone απαντώντας στις εκκλήσεις πολλών καταναλωτών για να μην αυξηθούν οι τιμές στις ούτως ή άλλως ακριβές συσκευές της εταιρείας.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι τα χαρακτηριστικά της τεχνητής νοημοσύνης δεν θα είναι αμέσως διαθέσιμα στους χρήστες. Θα ξεκινήσουν από τις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, ενώ για παράδειγμα στη Βρετανία θα είναι διαθέσιμα από τον Δεκέμβριο.

Πηγή: economistas.gr–Κλειώ Νικολάου

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments