Πολιτική

Άδωνις σε Πολάκη: Ζήτησε πάραυτα συγγνώμη από τα στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ

Άδωνις σε Πολάκη: Ζήτησε πάραυτα συγγνώμη από τα στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ (ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ/EUROKINISSI)

Με εμένα μην τα βάζεις

«Η πρόσφατη δικαστική απόφαση για τα 4 στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι συντριπτική για τον κ. Πολάκη, ο οποίος πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τους αθωωθέντες», τόνισε προ ολίγου ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για τις χρεώσεις των ιδιωτικών υγειονομικών φορέων και το ρόλο του ΕΟΠΥΥ ως Οργανισμού Κοινωνικής Ασφάλισης, ο υπουργός Υγείας είπε, απευθυνόμενος στον κ. Παύλο Πολάκη: «Έχετε τη συνήθεια να κατηγορείτε ανθρώπους με μεγάλη ευκολία και μετά, να μη ζητάτε συγγνώμη. Η πρόσφατη απόφαση του δικαστηρίου για τα τέσσερα στελέχη του ΚΕΛΠΝΟΟ σας συνέτριψε και δεν βρήκατε το θάρρος να ζητήσετε μια απλή συγγνώμη από τους ανθρώπους που απολύσατε. Οι άνθρωποι είναι αθώοι και δεν έχετε πει μια συγγνώμη από τους ανθρώπους που απολύσατε. Είμαι βέβαιος πως όταν λήξει και το τριανταήμερο της αναίρεσης και η απόφαση γίνει οριστικά αμετάκλητη, θα σας καλέσουν οι ενδιαφερόμενοι και θα υποχρεωθείτε στο δικαστήριο να ζητήσετε συγγνώμη. Όταν πας στο δικαστήριο, θα υποστείς τα νόμιμα. Γιατί στην Ελλάδα, η οποία είναι χώρα δυτικού τύπου, όταν κάποιος κηρύσσετε ομόφωνα αθώος, είναι αθώος»

«Όσον αφορά το πόρισμα», συνέχισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, «το μεγαλύτερο μέρος αφορά σε μια και μοναδική υπόθεση, στην υπόθεση ασφαλισμένου, ο οποίος με συνεχείς κρούσεις στον ΕΟΠΥΥ και τον Συνήγορο του Πολίτη κατά την τελευταία πενταετία, επιδιώκει την αποζημίωση για νοσηλεία σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, στο οποίο νοσηλεύθηκε ο ίδιος με δική του θέληση. Κατά τη γνώμη μου, όταν κάποιος νοσηλεύεται σε ιδιωτικό θεραπευτήριο με τη δική του θέληση, πρέπει να πληρώνει. Η βασική μου διαφωνία στο ύφος του πορίσματος είναι ότι πρέπει να είναι ίδια η αντιμετώπιση στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Αυτό είναι λάθος. Όταν κάποιος επιλέγει να πάει στον ιδιωτικό τομέα, θα πληρώσει από την τσέπη του. Δωρεάν είναι το ΕΣΥ. Το ΕΣΥ λειτουργεί μια χαρά. Το ΕΟΠΥΥ δεν είναι υποχρεωμένο να λέει ότι είναι ίδια η αντιμετώπιση. Στον ιδιωτικό τομέα, ο ασθενής πρέπει να πληρώνει από την τσέπη του. Άλλο είναι όταν σε πάμε σε ιδιωτική κλινική εμείς γιατί δεν μπορούμε να σε χειρουργήσουμε στο ΕΣΥ και άλλο πράγμα είναι όταν εσύ επιλέγεις να πας σε ιδιωτικό χειρουργείο και ιατρείο. Η πολιτική μου βούληση είναι πρώτα το ΕΣΥ.

Επίσης, σχετικά με τον ισχυρισμό ότι δεν διενεργούνται έλεγχοι, έλεγχοι γίνονται βροχηδόν το τελευταίο πεντάμηνο. Τα αποτελέσματα των ελέγχων είναι πολύ εντυπωσιακά. Έχω ζητήσει και τη συνδρομή της ΑΔΑΕ. Ο έλεγχος θα γίνει και αναδρομικά σε όσους φοροδιαφεύγουν.

Ακόμη, ο κ. Παύλος Πολάκης είπε πως έχει κάνει τους περισσότερους ελέγχους από το 1974. Μα ο ΕΟΠΥΥ ιδρύθηκε το 2011! Οι παροχές που δίνει ο ΕΟΠΥΥ σε σχέση με τις παροχές που δίνει το ΙΚΑ δεν έχουν απολύτως καμιά σχέση. Αντιθέτως, τον ΕΟΠΥΥ τον καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν δημιουργήθηκε. Η ίδρυση του ΕΟΠΥΥ άλλαξε εντυπωσιακά τις παροχές υγείας. Η καταψήφιση του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια άλλη αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν κατάλαβε τι προσφέρει στο κράτος.

Άκουσα, επίσης, ότι πρέπει να αλλάξουν τα ΚΕΔ. Από τον ερχόμενο χρόνο, θα λειτουργούν τα drgs. Τα drgs είναι μια μεγάλη μεταρρύθμιση. Η μεταγλώττιση και η μεταγραφή στα ελληνικά δεδομένα ήταν πολύ δύσκολη. Μάλιστα, σκεφτόμαστε και την εφαρμογή των drgs και στον ιδιωτικό τομέα.

Επίσης, όσον αφορά το Κέντρο Υγείας Φιλιατρών, οι διαγωνισμοί γίνονται από το ΤΑΙΠΕΔ με τους αυστηρότερους διεθνείς ελέγχους. Είναι ένας δημόσιος διαγωνισμός. Αν ο κ. Πολάκης μπορούσε να πάρει τη δουλειά, θα μπορούσε να βάλει ένα φίλο του για τον διαγωνισμό. Ό,τι έχει καταγγείλει ο κ. Πολάκης έχει απορριφθεί στο δικαστήριο.

Όσον αφορά τις καταγγελίες του Πολάκη για το ΚΕΕΛΠΝΟ, η υπόθεση έχει οδηγηθεί στο αρχείο. Αφού η δικαιοσύνη έλεγξε τις καταγγελίες, τις οδήγησε στον κάδο των απορριμμάτων. Ο Πολάκης είναι πολύ αμελής στην τεκμηρίωση.

Ακόμη, ο κ. Πολάκης είχε το θράσος να με ρωτήσει για τα άγονα σε σχέση με το Νομό Χανίων. Η Πρέβεζα ήταν άγονη περιοχή και με βάση την αρχική ΚΥΑ, γράφαμε τις άγονες περιοχές. Όμως, ο κ. Πολάκης είχε βγάλει την Πρέβεζα από τα άγονα το 2019, επειδή είχε τσακωθεί με κάποιους ανθρώπους εκεί! Αν είναι δυνατόν! Αυτά τα λέω για να ξέρει ο ελληνικός λαός για το τι άνθρωπο μιλάμε.

Με μένα μην τα βάζεις!», κατέληξε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments