Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν και επισήμως οι υπόψηφιοι για την προεδρία του κόμματος

ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν και επισήμως οι υπόψηφιοι για την προεδρία του κόμματος

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν και επισήμως οι υπόψηφιοι για την προεδρία του κόμματος

Οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είχαν καταθέσει τη Δευτέρα στην ΕΔΕΚΑΠ, τις υπογραφές που απαιτούνται για την επικύρωση της υποψηφιότητάς τους

Έξι είναι οι υποψηφιότητες για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, που εγκρίθηκαν από την Επιτροπή Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης του κόμματος.

ΠΑΣΟΚ: Η ανακοίνωση της ΕΔΕΚΑΠ

Η Επιτροπή Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ολοκληρώνοντας την Τετάρτη 11/09/2024 τον προβλεπόμενο έλεγχο των υπογραφών που κατατέθηκαν στην Επιτροπή για την ανακήρυξη των υποψηφίων Προέδρων του Κινήματος, διαπίστωσε ότι και οι 6 υποψήφιοι πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει το Καταστατικό και συγκεκριμένα τη συγκέντρωση υπογραφών είτε του 15% των μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, είτε της συγκέντρωσης 5000 υπογραφών μελών, σημειώνοντας δέ ότι όλοι οι υποψήφιοι κατέθεσαν μοναδικές υπογραφές πολλαπλάσιες του προβλεπόμενου ορίου για την ανακήρυξή τους.

Κατόπιν αυτών αποφάσισε ομόφωνα ότι:

Ανακηρύσσει ως υποψήφιους για το αξίωμα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κατά την εκλογική διαδικασία της 6ης Οκτωβρίου 2024 τους:

  • Νίκος Ανδρουλάκης
  • Παύλος Γερουλάνος
  • Νάντια Γιαννακοπούλου
  • Άννα Διαμαντοπούλου
  • Χάρης Δούκας
  • Μιχάλης Κατρίνης

Η ΕΔΕΚΑΠ καλεί τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής να συμβάλουν για τη διασφάλιση της μεγαλύτερης δυνατής συμμετοχής όλων των μελών και φίλων του Κινήματος στη διαδικασία εκλογής προέδρου από τη βάση, όπως πρώτο το ΠΑΣΟΚ καθιέρωσε.

Στην κρίσιμη αυτή πολιτική συγκυρία που το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής αυξάνει δυναμικά τις δυνάμεις του, η συμμετοχή όλων στην εκλογική διαδικασία θα δώσει ένα ηχηρό μήνυμα για την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος».

ΠΑΣΟΚ: Πόσες υπογραφές συγκέντρωσε ο καθένας

Ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε στην ΕΔΕΚΑΠ τις υπογραφές 24.810 μελών και 171 μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής υπέρ της υποψηφιότητας του.

Με τη σειρά του, ο Χάρης Δούκας κατέθεσε 100 υπογραφές μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει τον τελικό αριθμό. Η διαδικασία συνεχίζεται σε συνάρτηση με τις περιοδείες του δημάρχου Αθηναίων. Το επιτελείο του αναφέρει πως οι 100 υπογραφές μελών της ΚΠΕ είναι διπλάσιες του ορίου 15% που προβλέπει το άρθρο 28 του καταστατικού του ΠΑΣΟΚ.

Ο Μιχάλης Κατρίνης κατέθεσε 14.001 υπογραφές, με το επιτελείο του να αναφέρει πως «είναι μια ηχηρή απάντηση στις προσπάθειες χειραγώγησης των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ, αφού ο κ. Κατρίνης ξεπέρασε κατά πολύ το όριο των 5.000 υπογραφών που απαιτούνται -με βάση το καταστατικό- για όσους θέτουν υποψηφιότητα, με την κατάθεση 14.000 υπογραφών, με ονοματεπώνυμο, διευθύνσεις και στοιχεία επικοινωνίας».

Η Άννα Διαμαντοπούλου κατέθεσε 7.000 υπογραφές, ο Παύλος Γερουλάνος σχεδόν 8.000 υπογραφές και η Νάντια Γιαννακοπούλου έχει καταθέσει 8.286 υπογραφές.

Η κατάθεση των υποψηφιοτήτων

Την αίτηση υποψηφιότητάς τους, συνοδευόμενη από υπογραφές μελών, κατέθεσαν οι:

  • Ανδρουλάκης Νίκος: 171 υπογραφές μελών ΚΠΕ και 24.810 υπογραφές μελών
  • Γερουλάνος Παύλος: 7.962 υπογραφές μελών
  • Γιαννακοπούλου Νάντια: 8.286 υπογραφές μελών
  • Διαμαντοπούλου Άννα: 7.000 υπογραφές μελών
  • Δούκας Χάρης: 100 υπογραφές μελών ΚΠΕ
  • Κατρίνης Μιχάλης: 14.001 υπογραφές μελών

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments