Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Τα πολιτικά προγράμματα των υποψηφίων προέδρων

ΠΑΣΟΚ: Τα πολιτικά προγράμματα των υποψηφίων προέδρων

Πηγή Φωτογραφίας: [371090] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Διαφορετικές προτεραιότητες για την πορεία της χώρας

Από σήμερα, οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ εισέρχονται δυναμικά στη μάχη, με στόχο να κερδίσουν αρχικά τις εντυπώσεις και τελικά τις ψήφους των εκλογέων που θα ψηφίσουν τον επόμενο μήνα. Σε αυτό το πλαίσιο, όλοι οι διεκδικητές καταβάλλουν προσπάθειες να διαφοροποιηθούν από τους άλλους, προκειμένου να κερδίσουν την προτίμηση τόσο του κομματικού κοινού όσο και του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς. Αυτή τη στιγμή, οι υποψήφιοι προβάλλουν στοιχεία της «πολιτικής πλατφόρμας» τους κατά τις δημόσιες εμφανίσεις τους.

Όσον αφορά τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους, αναμένεται ότι οι έξι πολιτικές προτάσεις θα παρουσιαστούν συγκροτημένα στην επερχόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Για το ευρύτερο κοινό, η παρουσίαση αυτή θα γίνει στο τηλεοπτικό ντιμπέιτ πριν από τις πρώτες εκλογές.

Η έντονη ανησυχία όλων για την ανάγκη να αναδειχθεί η διαφοροποίησή τους αποτυπώνεται στο γεγονός ότι μέχρι στιγμής επιδίδονται σε μια μορφή «πλειοδοσίας» στόχων που, όπως υποστηρίζουν, πρέπει να έχει το ΠΑΣΟΚ.

Χθες, από το βήμα της ΔΕΘ, ο Νίκος Ανδρουλάκης παρουσίασε οκτώ στόχους, συγκεκριμένα: «Ισχυρή ελληνική περιφέρεια, πρόσβαση σε προσιτή και ποιοτική κατοικία, αποτελεσματική προστασία του εισοδήματος των πιο ευάλωτων και των μεσαίων στρωμάτων, μέτρα-ασπίδα κατά της ακρίβειας, σύγχρονο κοινωνικό κράτος, νέο παραγωγικό πρότυπο, έμπρακτη στήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στους θεσμούς και τη Δικαιοσύνη».

Από την πλευρά του, ο Χάρης Δούκας ανέφερε έξι στόχους: «Μείωση των ανισοτήτων και της φτώχειας, ενεργειακή και ψηφιακή δημοκρατία, αλλαγή του μοντέλου διακυβέρνησης, βιώσιμος μετασχηματισμός του παραγωγικού μας μοντέλου, προαγωγή της γνώσης, της παιδείας και του πολιτισμού, καθώς και ασφάλεια απέναντι στους πολλαπλούς κινδύνους που μας απειλούν».

Η Άννα Διαμαντοπούλου αναφέρθηκε σε έναν κεντρικό στόχο: «να καταταγεί η Ελλάδα στις πέντε πρώτες χώρες της ψηφιακής εποχής», προτείνοντας ένα σχέδιο που περιλαμβάνει πέντε βασικά στοιχεία: ισχυρό κράτος, παραγωγική αναδιάρθρωση, δημοκρατία, αναδιανομή του πλούτου και κοινωνικό κράτος.

Από την πλευρά του, ο Παύλος Γερουλάνος τόνισε: «Μαζί μπορούμε να υλοποιήσουμε ένα νέο σχέδιο για τη χώρα που θα προσφέρει προοπτική στην πατρίδα μας. Ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο. Τρεις αξίες που πρέπει να αποτελούν τη βάση κάθε κοινωνικού συμβολαίου του ΠΑΣΟΚ: είναι ένα σχέδιο πατριωτικό, ανθρωποκεντρικό και σοσιαλιστικό».

Ταυτόχρονα, προκάλεσε αίσθηση η τοποθέτηση του Μιχάλη Κατρίνη σχετικά με τη «συμπεριφορά» του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση: «Όσοι επιθυμούν να ηγηθούν του κόμματος πρέπει να έχουν σαφή θέση για το μέλλον. Εγώ δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν συζητώ καμία προοπτική συγκυβέρνησης με τη Ν.Δ.», ανέφερε με έμφαση, προσθέτοντας ένα μήνυμα και προς τα αριστερά: «Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να εξελιχθεί σε μια “ευρύχωρη” πολυσυλλεκτική δύναμη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments