Πολιτική

Πρώτο μήνυμα Κασσελάκη μετά την καθαίρεση: Γίνονται απίστευτες προβοκάτσιες

Για «απίστευτες προβοκάτσιες» κάνει λόγο ο Στέφανος Κασσελάκης 

Για «απίστευτες προβοκάτσιες» κάνει λόγο ο Στέφανος Κασσελάκης στην πρώτη του ανάρτηση μετά την καθαίρεσή του από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο έκπτωτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλά για «ψευδείς διαλόγους» και «ψευδή προσκλητήρια» και καλεί τους οπαδούς του «να μην σαμποτάρουν τον επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ» καταλήγοντας σημείωνει «Απέναντι στην εκτροπή, κάντε την οργή σας δημιουργία» και κλείνει με τη φράση: «Είμαι εδώ»

Η ανάρτησή του: «Επειδή αυτήν τη στιγμή γίνονται απίστευτες προβοκάτσιες -από ψευδείς διαλόγους ως ψευδή προσκλητήρια- (μέχρι δήθεν υποστηρικτή μου με καπέλο του Τραμπ επιστράτευσαν!), θέλω να ζητήσω από τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να μη διοργανώνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Και κυρίως να μη σαμποτάρουν την επίσκεψη του Επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Νίκου Παππά, στη ΔΕΘ. Απέναντι στην εκτροπή, η ψυχραιμία, η υπομονή και η αυτοσυγκράτηση είναι η δύναμή μας. Μετατρέψτε την οργή σας σε δημιουργία. Είμαι εδώ».

Γιατί συγκλήθηκε η Πολιτική Γραμματεία – Οι διάλογοι που διαψεύδει ο Στέφανος Κασσελάκης

Οι οχλήσεις των συνεργατών του Στέφανου Κασσελάκη προς τη Ράνια Σβίγκου και στον οικονομικό διευθυντή του κόμματος, Χρήστο Μαυροκεφαλίδη, ήταν αυτές που προκάλεσαν την έκτακτη Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Πέμπτης, ο πρώην διευθυντής του γραφείου του προέδρου, Μανώλης Καπνισάκης, φέρεται να τηλεφώνησε στη γραμματέα του κόμματος, Ράνια Σβίγκου, για να ενημερωθεί ποιος έχει τη νομική ευθύνη για όσα γίνονται αυτές τις μέρες στη διαχείριση των νομικών θεμάτων του κόμματος.

Η κα Σβίγγου παρέπεμψε τον Μανώλη Καπνισάκη στον οικονομικό διευθυντή του κόμματος, Χρήστο Μαυροκεφαλίδη, με τον οποίο τελικά επικοινώνησε ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης, για να ζητήσει εξηγήσεις. Η απάντηση που πήρε από τον Χρήστο Μαυροκεφαλίδη ήταν πως «την ευθύνη την έχει ο πρόεδρος, δηλαδή εσύ. Εκτός αν μου υπογράψεις πληρεξούσιο».

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν δέχθηκε να του υπογράψει κάτι τέτοιο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πώς να σου υπογράψω, αν δεν ξέρω τι αποφάσεις λαμβάνονται;». Στην ίδια αυτή συζήτηση ο έκπτωτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να ζήτησε κλειδιά για το γραφείο του.

Η κίνηση αυτή και οι φήμες που κυκλοφόρησαν πως θα βρεθεί στην Κουμουνδούρου, προσπαθώντας να μπει στο γραφείο του –κάτι που διαψεύστηκε άμεσα από τους συνεργάτες του– προκάλεσαν την άμεση σύγκληση της έκτακτης Πολιτικής Γραμματείας, με τα στελέχη των «87» να μιλούν για «αποτυχημένο Καπιτώλιο αλά γκρέκα», συγκρίνοντας, δηλαδή, την κίνηση του κ. Κασσελάκη με την προσπάθεια κατάληψης του Καπιτωλίου από τους οργισμένους οπαδούς του Ντόναλντ Τραμπ στις 6 Ιανουαρίου του 2021.

Το άρθρο 44 του καταστατικού του κόμματος, στο οποίο στηρίχτηκε ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρει συγκεκριμένα πως: «Η συνομολόγηση και υπογραφή συμβάσεων (σύμβαση πιστώσεων μέσω ανοικτού αλληλόχρεου λογαριασμού, δανειακή σύμβαση, σύμβαση ενεχυριάσεως απαιτήσεως) με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ή άλλης μορφής εξασφαλίσεων, η προσημείωση ή υποθήκευση ακίνητων, καθώς και η λήψη και χρήση του προϊόντος των χρηματοδοτήσεων ανάγεται στην αρμοδιότητα του προέδρου, ο οποίος δικαιούται να διορίζει και άλλους πληρεξούσιους, στους οποίους θα μεταβιβάζει τις ίδιες ή λιγότερες από τις παραπάνω εντολές».

Σύμφωνα με πηγές της Πολιτικής Γραμματείας, το θεσμικό θέμα που κρίθηκε ότι χρήζει άμεσης απάντησης είναι αν θα παραμείνει στη θέση του προέδρου ο Στέφανος Κασσελάκης παρά την πρόταση μομφής ή θα εκπέσει τους αξιώματός του. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ήταν η πλευρά Κασσελάκη που έθεσε το ζήτημα, καλώντας την Πολιτική Γραμματεία να αποφασηνίσει την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για τη διοικητική και νομική εκπροσώπηση του κόμματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο