Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης ζυγίζει τις δυνάμεις του

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης ζυγίζει τις δυνάμεις του

Πηγή Φωτογραφίας: [371679] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ / 2η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Πρωτιά Τσίπρα σε δημοσκόπηση

Επικοινωνιακή ρελάνς επιχειρεί ο Στέφανος Κασσελάκης ακόμη κι αν έχει να εμφανιστεί τέσσερα 24ωρα την ώρα που γνώριμα πρόσωπα στον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφουν προκαλώντας αμηχανία.

Το προσκλητήριο ετοιμότητας που απεύθυνε ο Στέφανος Κασσελάκης στα μέλη και στα στελέχη που τον στηρίζουν δεν ήταν παρά η πρώτη επικοινωνία του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον «έξω κόσμο» μετά από ένα τριήμερο αφωνίας και εγκλεισμού στο αρχοντικό των Σπετσών.

Από τις αντικρουόμενες διαρροές ακόμη και για αποστρατεία μέσω «φίλων» αντί κύκλων ή του περιβάλλοντός του ο κ. Κασσελάκης αυτή τη φορά πέρασε μέσω συνεργατών στην πρώτη δημόσια παρέμβαση.

Το σήμα ετοιμότητας που έστειλε στα μέλη και στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ  ήταν μια έμμεση δήλωση ότι είναι παρών στις εξελίξεις.

Κερδίζει χρόνο Ήταν ένα πρώτο βήμα ώστε ο κ. Κασσελάκης να επιστρέψει στην επιφάνεια, αλλά και μια πολύτιμη ανάσα για να κερδίσει χρόνο όπως εκτιμούν οι αντίπαλοί του μέχρι να πάρει τις οριστικές του αποφάσεις, να κάνει δικό του κόμμα ή να μπει και πάλι στην κούρσα διαδοχής.

Για να πάρει όμως τις αποφάσεις του ο κ. Κασσελάκης πρέπει να έχει όλα τα δεδομένα στα χέρια του σε αριθμούς και μετρήσιμα μεγέθη.

Αρχικά μέσα από το ΣΥΡΙΖΑ και από τον πυρήνα στελεχών και βουλευτών που όσο ήταν πρόεδρος ήταν πιστοί του σύμμαχοι.

Διαίρεση Μετά τους Νίκο Παππά και Ρένα Δούρου που μπήκαν στα κατάστιχα των υπονομευτών του νέου προέδρου και καταχωρήθηκαν στην «νομενκλατούρα της γραφειοκρατίας» γιατί σύμφωνα με την πλευρά Κασσελάκη τράβηξαν το χαλί κάτω από τα πόδια του προέδρου στην ΚΕ, σειρά πήραν οι Πάνος Ρήγας και Νίκος Σκορίνης που μεταπήδησαν στην Πολιτική Γραμματεία με την πλευρά των 100 υπερ των αργών διαδικασιών για εκλογή νέου προέδρου στα τέλη Νοεμβρίου, γέρνοντας τη ζυγαριά στο 18-3 στην ψηφοφορία.

Από το στρατόπεδο του κ. Κασσελάκη πάντως δεν εκπέμπεται και η απόλυτη σύμπνοια μεταξύ των άλλοτε συναγωνιστών.

Μεσαία στελέχη αλληλοσπαράσσονται και για το «τις πταίει» της βαριάς ήττας στην ΚΕ.

Ο Λεωνίδας Μπεχράκης πρόσωπο που βρισκόταν στον πυρήνα της ηγετικής ομάδας και πολύ κοντά στην ηγεσία Κασσελάκη εξαπέλυσε σφοδρά πυρά κατά του παραιτηθέντα γραμματέα οργανωτικού Γιάννη Βουλγαράκη χρεώνοντάς του οτι «κρέμασε τον πρόεδρο» και ότι «απέτυχε» στον ρόλο που του είχε ανατεθεί από τον ίδιο τον κ. Κασσελάκη.

Διαψεύδει η πλευρά Κασσελάκη τα περί ταμειακών διαθεσίμων Την ίδια στιγμή η φήμη για εύρεση χρημάτων σε δεσμευμένο λογαριασμό με τα οποία θα καταβληθεί η μισθοδοσία του Ιουλίου στα κομματικά μέσα ενημέρωσης  άναψε νέες φωτιές.

Η πλευρά Κασσελάκη διαψεύδει κατηγορηματικά την ύπαρξη ταμειακών διαθέσιμων στο ΣΥΡΙΖΑ και αναρωτούνται αν τα χρήματα αυτά μαζεύτηκαν την περασμένη Δευτέρα διαφορετικά όπως προσθέτουν πρόκειται για σπέκουλα σε βάρος του κ. Κασσελάκη καθώς δεν υπήρχαν χρήματα.

Πολάκης κατά Μωραΐτη-Κοντιάδη Εντωμεταξύ, ο Παύλος Πολάκης, απαντώντας στο στιχουργό Νίκο Μωραΐτη για την ανάλυση του συνταγματολόγου Ξενοφώντα Κοντιάδη ο οποίος υποστηρίζει ότι ο κ. Κασσελάκης παραμένει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρά το γεγονός ότι κηρύχθηκε έκπτωτος από το δεύτερο τη τάξει εκτελεστικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ την ΚΕ, ρώτησε «από πότε τα καταστατικά των κομμάτων τα εξηγούν συνταγματολόγοι;» για να προτείνει μάλιστα «να φωνάξουμε και το ελεγκτικό συνέδριο να ελέγξει τις δαπάνες!»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments