TRAVEL ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Conde Nast Traveller: Ποια είναι η καλύτερη περίοδος για να επισκεφθεί κάποιος την Ελλάδα

Conde Nast Traveller: Ποια είναι η καλύτερη περίοδος για να επισκεφθεί κάποιος την Ελλάδα
Διάσπαρτη με εκπληκτικά νησιά που περιβάλλονται από τα αστραφτερά νερά του Αιγαίου

Η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε την Ελλάδα είναι οποιαδήποτε στιγμή μπορείτε να φτάσετε στην Ελλάδα, σημειώνει το Conde Nast Traveller.

Διάσπαρτη με εκπληκτικά νησιά που περιβάλλονται από τα αστραφτερά νερά του Αιγαίου, της Μεσογείου και του Ιονίου, η Ελλάδα έχει τόσα πολλά να προσφέρει μέσα και πέρα ​​από τα πιο δημοφιλή της αξιοθέατα.

Η καλύτερη εποχή για να ταξιδέψετε στην Ελλάδα;

Αυτό εξαρτάται από το τι αναζητάτε: Εντυπωσιακά ιστορικά μνημεία που έχουν αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου, νησιά που σφύζουν από συναρπαστικά παραλιακά κλαμπ ή ήσυχες παραλίες και δροσερό καιρός.

Εάν σχεδιάζετε ένα ταξίδι σύντομα, εδώ είναι ένας χρήσιμος οδηγός για την καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε την Ελλάδα.

Η καλύτερη περίοδος για να επισκεφθεί κάποιος την Ελλάδα

Όπως οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Ελλάδα θεωρείται η καλοκαιρινή περίοδος, η οποία διαρκεί από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το Conde Nast Traveller. Τότε είναι που ο τουρισμός βρίσκεται στο απόγειό του στη χώρα.

Υπάρχει πολλή ηλιοφάνεια και ελάχιστη βροχή, που σημαίνει ότι μπορείτε να περάσετε πολύ χρόνο σε εξωτερικούς χώρους. Ωστόσο, οι πρόσφατοι καλοκαιρινοί καύσωνες στην Ευρώπη οδήγησαν τον υδράργυρο να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς στην Ελλάδα. Τον Ιούλιο του 2023, η Ακρόπολη έκλεινε τα απογεύματα και οι κλιματιζόμενοι δημόσιοι χώροι άνοιξαν για τον κόσμο.

Για λιγότερα πλήθη τουριστών, η καλύτερη περίοδος για να επισκεφθείτε την Ελλάδα είναι την άνοιξη (Απρίλιος έως Ιούνιος) και το φθινόπωρο (Σεπτέμβριος έως Οκτώβριος). Την άνοιξη, οι θερμοκρασίες της θάλασσας εξακολουθούν να είναι ελαφρώς χαμηλότερες αλλά κυριαρχούν ευχάριστες συνθήκες για να περάσετε χρόνο σε εξωτερικούς χώρους.

Το φθινόπωρο, οι θερμοκρασίες αρχίζουν να πέφτουν τον Οκτώβριο και πολλά ελληνικά νησιά αρχίζουν να βλέπουν όλο και λιγότερους τουρίστες.

Πότε ειναι off season στην Ελλαδα

Ο χειμώνας, που διαρκεί από τον Νοέμβριο έως περίπου τον Μάρτιο, θεωρείται περίοδος off season στην Ελλάδα. Οι τιμές διαμονής και πτήσεων συνήθως πέφτουν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, όπως και οι θερμοκρασίες στα ελληνικά νησιά.

Aυτή είναι επίσης η πιο υγρή περίοδος στην Ελλάδα: η βροχόπτωση συνήθως κορυφώνεται τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, ενώ σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας σημειώνονται επίσης χιονοπτώσεις. Όσο πιο βόρεια πηγαίνετε στη χώρα, τόσο περισσότερο κρύο θα βρίσκετε.

Πόσες μέρες είναι αρκετές για ένα ταξίδι στην Ελλάδα

Θα χρειαστείτε τουλάχιστον μία εβδομάδα για να εξερευνήσετε τα κύρια αξιοθέατα της Ελλάδας, στην Αθήνα, τη Μύκονο και τη Σαντορίνη. Κατευθυνθείτε στην Κρήτη, το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, για πεζοπορίες στην παραλία, ηλιοθεραπεία και καταπράσινους αμπελώνες.

Εάν σκοπεύετε να επισκεφθείτε επίσης λιγότερο γνωστά ελληνικά νησιά, υπολογίστε τέσσερις έως πέντε επιπλέον ημέρες για την διαμονή σας.

Πηγή: travel.gr–Βασίλης Καλτσάς

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments