Διεθνή

Ρωσία: To NATO συμμετέχει ήδη στον πόλεμο στην Ουκρανία λέει ο πρόεδρος της Δούμας μετά τις απειλές Πούτιν

Ρωσία: To NATO συμμετέχει ήδη στον πόλεμο στην Ουκρανία λέει ο πρόεδρος της Δούμας μετά τις απειλές Πούτιν

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο, protothema.gr

Ο Βολόντιν κατηγόρησε το ΝΑΤΟ ότι βοηθά την Ουκρανία να επιλέξει ποιες ρωσικές πόλεις να χτυπήσει

Ο πρόεδρος της Δούμας, της κάτω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου, κατηγόρησε σήμερα το ΝΑΤΟ ότι συμμετέχει στις στρατιωτικές ενέργειες της Ουκρανίας, υπονοώντας ότι εμπλέκεται ήδη πολύ στη λήψη στρατιωτικών αποφάσεων.

Οι δηλώσεις του Βιάτσεσλαβ Βολόντιν, στενού συμμάχου του Βλαντίμιρ Πούτιν, έγιναν μία ημέρα αφού ο Ρώσος πρόεδρος προειδοποίησε ότι, αν επιτραπεί στην Ουκρανία να πλήξει στρατιωτικούς στόχους βαθιά στο ρωσικό έδαφος χρησιμοποιώντας τα όπλα που της παρέχει η Δύση, αυτό θα σημαίνει ότι «οι χώρες του ΝΑΤΟ είναι σε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας». Τόνισε μάλιστα ότι κάτι τέτοιο «θα αλλάξει την ίδια τη φύση της σύγκρουσης».

Ο Βολόντιν κατηγόρησε το ΝΑΤΟ ότι βοηθά την Ουκρανία να επιλέξει ποιες ρωσικές πόλεις να στοχοθετήσει, ότι εγκρίνει συγκεκριμένες στρατιωτικές ενέργειες και ότι δίνει εντολές στο Κίεβο.

«Οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Βρετανία και η Γαλλία συζητούν το ενδεχόμενο (ουκρανικών) πληγμάτων με τη χρήση όπλων μεγάλου βεληνεκούς εναντίον του εδάφους της χώρας μας. Αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από μια απόπειρα να συγκαλύψουν και να κρύψουν την άμεση εμπλοκή τους στη στρατιωτική δράση», έγραψε ο Βολόντιν στον λογαριασμό του στο Telegram.

«Στην πραγματικότητα οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους ουσιαστικά προσπαθούν να δώσουν την άδεια στους εαυτούς τους να εξαπολύσουν εχθρικές ενέργειες εναντίον της Ρωσίας με τη χρήση πυραύλων», πρόσθεσε.

Ο Βολόντιν κατήγγειλε ότι πλέον η Ουκρανία χρησιμοποιεί όχι μόνο σύμβουλους και εκπαιδευτές από το ΝΑΤΟ, αλλά και μισθοφόρους, όπως τους αποκάλεσε, ενώ έκανε λόγο για ολόκληρες μονάδες του στρατού που είναι εξοπλισμένες με νατοϊκά όπλα.

«Αυτοί (σ.σ. το προσωπικό του ΝΑΤΟ) αποφασίζουν ποιες πόλεις της χώρας μας θα πληγούν, συντονίζουν τις στρατιωτικές ενέργειες και δίνουν εντολές. Το ΝΑΤΟ έχει γίνει συμμέτοχος στις στρατιωτικές ενέργειες της Ουκρανίας. Εξαπολύει πόλεμο εναντίον της χώρας μας», τόνισε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments