Nέα της αγοράς

Ξεμένει από δυνάμεις το Χρηματιστήριο, οι μετοχές που ξεχωρίζουν

Ξεμένει από δυνάμεις το Χρηματιστήριο, οι μετοχές που ξεχωρίζουν

Πηγή Φωτογραφίας: FILE - Currency traders watch computer monitors near the screens showing the Korea Composite Stock Price Index (KOSPI), left, and the foreign exchange rate between U.S. dollar and South Korean won at a foreign exchange dealing room in Seoul, South Korea, Friday, July 19, 2024. Asian stocks mostly fell on Wednesday, July 24, as markets digested Japanese and Australian business data, after U.S. stocks held relatively steady as earnings reporting season ramped up for big companies. (AP Photo/Lee Jin-man, File)

Σημαντικές πιέσεις για τον τίτλο της Εθνικής Τράπεζας, με τον ΟΠΑΠ να προσπαθεί να κρατήσει αντίσταση στην αρνητική στροφή της αγοράς. Βελτιωμένος ο τζίρος, με το μεγαλύτερο μέρος να αφορά τις τράπεζες.

Προσπαθεί αλλά δεν φαίνεται να καταφέρνει να επιτύχει μία πειστική ανοδική αντίδραση το Χρηματιστήριο Αθηνών και μάλιστα σε μία ημέρα που οι ευρωπαϊκές αγορές ακολουθούν κάτι παραπάνω από καλή πορεία, καθώς τόσο ο Stoxx 600 όσο και ο DAX εμφανίζουν κέρδη που ξεπερνούν το 1%.

Η εγχώρια αγορά ξεκίνησε ανοδικά, με τον τζίρο να εμφανίζεται αρκετά βελτιωμένος σε σύγκριση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις αλλά λίγο μετά τις 15.00 άρχισε να χάνει την ορμή της, με ορισμένους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης να «αγωνίζονται» για διατήρηση στο ανοδικό τέμπο αλλά να μην φτάνουν για να στηρίξουν το ΧΑ.

Ο Γενικός Δείκτης στις 15:47 βρίσκεται στο -0,10% και τις 1.411,99 μονάδες, με το υψηλό ημέρας να είναι στις 1.425,17 μονάδες (+0,82%), με την αξία των συναλλαγών να βρίσκεται στα 75,6 εκατ. ευρώ, ενώ γύρισμα καταγράφεται και στο ισοζύγιο θετικών – αρνητικών μετοχών, με αυτές που υποχωρούν να φθάνουν στις 67 έναντι 57 που ενισχύονται. Καλύτερη η εικόνα για τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης ο οποίος έχει άνοδο 0,20%, ενώ ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχωρεί 0,12%.

Στο -0,47% ο τραπεζικός δείκτης, με την Alpha Bank να ενισχύεται 0,16%, τη Eurobank να αποδυναμώνεται 0,38%, την Εθνική Τράπεζα να δέχεται τις μεγαλύτερες πιέσεις και να έχει πτώση 1,42%, σταθεροποιητικά κινείται η Πειραιώς και η Optima Bank κινείται 0,62% υψηλότερα.

Προσπαθεί αλλά δεν φθάνει ο ΟΠΑΠ ο οποίος κινείται 1,35% υψηλότερα, ενώ μαζεύει τα αρχικά της κέρδη -που ξεπερνούσαν το 2%- η μετοχή της ElvalHalcor και πλέον ενισχύεται 1,01%. Πτώση 0,24% για την Coca-Cola HBC, με τη ΔΕΗ να υποχωρεί 0,79%, ενώ αμετάβλητος είναι ο ΟΤΕ. Σημαντικές πιέσεις για την Aegean με απώλειες 2%, ενώ πτώση 2,70% εμφανίζει και η AutoHellas.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments