Πολιτική

Άδωνις: Απαράδεκτος ο Σολτς – Η Γερμανία δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει στο μεταναστευτικό

Άδωνις: Απαράδεκτος ο Σολτς – Η Γερμανία δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει στο μεταναστευτικό

Πηγή Φωτογραφίας: (ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ/EUROKINISSI)//Άδωνις: Απαράδεκτος ο Σολτς – Η Γερμανία δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει στο μεταναστευτικό

Όλη η Ευρώπη κινείται πιο δεξιά

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε γράμμα συστημένο στον Σολτς για το μεταναστευτικό και καλά έκανε», υποστήριξε προ ολίγου ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πιο συγκεκριμένα,  ο υπουργός Υγείας, σε πρωινή παρέμβασή του, μίλησε για το θεσμό των απογευματινών χειρουργείων, τοποθετήθηκε για θέματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας και διατύπωσε την άποψη ότι όλες οι ευρωπαϊκές κοινωνίες κινούνται προς πιο δεξιές πολιτικές επιλογές.

37.000 ασθενείς θα χειρουργηθούν δωρεάν μέσα σε ένα χρόνο

Ερωτηθείς αρχικά για τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως «υπάρχει, πράγματι, μια μικρή καθυστέρηση στα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία. Ωστόσο, το πράγμα δεν είναι και τόσο απλό. Όταν είδα τη μεγάλη λίστα αναμονής για χειρουργείο ανθρώπων πάνω από τέσσερις μήνες, σκέφθηκα ότι κάτι πρέπει να γίνει. Το εργαλείο που σκέφτηκα είναι τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία. Στην αρχή έγιναν τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία. Σήμερα, 48 νοσοκομεία έχουν δημιουργήσει τις δικές τους χειρουργικές ομάδες. Μετά είχαν σειρά τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία. Έπεσα έξω ως προς το χρόνο έναρξης γιατί υπήρξε καθυστέρηση λόγω των ευρωεκλογών. Σήμερα, είναι βέβαιο ότι τα δωρεάν θα γίνουν και θα αρχίσουν τον Νοέμβριο. Κάπου 37.000 άνθρωποι θα χειρουργηθούν δωρεάν, χωρίς την παραμικρή οικονομική επιβάρυνση. Μέχρι 31/12/2025 θα πρέπει να έχουν γίνει όλα τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία. Θα είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα δωρεάν χειρουργεία. Η επιλογή των ασθενών που θα χειρουργηθούν δωρεάν θα γίνει «αντίστροφα», «ανάποδα». Δηλαδή προτεραιότητα θα έχουν οι ασθενείς που περιμένουν περισσότερο στη λίστα αναμονής».

Μιλώντας ακόμη για τη λίστα αναμονής στις εφημερίες, ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως «δύο είναι οι κύριες προκλήσεις της θητείας μου στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Είναι οι λίστες αναμονής σε χειρουργεία και σε εφημερίες. Προφανώς, αυτά τα προβλήματα δεν προέκυψαν σήμερα, αλλά είναι διαχρονικά προβλήματα του δημοσίου συστήματος υγείας. Δεν είναι τόσο απλή η λύση, Μελετούμε το πρόβλημα και έχουμε συζητήσεις με αρμόδιους φορείς».

Το πολιτικό εκκρεμές πάει πιο δεξιά

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ρωτήθηκε επίσης για τα αποτελέσματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων και τοποθετήθηκε, λέγοντας πως «όλη η Ευρώπη πηγαίνει δεξιότερα ως πολιτική, και όχι ως ταμπέλα κόμματος. Η κεντροαριστερή κυβέρνηση των σοσιαλδημοκρατών του Σολτς στη Γερμανία εφαρμόζει από σήμερα μια από τις πιο αυστηρές αντιμεταναστευτικές πολιτικές. Το καράβι πάει δεξιά. Πάρτε για παράδειγμα τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σήμερα πιο δεξιά από το 2015. Όλοι γίνονται πιο δεξιοί. Το πολιτικό εκκρεμές πάει πιο δεξιά.

Την πρώτη τετραετία, είχαμε μια αποτελεσματική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. Για διάφορους λόγους, ασκήθηκε πίεση στην Ελλάδα για πιο χαλαρή μεταναστευτική πολιτική. Αυτό όμως δεν σημαίνει χαλάρωση. Δεν έχουμε χαλαρώσει. Τα σύνορα θα φυλάσσονται, αυτή είναι η πολιτική της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το νούμερο 1 θέμα στην Ευρώπη είναι το μεταναστευτικό. Όχι όμως και στην Ελλάδα, γιατί η μεταναστευτική πολιτική Μητσοτάκη είναι αποτελεσματική, αποδίδει καρπούς. Αν η αντιμεταναστευτική πολιτική χαλαρώσει, τότε θα γίνουμε Γαλλία. Απαράδεκτος ο Σολτς με τη στάση του στο μεταναστευτικό. Η Γερμανία δε μπορεί  να κάνει ό,τι θέλει στην Ευρώπη. Η Γερμανία θα αναλάβει τις ευθύνες της χωρίς πολλές κουβέντες. Πού βρήκαν γραμμένο ότι οι λαθρομετανάστες θα πρέπει να έρχονται όλοι στην Ελλάδα; Ο πρωθυπουργός έστειλε το μήνυμα στο Βερολίνο συστημένο. Και καλά έκανε

Και ως προς τις δυνάμεις στα δεξιά της ΝΔ, συμπαθεστάτη είναι η κυρία Λατινοπούλου, αλλά και μεγάλο το μίσος μεταξύ Βελόπουλου – Λατινόπουλου. Πάντως, στις επόμενες εκλογές, πάμε ως Νέα Δημοκρατία για 40%. Τα ποσοστά τους ανεβαίνουν, γιατί η Ευρώπη στο σύνολό της πάει δεξιότερα. Η Ελλάδα καταφέρνει χάρη στο Μητσοτάκη και την πολιτική να κρατά χαμηλά τα ποσοστά της λεγόμενης ακροδεξιάς».

Φαβορί ο Κασσελάκης για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αν αποφύγει τα λάθη

Απαντώντας, ακόμη, σε ερώτημα για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε πως «αν ο Κασσελάκης κατεβεί υποψήφιος, είναι σήμερα το φαβορί. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα κερδίσει, γιατί κάνει τεράστια λάθη. Και χθες έκανε τεράστια λάθη, και σε κάποια στιμή το κατάλαβε. Αν πάει στην κάλπη σαν αδικημένος, τότε θα κερδίσει, θα είναι το μεγάλο φαβορί».

Μιλώντας, τέλος, για τα email και τα sms των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Υγείας υπενθύμισε ότι «η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου έστειλε μαζικά email και έγινε χαμός με την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων, κλπ. Κι όμως δεν έκανε κάποιο έγκλημα καθ’ οσιώσεως. Τώρα έρχεται ο Χάρης Δούκας και στέλνει μαζικά email. Παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα. Ωστόσο, πρέπει να καταλάβουμε πως όταν γίνονται εκλογές, οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν αυξημένο τρόπο επικοινωνίας με τους πολίτες. Είμαι υπέρ μιας αλλαγής του νομικού πλαισίου. Σιγά το έγκλημα. Πρέπει να αλλάξει το νομικό πλαίσιο, που διέπει την αποστολή sms και email».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments