Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Καλύπτουμε άμεσα τα κενά σε προσωπικό του ΓΝ Σάμου

Άδωνις Γεωργιάδης: Καλύπτουμε άμεσα τα κενά σε προσωπικό του ΓΝ Σάμου

Πηγή Φωτογραφίας: [371785] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Το νοσοκομείο δεν απέχει από το μέσο όρο στελέχωσης των άλλων περιφερειακών νοσοκομείων

Το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου πρόκειται άμεσα να ενισχυθεί σε προσωπικό και σε τεχνολογικό εξοπλισμό, με βάση όσα ανέφερε πριν από λίγο ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Απαντώντας σε επίκαιρη κοινοβουλευτική ερώτηση της βουλευτού του Νομού Λέσβου του ΚΚΕ κ. Μαρίας Κομνηνάκα με θέμα το Γενικό Νοσοκομείο της Σάμου, ιδιαίτερα της ΜΕΘ και της μαιευτικής κλινικής, ο υπουργός Υγείας επισήμανε πως «το νοσοκομείο Σάμου δεν απέχει από το μέσο όρο στελέχωσης των υπολοίπων περιφερειακών νοσοκομείων. Όμως, υπήρξαν ατυχή περιστατικά. 4 γιατροί πήραν άδεια ταυτόχρονα και άλλοι έφυγαν από το νοσοκομείο Σάμου. Κάλεσα άμεσα όλες τις τοπικές αρχές της Σάμου και κάναμε επείγουσα σύσκεψη. Αποφασίσαμε να μας γνωστοποιηθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις. Έτσι, στις προσεχείς προκηρύξεις που γίνονται σύντομα για τη Σάμο, θα ισχύουν τα οικονομικά, αλλά και τα θεσμικά κίνητρα για τους γιατρούς σε άγονες περιοχές. Εκτιμούμε πως τα οικονομικά κίνητρα, τα θεσμικά κίνητρα και οι ταυτόχρονες προκηρύξεις θα φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, θα καλύψουν τα κενά στο νοσοκομείο της Σάμου, το οποίο, επιπλέον, θα ενισχυθεί με αγγειογράφο και με μαγνητικό τομογράφο».

«Σε ό,τι αφορά τη συμμορία της μιζέριας», συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας. «έχω να πω ότι μου κάνατε μια ερώτηση, στην οποία σας απάντησα συγκεκριμένα και με χρονοδιάγραμμα. Εσείς, όμως, αντί να δευτερολογήσετε επί όσων σας απάντησα, παίξατε και πάλι την κασέτα της μιζέριας. Η συζήτηση πρέπει να είναι διαλογική. Η δευτερολογία σας είναι σαν να μην μίλησα. Η δευτερολογία σας δεν λαμβάνει υπόψη τα όσα σας είπα πριν από ελάχιστα λεπτά. Παίζετε την ίδια κασέτα που παίζει το ΚΚΕ από την εποχή που ήμουν φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και άκουγα τα συνθήματα και τις ομιλίες των φοιτητών της Πανσπουδαστικής. Τώρα, το πώς έχουν καταλήξει τα συνδικαλιστικά όργανα του ιατρικού κόσμου να διαφεντεύονται από το ΚΚΕ και την άκρα αριστερά είναι αντικείμενο πολιτικής και κοινωνιολογικής ανάλυσης», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments