Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Νόμιμος ο διορισμός του Υποδιοικητή της 4ης ΥΠΕ

Άδωνις Γεωργιάδης: Νόμιμος ο διορισμός του Υποδιοικητή της 4ης ΥΠΕ

Πηγή Φωτογραφίας: [371785] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ο έλεγχος νομιμότητας βεβαίωσε την εγκυρότητα των τίτλων σπουδών του

Ο διορισμός του κ. Ανδρίτσου στη θέση του υποδιοικητή της 4ης ΥΠΕ έγινε με τρόπο καθόλα νόμιμο, όπως βεβαίωσε, από το βήμα της Βουλής, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πιο ειδικά, δίνοντας απάντηση στην επίκαιρη κοινοβουλευτική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πέτρου Παππά με αντικείμενο το εάν κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών συμβατό με τη θέση του υποδιοικητή της 4ης υγειονομικής περιφέρειας (ΥΠΕ) κ. Ανδρίτσου, ο υπουργός Υγείας υπενθύμισε πως «οι παρόντες διορισμοί γίνονται με το νόμο Κεραμέως, στον οποίο παίζει καθοριστικό ρόλο ο ΑΣΕΠ. Ο υπουργός Παιδείας επιλέγει έναν από τους τρεις πρώτους υποψηφίους. Είναι αυτοί που έχουν περάσει από όλες τις εξετάσεις του ΑΣΕΠ. Το πρώτο πράγμα που κάνει ο ΑΣΕΠ, είναι να ασκήσει έλεγχο νομιμότητας των εγγράφων, που προσκομίζονται. Ο υπουργός δεν εμπλέκεται. Αν ένας υποδιοικητής δεν έχει τα προσόντα, ο ΑΣΕΠ είναι υπεύθυνος, όχι ο υπουργός, γιατί ο ΑΣΕΠ είναι το αρμόδιο θεσμικό όργανο, που προβαίνει στον έλεγχο της νομιμότητας».

«Πιο ειδικά, ο κ. Ανδρίτσος είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλων σπουδών από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και σας βεβαιώνω πως είναι νόμιμος τίτλος σπουδών», πρόσθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ολοκλήρωσε, λέγοντας: «Ωστόσο, ο κ. Παππάς λέει πως ο κ. Ανδρίτσος έγραψε κάτω από τη βάση. Μα δεν υπάρχει βάση, σύμφωνα με τις νέες προδιαγραφές. Οι πρώτοι δεκαπέντε περνούν στην αξιολόγηση, στην επόμενη φάση της διαδικασίας. Το δε τεστ διορθώνεται όχι από ανθρώπινο χέρι, αλλά από ηλεκτρονική υπολογιστή. Ο κ. Ανδρίτσος ήταν πρώτος στους δεκαπέντε και έτσι, πέρασε στην επόμενη φάση της διαδικασίας αξιολόγησης. Ως μειονέκτημα θεωρείται ότι ήταν πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας. Πράγματι, κατά το παρελθόν, υπήρξαν πολιτευτές που ευνοήθηκαν. Όμως, κινδυνεύουμε να πάμε στο άλλο άκρο. Και ο πολιτευτής είναι ενεργός πολίτης και κρίνεται επί ίσοις όροις. Μην φτάσουμε στο άλλο άκρο».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments