Πολιτική

Βολές Πολάκη κατά Κασσελάκη: Είδε ότι δεν μπορεί να κάνει κόμμα και επιζητά δημοσιότητα

Βολές Πολάκη κατά Κασσελάκη: Είδε ότι δεν μπορεί να κάνει κόμμα και επιζητά δημοσιότητα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Βολές Πολάκη κατά Κασσελάκη: Είδε ότι δεν μπορεί να κάνει κόμμα και επιζητά δημοσιότητα

Το πολιτικό πλαίσιο πάνω στο οποίο θεωρεί ότι πρέπει να αναπτυχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα, διατύπωσε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Παύλος Πολάκης

Το πολιτικό πλαίσιο πάνω στο οποίο θεωρεί ότι πρέπει να αναπτυχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα, διατύπωσε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Παύλος Πολάκης, εξαπολύοντας τα βέλη του κατά του Στέφανου Κασσελάκη λέγοντας πως «το να ξαναθέτει το ζήτημα πως είναι αρχηγός κτλ είναι σαν να επιζητάς και πάλι τη δημοσιότητα (…) Προφανώς, είδε πως δεν μπορεί να δημιουργήσει σε δημιουργία κάποιου άλλου σχηματισμού, θεωρώ πως το έψαξε».

«Δεν θέλω το κέντρο θέλω να κερδίσουμε ξανά τον δημοκρατικό προοδευτικό κόσμο – Όπως ο Ανδρέας με το ΠΑΣΟΚ και ο Τσίπρας το ’15», τόνισε ο κ. Πολάκης στο OPEN υπογραμμίζοντας, παράλληλα, ότι ο κόσμος θα αποφασίσει αν ο ίδιος μπορεί να είναι Πρωθυπουργός στις επόμενες εκλογές: «Η μετριοφροσύνη είναι για τους μέτριους. Ό,τι έκανα στη ζωή μου το έκανα με το μυαλό και τα χέρια μου», τόνισε και πρόσθεσε ότι  «παντού ήταν αρχηγός», τόσο ως φοιτητής όσο και και ως συνδικαλιστής ή μέλος της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Παράλληλα, τοποθετήθηκε για τον κ. Κασσελάκη ενώ περιέγραψε τους πέντε προγραμματικούς του άξονες.

Για τα όσα έγιναν στην Πολιτική Γραμματεία, χτες, είπε πως: «Βγήκε ο κ. Κοντιάδης και έκανε μια ανάρτηση, είπε πως έγκριτος συνταγματολόγος ότι περνάει η μομφή δεν σημαίνει πως φεύγει ο κ. Κασσελάκη. Αυτό πυροδότησε μια διαδικασία που είχε λήξει με αποδοχή από όλες τις πλευρές.

Τα καταστατικά των κομμάτων δεν τα εξηγούν οι συνταγματολόγοι, τα εξηγούν τα ίδια τα κόμματα με τα θεσπισμένα τους όργανα. Όταν γίνεται η Κεντρική Επιτροπή, εγώ προσωπικά και άλλοι, όταν λόγω της κρίσης που έχει δημιουργηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ και τα προβλήματα, ζητάμε από τον πρόεδρο να δώσει λύση, προκηρύσσοντας ο ίδιος εκλογές και ο ίδιος απαντάει και λέει ”όχι, κάντε μου μομφή”, σημαίνει πως αποδέχεται πως η υπερψήφιση της άρσης εμπιστοσύνης σημαίνει και αυτόματα και την έκπτωση από το αξίωμα. Αυτό έδειξε και με την δευτερολογία του και με τη στάση του την επόμενη μέρα, που πήρε τα πράγματά του, τα αρχεία που είχε σε υπολογιστές και έφυγε με τους συνεργάτες του».

«Κουκούλες φοράγανε οι δωσίλογοι, δεν φορά η Αριστερά»

Μάλιστα, είπε πως «ξεπερνάω αυτά για τις κουκούλες, κουκούλες φοράγανε οι δωσίλογοι, δεν φορά η Αριστερά» και συνέχισε:

«Η διαδικασία ήταν με βάση το διαδικαστικό και έχουν ξαναγίνει αυτά. Η Ράνια Σβίγγου εκλέχτηκε με μυστική ψηφοφορία και σε κάποια μέλη ψήφισαν τηλεφωνικά. Αυτή η διαδικασία έγινε αποδεχτή από όλες τις πλευρές. Προφανώς, είδε πως δεν μπορεί να δημιουργήσει σε δημιουργία κάποιου άλλου σχηματισμού, θεωρώ πως το έψαξε. Το να ξαναθέτει το ζήτημα πως είναι αρχηγός κτλ είναι σαν να επιζητάς και πάλι τη δημοσιότητα, να δημιουργείς φασαρία και αυτό δεν είναι καλό για κανέναν και ιδίως τον ΣΥΡΙΖΑ», επισήμανε.

«Έκανα λάθος με τον Κασσελάκη»

Στη συνέχεια, ερωτώμενος για το εάν μετανιώνει που στήριξε εξ αρχής τον Στέφανο Κασσελάκη, είπε: «έκανα λάθος, θεώρησα το περασμένο καλοκαίρι πως έπρεπε να προχωρήσουμε σε μια ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ανέλαβε την ευθύνη που του αναλογούσε και παραιτήθηκε, δρομολογώντας και τις διαδικασίες της διαδοχής. Θεωρούσα πως η κυρία Αχτσιόγλου, για μένα δεν μπορούσε να οδηγήσει τα πράγματα σε μια αναβάπτιση τους ΣΥΡΙΖΑ και στο να τεθούμε σε μια ισχυρή αντιπολιτευτική ατζέντα και θεώρησα πως ο Στέφανος Κασσελάκης σαν νέο παιδί, ευφυής, όχι πιασμένος, ο οποίος είπε μερικές προτάσεις που με ένα μεγάλο κομμάτι τους συμφωνούσα, βλέποντας πως είχε και μια διείσδυση στη νεολαία, θα μπορούσε να προχωρήσει και να ηγηθεί μιας διαδικασίας ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ».

«Το έχασε σε πολλά πράγματα»

«Δεν το έχασε σε ένα πράγμα, το έχασε σε πολλά. Καταρχήν δεν διαμόρφωσε ένα πολιτικό επιτελείο, παρά και τις πιέσεις ανθρώπων που τον αγαπούσαμε. Ομάδα χωρίς αρχηγό είναι μηδέν αλλά και αρχηγός χωρίς ομάδα είναι πάλι μηδέν. Το δεύτερο είναι η υπερπροβολή της προσωπικής του ζωής και της προσωπικής του επιλογής κάλυψε πάρα πολλά και σωστά πράγματα που είπε. Τον έβλεπαν αλλά δεν τον άκουγαν».

Στη συνέχεια, ανέφερε την υπόθεση των F-35 που όπως είπε ο Κασσελάκης συμφώνησε χωρίς να γίνει συζήτηση στο κόμμα για την θέση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μετά υπήρχε η ιστορία με τα ομόφυλα ζευγάρια που στο νόμο στην αρχή είχε πει πως δεν θα ψηφίσει τον νόμο της ΝΔ, μετά είπε πως θα το ψηφίσει βάζοντας και κομματική πειθαρχία. Είναι λίγο πρωτάκουστο να μην βάζει η κυβέρνηση κομματική πειθαρχία και να βάζει η αξιωματική αντιπολίτευση και δεν κατάλαβα γιατί έπρεπε να διατηρήσουμε την δεδηλωμένη του Μητσοτάκη εμείς. Επειδή είναι θέμα δικαιωμάτων;», συνέχισε λέγοντας.

«Αν ήμουν ομοφοβικός δεν θα πρότεινα τον κ. Κασσελάκη»

Για τις κατηγορίες που εξαπολύσει η Έλενα Ακρίτα πως είναι ομοφοβικός, απάντησε πως «αν ήμουν ομοφοβικός δεν θα πρότεινα τον κ. Κασσελάκη για αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι δικαίωμα η ελεύθερη επιλογή συντρόφου απλά αυτό που δεν δέχομαι είναι να είναι αυτό το κυρίαρχο στην πολιτική σου παρουσία. Σε αυτό που διαφώνησα στο θέμα με τα ομόφυλα, και διαφωνώ μέχρι σήμερα είναι στην ιστορία με την τεκνοθεσία μέσω της παρένθετης μητρότητας. Διαφωνώ και στα ετερόφυλα ζευγάρια για αυτό. Γιατί είναι ένα τεράστιο εμπόριο, εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Δείτε τι έγινε και στα Χανιά. Νοικιάζουν μήτρες για να αγοράσουν κάποιοι που τα έχουν, παιδιά».

Συνέχισε λέγοντας πως ο Στέφανος Κασσελάκης και στις ευρωεκλογές «το έπαιξε one man show».

«Η ιστορία με τα πόθεν έσχες, με τα σπίτια, την αγορά εδώ, εκεί, όλα αυτά μας έκαναν τεράστια ζημιά. Δεν έπρεπε να είναι αυτά στην προμετωπίδα της πολιτικής παρουσίας», είπε ακόμη.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ξεκαθαρίσει το πρόγραμμά του» 

Για την δική του υποψηφιότητα και το πώς θέλει να φτιάξει τον ΣΥΡΙΖΑ αν εκλεγεί, ο κ. Πολάκης ανέφερε: «Κόμμα υπάρχει, μόνο που πρέπει να βελτιώσει τα χαρακτηριστικά του και να αναβαθμίσει και να ξεκαθαρίσει το πρόγραμμά του και να μαζικοποιηθεί με συγκεκριμένο τρόπο. Πρώτον, πρέπει να διατυπώσει ένα πρόγραμμα λαϊκά κατανοητό και αναγκαίο, με μια εκφώνηση που να θέτει σαφείς διαχωριστικές γραμμές και να κάνει μεγάλες ομάδες του πληθυσμού να τάσσονται με αυτή τη μεριά. Μέχρι τώρα, αυτό δεν το εκπέμψαμε με αυτόν τον τρόπο. Ο δεύτερος πυλώνας είναι η δικαιοσύνη – διαφάνεια και ο τρίτος είναι το κράτος», είπε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments