Πολιτική

Ολόκληρη η επιστολή Μητσοτάκη προς την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την ενεργειακή κρίση

Ολόκληρη η επιστολή Μητσοτάκη προς την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την ενεργειακή κρίση

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Ολόκληρη η επιστολή Μητσοτάκη προς την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την ενεργειακή κρίση

Τι αναφέρει ο πρωθυπουργός στην παρέμβασή του

Το κείμενο της επιστολής με το οποίο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζητεί την παρέμβαση της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση των στρεβλώσεων στην ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας έχει εως εξής.

«Αγαπητή Ursula,

Σου απευθύνω αυτή την επιστολή αναφορικά με το ζήτημα των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος. Σε διάστημα λίγων μηνών, οι τιμές χονδρικής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα έχουν υπερδιπλασιαστεί, από 60 ευρώ/MWh τον Απρίλιο σε 130 ευρώ/MWh τον Αύγουστο.

Η αύξηση αυτή σημειώθηκε παρά την αξιοσημείωτη πρόοδό μας όσον αφορά την επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης. Σε σχέση με το περασμένο καλοκαίρι, η ηλεκτροπαραγωγή μας από αιολική και ηλιακή ενέργεια αυξήθηκε κατά 25%, ενώ η παραγωγή από λιγνίτη μειώθηκε κατά 27%. Αυτό είναι ακριβώς αυτό που θέλουμε για το ηλεκτρικό μας σύστημα. Ωστόσο, οι τιμές αυξήθηκαν σε επίπεδα που είδαμε για τελευταία φορά στις αρχές του 2023, όταν ακόμα αντιμετωπίζαμε τις συνέπειες της πιο οξείας ενεργειακής κρίσης στην ιστορία μας.

Δείτε την επιστολή

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments