Πολιτική

Πώς απαντά η κυβέρνηση στα δημοσκοπικά “καμπανάκια”

Πώς απαντά η κυβέρνηση στα δημοσκοπικά “καμπανάκια”

Πηγή Φωτογραφίας: ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Η κυβέρνηση αδυνατεί να φτάσει και να ξεπεράσει το ποσοστό που έλαβε στις ευρωεκλογές

Μέχρι το τέλος του χρόνου, η κυβέρνηση μπορεί θεωρητικά να έχει τη δυνατότητα και την ελευθερία να προχωρήσει σε ανεμπόδιστες κινήσεις, εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στα δύο μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ωστόσο, στην Ηρώδου Αττικού είναι πλήρως συνειδητοποιημένο ότι ο πραγματικός της αντίπαλος είναι η ίδια και η ικανότητά της να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που αναμφίβολα απασχολούν την ελληνική κοινωνία.

Λίγες μόνο ημέρες μετά την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και τις νέες ανακοινώσεις μέτρων, η πρώτη δημοσκόπηση της GPO επιβεβαίωσε την αναγκαιότητα των συνεχών προτροπών του πρωθυπουργού προς τους Υπουργούς του για ταχύτητα και αποτελεσματικότητα.

Αν και η ΝΔ παραμένει σταθερά πρώτο κόμμα με σημαντική διαφορά 15,4 μονάδων από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να αυξήσει τα ποσοστά της σε σύγκριση με τις ευρωεκλογές και συνεχίζει να κινείται σε “χαμηλά επίπεδα”, κάτω από το 30%, συγκεκριμένα στο 27,2%.

Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι ο πιο δημοφιλής πολιτικός, καθώς την πρωτοκαθεδρία κατέχει ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Ωστόσο, πιο χαρακτηριστική είναι η αντίδραση των ερωτηθέντων στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, όπου το 39,2% τις αξιολογεί θετικά, ενώ το 57,4% τις κρίνει αρνητικά.

Αυτό το κλίμα, που έχει καταγραφεί στην ατζέντα του Μεγάρου Μαξίμου, υποδηλώνει την ανάγκη για ταχεία εφαρμογή πολιτικών και μέτρων που θα επιφέρουν άμεσες βελτιώσεις στην καθημερινότητα των πολιτών. Τα κύρια ζητήματα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση παραμένουν άλυτα, και μέχρι οι πολίτες να δουν την υλοποίηση των εξαγγελιών και την επίλυση των εκκρεμών θεμάτων, η βελτίωση της δημοσκοπικής εικόνας της ΝΔ αναμένεται να είναι αργή και σταδιακή.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση έχει πλήρη επίγνωση των ζητημάτων που απασχολούν και δυσκολεύουν τους πολίτες, όπως η ακρίβεια και η υγεία, και έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για την αντιμετώπισή τους. Οι προσπάθειές της για λύσεις έχουν ήδη ξεκινήσει. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO, το 61,7% των πολιτών θεωρεί ότι η κύρια προτεραιότητα της κυβέρνησης θα πρέπει να είναι η καταπολέμηση της ακρίβειας, ενώ ακολουθεί η βελτίωση του συστήματος υγείας με ποσοστό 43,2%. Κυβερνητικά στελέχη επισημαίνουν ότι “δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις” για το ζήτημα της ακρίβειας, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά, αλλά τονίζοντας ταυτόχρονα τον στόχο της κυβέρνησης για συνεχή αύξηση των εισοδημάτων, προκειμένου να επιτευχθούν μόνιμα και σταθερά αποτελέσματα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου πιστεύουν ότι η κατάσταση βελτιώνεται καθημερινά, ακόμη και σε δύσκολα θέματα όπως η υγεία και η ακρίβεια, όπου ήδη έχουν γίνει σημαντικά βήματα.

Κάθε Σεπτέμβριο, τα επιτελεία των κομμάτων εστιάζουν στις δημοσκοπήσεις που αποτυπώνουν τη θέση τους στην πολιτική σκηνή της νέας σεζόν. Ωστόσο, αυτός ο Σεπτέμβριος, λόγω των ανακατατάξεων στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, μπορεί να χάνει το παραδοσιακό ενδιαφέρον, αλλά ταυτόχρονα αποκτά έναν χαρακτήρα “παγίδας” για την κυβέρνηση. Σύμφωνα με στελέχη της, η επανάπαυση σε μια πρωτοκαθεδρία χωρίς αντίπαλο και η καθυστέρηση του έργου της ή η αδιαφορία προς τις ανάγκες της κοινωνίας θα μπορούσαν να αποβούν αυτοκαταστροφικές. Έτσι, όπως τονίζουν, η σκληρή δουλειά είναι επιτακτική, ώστε όταν τα δύο άλλα κόμματα επιστρέψουν στην “κούρσα”, η ΝΔ να διατηρεί ένα άνετο προβάδισμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments