Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Σκιές ριάλιτι στην Κουμουνδούρου

ΣΥΡΙΖΑ: Σκιές ριάλιτι στην Κουμουνδούρου

Πηγή Φωτογραφίας: [371659] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Αποφασισμένος να κινηθεί και νομικά ο Στ. Κασσελάκης

Αγριεμένα τηλεφωνήματα, πληροφορίες για απόπειρα ανακατάληψης της Κουμουνδούρου και μια ανάρτηση του Κασσελάκη που θυμίζει στυλ Τραμπ μετά το Καπιτώλιο. Μια ακόμη δραματική ημέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ εκτυλίχθηκε χθες, εμβαθύνοντας τον διχασμό και την εσωστρέφεια του κόμματος.

Το δράμα άρχισε να εκτυλίσσεται από το πρωί της χθεσινής ημέρας, όταν στελέχη και βουλευτές που υποστηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη δήλωσαν συντονισμένα σε τηλεοπτικές εκπομπές και μέσω αναρτήσεων ότι ο πρώην πρόεδρος δεν έχει αποπεμφθεί και τον καλούσαν να επανακαταλάβει τη θέση του και το γραφείο του στην Κουμουνδούρου. Αφορμή για αυτή την κατάσταση αποτέλεσε μια ανάρτηση του Ξενοφώντα Κοντιάδη, καθηγητή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ο οποίος υποστήριξε ότι το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ δεν αναφέρει ρητά ότι σε περίπτωση που η Κ.Ε. αποσύρει την εμπιστοσύνη της από τον εκάστοτε πρόεδρο, αυτός χάνει το αξίωμά του.

Το περιβάλλον του Κασσελάκη διανεμήθηκε σε δημοσιογράφους η δική του εκδοχή για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν χθες κατά τις επικοινωνίες με κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με την αφήγηση του Μανώλη Καπνισάκη, επικοινώνησε με τη γραμματέα του κόμματος, Ράνια Σβίγκου, ρωτώντας ποιος φέρει την διοικητική και ποινική ευθύνη για τις αποφάσεις που λαμβάνονται. Την ίδια ερώτηση απηύθυνε και ο Στέφανος Κασσελάκης, με τη γραμματέα να τον παραπέμπει στον διευθυντή του κόμματος, Χρήστο Μαυροκεφαλίδη.

Σύμφωνα με την ίδια αφήγηση, ο Στέφανος Κασσελάκης επικοινώνησε με τον διευθυντή, θέτοντας το ίδιο ερώτημα. Ο διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να του απάντησε ότι «την ευθύνη για το κόμμα την έχεις εσύ, εκτός αν μου υπογράψεις πληρεξούσιο». Ο Στέφανος Κασσελάκης φέρεται να αντέτεινε «πώς θα σου υπογράψω πληρεξούσιο, αν δεν γνωρίζω ποιες αποφάσεις λαμβάνονται;».

Άλλες αφηγήσεις, όμως, συμπλήρωναν μια ακόμα πιο δραματική εικόνα. Σύμφωνα με πληροφορίες το τηλεφώνημα ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και τον Χρήστο Μαυροκεφαλίδη κάθε άλλο παρά ήρεμο ήταν από μεριάς του έκπτωτου προέδρου. Οι δυο φέρεται να είχαν έντονη διαφωνία για τις αρμοδιότητες, με τον Στέφανο Κασσελάκη μάλιστα να ζητά μετ’ επιτάσεως από τον διευθυντή του κόμματος να ανοίξει το γραφείο του στον 7ο όροφο.

Οι δραματικές αυτές εξελίξεις συνοδεύτηκαν από πληροφορίες ότι ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχεδίαζε να επισκεφθεί τα κεντρικά γραφεία του κόμματος. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη προγραμματίζονταν να συγκεντρωθούν στην Κουμουνδούρου για να «υποδεχτούν» τον αποπεμφθέντα πρόεδρο στην «ανακατάληψη» των γραφείων του, ενώ παρόμοια καλέσματα κυκλοφορούσαν μέσω αναρτήσεων ορισμένων υποστηρικτών του. Σε αυτό το τεταμένο κλίμα, ο Στέφανος Κασσελάκης επρόκειτο να ανακοινώσει τις επόμενες κινήσεις του.

Με αυτά τα δεδομένα, η Ράνια Σβίγκου συγκάλεσε την Πολιτική Γραμματεία, ώστε να δοθεί μια σαφής πολιτική απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ προς τον Στέφανο Κασσελάκη και το περιβάλλον του. Μετά τη σύγκληση του οργάνου, συνεργάτες του πρώην προέδρου διέψευσαν τις σχετικές πληροφορίες, ενώ άλλοι συνεργάτες του ανακοίνωναν ότι θα επιδιώξει ξανά την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Τελικά, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν κατάφερε ποτέ να φτάσει στα γραφεία της Κουμουνδούρου, ενώ στην πλατεία απέναντι από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώθηκαν ελάχιστοι υποστηρικτές του, οι οποίοι δεν ξεπερνούσαν τους δέκα. Αυτοί επιτέθηκαν φραστικά σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που κατευθύνονταν προς τα γραφεία για τη συνεδρίαση της Π.Γ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, μέσω ανάρτησής του, ζήτησε να αποφεύγονται οι συγκεντρώσεις, αναφερόμενος σε «απίστευτες προβοκάτσιες» και «εκτροπή», ενώ άφησε να εννοηθεί ότι σκοπεύει να διεκδικήσει ξανά την ηγεσία του κόμματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments