Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Τραγέλαφος με το ζήτημα του Προέδρου

ΣΥΡΙΖΑ: Τραγέλαφος με το ζήτημα του Προέδρου

Πηγή Φωτογραφίας: [370268] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Έκπτωτος ο Κασσελάκης σύμφωνα με απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αποφάσισε με 17 ψήφους υπέρ, 1 κατά και μία αποχή την έκπτωση του Στέφανου Κασσελάκη από τη θέση του προεδρεύοντος.

Συγκεκριμένα, η απόφαση αναφέρει:

«Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ως το ανώτατο όργανο του κόμματος και αυθεντικός ερμηνευτής του Καταστατικού, με την υπερψήφιση της πρότασης για άρση εμπιστοσύνης, κήρυξε αυτομάτως τον Στέφανο Κασσελάκη έκπτωτο από το αξίωμα του προέδρου και ενεργοποίησε τις διαδικασίες του καταστατικού για τη διεξαγωγή εκτάκτου Συνεδρίου. Ο σεβασμός στις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του Κόμματος και η τήρηση του καταστατικού και των κομματικών διαδικασιών είναι υποχρέωση κάθε μέλους και στελέχους, και κανείς δεν είναι ανώτερος αυτών. Επομένως, το ζήτημα αυτό θεωρείται λήξαν».

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, η Ράνια Σβίγκου ανέφερε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης της είχε θέσει το ερώτημα αν είναι πρόεδρος, εκτός από το αν είναι υπεύθυνος φορολογικά και ποινικά.

Με βάση ασφαλείς πληροφορίες, ο διευθυντής του κόμματος, Χρήστος Μαυροκεφαλίδης, απάντησε στην ερώτηση του κ. Κασσελάκη σχετικά με τον διοικητικό και φορολογικό υπεύθυνο, δηλώνοντας: «Εγώ, ο Μαυροκεφαλίδης, είμαι υπεύθυνος». Επιπλέον, φέρεται να ανέφερε ότι ο κ. Κασσελάκης του ζήτησε να του ανοίξει το γραφείο του.

Από την άλλη πλευρά, η Θεοδώρα Τζάκρη προειδοποίησε ότι το ζήτημα της έκπτωσης του Κασσελάκη θα οδηγηθεί στα δικαστήρια.

Ο Στέφανος Κασσελάκης προχώρησε νωρίτερα σε μια καταγγελτική ανάρτηση, ενώ διεξαγόταν η έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Ο κ. Κασσελάκης, ο οποίος δεν είχε παραβρεθεί στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου και δεν είχε κάνει καμία δημόσια δήλωση από το απόγευμα της Κυριακής, όταν και υπερψηφίστηκε η πρόταση μομφής εναντίον του, ανάρτησε μήνυμα στα social media λίγο μετά τις 21:00, δηλώνοντας «είμαι εδώ» και καταγγέλλοντας ότι «πραγματοποιούνται απίστευτες προβοκάτσιες, από ψευδείς διαλόγους μέχρι ψευδή προσκλητήρια».

Στη συνέχεια, κάλεσε τους «φίλους του ΣΥΡΙΖΑ» να μην οργανώνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και να μην σαμποτάρουν την επίσκεψη του Παππά στη ΔΕΘ.

Κατέληξε, απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του: «Μετατρέψτε την οργή σε δημιουργία».

Εξω από τα γραφεία της Κουμουνδούρου συγκεντρώθηκαν υποστηρικτές του κ. Κασσελάκη, οι οποίοι αποδοκίμασαν –κατά την προσέλευσή τους– την Όλγα Γεροβασίλη, τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, τον Κώστα Ζαχαριάδη και τον Αλέκο Φλαμπουράρη.

Η έκτακτη συνεδρίαση συγκλήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία της Ράνιας Σβίγκου, με φόντο θέσεις που διατυπώθηκαν για το κατά πόσο ο Στέφανος Κασσελάκης πρέπει να θεωρείται έκπτωτος πρόεδρος.

Ενδεικτικά, σε άρθρο του ο βουλευτής Κέρκυρας και τομεάρχης Δικαιοσύνης Αλέξανδρος Αυλωνίτης σημείωνε, στον τίτλο πως «ο πρόεδρος δεν εξέπεσε».

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Αυγής», εκτιμήθηκε ότι χρήζει άμεσης απάντησης αν ο Στέφανος Κασσελάκης θα παραμείνει στη θέση του προέδρου του κόμματος, παρά την πρόταση μομφής, ή αν θα πρέπει να εκπέσει του αξιώματός του. Το θέμα αυτό τέθηκε σε ανώτατο επίπεδο από την πλευρά Κασσελάκη με σκοπό να αποσαφηνιστεί τι σημαίνει η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για τη διοικητική και νομική εκπροσώπηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πηγές της Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι, μετά τη μομφή στον κ. Κασσελάκη, την πολιτική ευθύνη έχει η Πολιτική Γραμματεία, ενώ για όλα τα υπόλοιπα θέματα, όπως τα διοικητικά και τα ποινικά, την ευθύνη έχει ο διευθυντής του κόμματος, Χρήστος Μαυροκεφαλίδης.

Με βάση την πλευρά Κασσελάκη, ο Μανώλης Καπνισάκης τηλεφώνησε χθες στη γραμματέα Ράνια Σβίγκου και της έθεσε το ερώτημα σχετικά με το ποιος έχει τη διοικητική και ποινική ευθύνη για το κόμμα. Αντίστοιχο ερώτημα στην κ. Σβίγκου φέρεται να τέθηκε και από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Σβίγκου παρέπεμψε τον κ. Κασσελάκη στον διευθυντή του κόμματος και τότε, ο κ. Μαυροκεφαλίδης φέρεται να του απάντησε –στην ίδια ερώτηση– ότι «την ευθύνη για το κόμμα την έχεις εσύ, εκτός αν μου υπογράψεις πληρεξούσιο».

Ο κ. Κασσελάκης φέρεται να απάντησε: «Πώς θα σου υπογράψω πληρεξούσιο, αν δεν ξέρω τι αποφάσεις λαμβάνονται;».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες στελέχη του κόμματος που πρόσκεινται στην πλευρά Κασσελάκη έχουν εκφράσει την άποψη ότι παρά την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, ο κ. Κασσελάκης πρέπει να μείνει πρόεδρος του κόμματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments