Πολιτική

Το Μαξίμου ερμηνεύει τις δημοσκοπήσεις

Το Μαξίμου ερμηνεύει τις δημοσκοπήσεις

Πηγή Φωτογραφίας: ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Tο κυβερνητικό επιτελείο στρέφει τα ραντάρ στα προβλήματα των πολιτών

Η εξειδίκευση των μέτρων για το στεγαστικό ζήτημα συνεχίζεται σήμερα από τα αρμόδια υπουργεία, ενώ τη Δευτέρα θα εστιάσουν στην παραγωγικότητα και τον πρωτογενή τομέα. Το κυβερνητικό επιτελείο παρακολουθεί στενά τις δημοσκοπήσεις που αποτυπώνουν τις τάσεις και την ιεράρχηση των προβλημάτων που απασχολούν τους πολίτες, καθώς ξεκινά η νέα πολιτική σεζόν.

Μετά την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και την παρουσίαση των κυβερνητικών στόχων για την επόμενη τριετία, η αντιπολίτευση βρίσκεται σε αναταραχή. Η κριτική και η δυσαρέσκεια που εκφράζονται επικεντρώνονται στην κυβέρνηση, η οποία εισέρχεται στον έκτο χρόνο της θητείας της, με τις προσδοκίες της κοινωνίας να είναι ιδιαίτερα υψηλές.

Αυτό αποτυπώθηκε στη δημοσκόπηση της Metron Analysis (MEGA) με βάση την οποία εξάγεται το συμπέρασμα ότι η ΝΔ υφίσταται φθορά λόγω της πίεσης που προκαλεί στα νοικοκυριά η συνεχιζόμενη ακρίβεια, την ώρα που η κρίση του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί το ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη θέση ενώ συνεχίζεται και η ενίσχυση του χώρου της Ακροδεξιάς.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πρόθεσης ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 22%, ο ΣΥΡΙΖΑ το 7%, ενώ το ΠΑΣΟΚ κατατάσσεται στη δεύτερη θέση με 11,6%. Η Ελληνική Λύση ακολουθεί με 8,1%, το ΚΚΕ με 7,2%, η Φωνή Λογικής με 4%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3,9% και η Νίκη με 3,3%. Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ φτάνει το 29,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ το 9,5% και το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει στο 15,7%. Η Ελληνική Λύση πλέον έχει διψήφιο ποσοστό (10,9%), ενώ το ΚΚΕ πλησιάζει το 9,7%. Η Φωνή Λογικής της Αφροδίτης Λατινοπούλου φαίνεται να ξεπερνά την Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου (5,4% έναντι 5,3%), με τη Νίκη να καταγράφει 4,4% και τη Νέα Αριστερά 2,6%.

Επιπλέον, στη δημοσκόπηση της GPO (star) σχετικά με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, το 39,2% των πολιτών τις αξιολογεί θετικά, ενώ το 57,4% τις κρίνει αρνητικά. Το 61,7% των πολιτών θεωρεί ότι η κύρια προτεραιότητα της κυβέρνησης θα πρέπει να είναι η καταπολέμηση της ακρίβειας, ακολουθούμενη από τη βελτίωση του συστήματος υγείας με 43,2%.

Στην ίδια δημοσκόπηση στην πρόθεση ψήφου το κυβερνών κόμμα εξασφαλίζει προβάδισμα 15,4% έναντι του ΠΑΣΟΚ ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί στην τρίτη θέση. Τα ποσοστά συγκεκριμένα είναι: Νέα Δημοκρατία 27,2%, ΠΑΣΟΚ 11,8%, ΣΥΡΙΖΑ 9,3%, ΚΚΕ 8,3%, Ελληνική Λύση 8,1%, Φωνή Λογικής 4,1%, Πλεύση Ελευθερίας 3,5%, ΝΙΚΗ 2,7% και Νέα Αριστερά2%.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments