TRAVEL ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το «άγνωστο» ελληνικό νησί που είναι ένα από τα «πιο υποτιμημένα μέρη» στον κόσμο – και είναι μαγικό

Το «άγνωστο» ελληνικό νησί που είναι ένα από τα «πιο υποτιμημένα μέρη» στον κόσμο – και είναι μαγικό

Πηγή Φωτογραφίας: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠτΔ ΚΑΤ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΡΠΑΘΟ (EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ/ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ)

Οι παραθεριστές καλούνται να επισκεφθούν ένα νησί με εκπληκτικές παραλίες

Οι τουρίστες δείχνουν ενδιαφέρον για ένα ελληνικό νησί που βρίσκεται σε μια λίστα με τους πιο υποτιμημένους προορισμούς στον κόσμο όπου οι άνθρωποι μπορούν να απολαύσουν την ομορφιά της Σαντορίνης αλλά χωρίς πολύ κόσμο.

Οι παραθεριστές καλούνται να επισκεφθούν ένα νησί με εκπληκτικές παραλίες που έχει χαρακτηριστεί ως ένας από τους πιο υποτιμημένους προορισμούς στον κόσμο, σύμφωνα με την βρετανική Mirror.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Theodora (@theo_dora_art)

Η Κάρπαθος

Ο κόσμος μπορεί να εκπλαγεί όταν ακούσει για ένα γραφικό ελληνικό νησί που δεν έχει γίνει τουριστικό hotspot, αλλά μακριά από τα κατάμεστα θέρετρα της Σαντορίνης και της Μυκόνου είναι μια παρθένα ειδυλλιακή τοποθεσία.

Η Κάρπαθος έχει καταχωρηθεί στις 24 υποτιμημένες τοποθεσίες από το Time Out που πρέπει να δοκιμάσουν οι παραθεριστές. Πολλοί άνθρωποι αναζητούν ένα ταξίδι που είναι εκτός τετριμμένων, αλλά είναι όλο και πιο δύσκολο να βρεις όμορφες τοποθεσίες που δεν έχουν αποτυπωθεί στον τουριστικό χάρτη.

Το Time Out έχει συντάξει μια λίστα με μέρη σε όλο τον κόσμο, από εκπληκτικές παραλίες έως έναν σταθμό στην Ανταρκτική γεμάτο άγρια ζωή. Καθεμία από τις τοποθεσίες καταγράφηκε ως εναλλακτική λύση σε ένα τυπικό κλασικό ταξίδι.  «Στη πρόσφατα ενημερωμένη λίστα μας με τους πιο υποτιμημένους ταξιδιωτικούς προορισμούς στον κόσμο, δεν θα βρείτε την Μπανγκόκ ή το Μπαλί σας, το Αμάλφι ή το Άμστερνταμ σας”, σημειώνει το Time Out.

Το ταξίδι σε οποιονδήποτε από αυτούς τους 24 «εγκληματικά» παραμελημένους προορισμούς είναι μια κατάσταση win-win.

Η Κάρπαθος παίρνει υψηλή βαθμολογία τόσο σε τοπία όσο και στον πολιτισμό. Το Time Out αναφέρει: «Ενώ οι τουρίστες συρρέουν για να δουν το ηλιοβασίλεμα στην υπερπλήρη Σαντορίνη ή τις γεμάτες παραλίες της Μυκόνου, οι Έλληνες που γνωρίζουν κάνουν την τετράωρη διαδρομή με το πλοίο από τη Ρόδο στο άγνωστο νησί των Δωδεκανήσων, την Κάρπαθο.

«Κάντε το ίδιο και θα βρεθείτε να χαλαρώνετε σε μια σειρά από σχεδόν ερημικές παραλίες που περιτριγυρίζονται από παρθένα νερά και στις οποίες συχνάζουν μεσογειακές φώκιες. Απολαύστε τοπικό φαγητό στις ταβέρνες του Ολύμπου, ενός ορεινού χωριού που ο χρόνος παγώνει και οι γυναίκες εξακολουθούν να φορούν πολύχρωμες παραδοσιακές στολές».

Το Visit Greece σημειώνει επίσης: «Ψηλά βουνά, παρθένα τοπία, ευωδιαστά πευκοδάση, παραδοσιακά χωριά, γαλαζοπράσινα νερά και πλούσια ιστορία κάνουν αυτό το νησί – το δεύτερο μεγαλύτερο των Δωδεκανήσων – ιδανικό προορισμό για τις διακοπές σας. Οι παραδόσεις και οι πρακτικές έχουν διαμορφώσει την καθημερινή ζωή των ντόπιων. Μπορείτε να συμμετάσχετε στις γιορτές και να δείτε πόσο τους αρέσει να διασκεδάζουν με τον ιδιαίτερο παραδοσιακό τους τρόπο», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πηγή: economistas.gr–Βασίλης Καλτσάς

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments