Τεχνολογία

Τα νέα AirPods μειώνουν την ένταση για να συνομιλείτε με τους γύρω σας- Αλλά μήπως είναι αγένεια;

Τα νέα AirPods μειώνουν την ένταση για να συνομιλείτε με τους γύρω σας- Αλλά μήπως είναι αγένεια;
Η νέα λειτουργία μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη σε καθημερινές καταστάσεις, όπως όταν κάποιος βρίσκεται στο ταμείο ενός σούπερ μάρκετ ή σε άλλες σύντομες συνομιλίες

Η Apple ανακοίνωσε τα νέα AirPods 4 ($129) καθώς και μια έκδοση με ακύρωση θορύβου στα $169. Η έκδοση με ακύρωση θορύβου περιλαμβάνει μια νέα λειτουργία με την ονομασία «ενημέρωση συνομιλίας», η οποία ενδέχεται να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε.

Κατά την παρουσίαση της Apple τη Δευτέρα, η εταιρεία έδειξε μέσω ενός βίντεο πώς λειτουργεί η «ενημέρωση συνομιλίας». Στο βίντεο, μια γυναίκα πλησιάζει έναν πωλητή σε καροτσάκι καφέ, χαιρετά και παραγγέλνει τον καφέ της. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, τα ακουστικά εντοπίζουν ότι μιλά σε κάποιον και μειώνουν αυτόματα την ένταση της μουσικής που ακούει.

Αυτή η λειτουργία επιτρέπει στους χρήστες να διατηρούν τα ακουστικά τους ενώ μιλούν με κάποιον, χωρίς να χρειάζεται να τα αφαιρέσουν. Η «ενημέρωση συνομιλίας» είχε πρωτοεμφανιστεί το περασμένο φθινόπωρο στα μοντέλα AirPods Pro.

Η λειτουργία αυτή μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμη σε καθημερινές καταστάσεις, όπως όταν κάποιος βρίσκεται στο ταμείο ενός σούπερ μάρκετ ή σε άλλες σύντομες συνομιλίες. Παρόλα αυτά, η χρήση ακουστικών κατά τη διάρκεια της συνομιλίας με άλλους μπορεί να θεωρηθεί αγενής, ακόμη κι αν ο ήχος είναι χαμηλωμένος.

Παράλληλα, τα νέα AirPods Pro 2 διαθέτουν επίσης λειτουργία τύπου ακουστικού βαρηκοΐας, η οποία μπορεί να βοηθήσει στη διάγνωση απώλειας ακοής και να υποστηρίξει άτομα που δυσκολεύονται να ακούσουν καθαρά. Αυτή η νέα τεχνολογία προκαλεί ερωτήματα σχετικά με το πώς μπορεί να διακρίνει κανείς αν κάποιος χρησιμοποιεί τα AirPods για υποστήριξη ακοής ή για άλλους λόγους.

Η χρήση των AirPods ως ακουστικών βαρηκοΐας ενδέχεται να οδηγήσει σε αλλαγή της αντίληψης σχετικά με τη χρήση τους κατά τη διάρκεια συνομιλιών. Οι εξελίξεις αυτές θα δείξουν πώς θα διαμορφωθεί η καθημερινή χρήση των ακουστικών αυτών στο μέλλον.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments