Διεθνή

Η Μελόνι στηρίζει τον Σαλβίνι: Είναι αδιανόητο να καταδικαστεί επειδή έκανε τη δουλειά του με τους μετανάστες

«Το να μετατρέπεται σε αδίκημα η υποχρέωση να προστατεύεις τα σύνορα της Ιταλίας δημιουργεί ένα σοβαρότατο προηγούμενο»

Η ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι εξέφρασε την αλληλεγγύη της στον ιταλό υπουργό Μεταφορών και γραμματέα της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι, μετά το σημερινό αίτημα των εισαγγελέων του Παλέρμο για καταδίκη του σε έξι χρόνια κάθειρξης.

«Είναι αδιανόητο, ένας υπουργός της αβασίλευτης δημοκρατίας μας να κινδυνεύει να καταδικαστεί σε έξι χρόνια κάθειρξης επειδή έκανε την δουλειά του, υπερασπιζόμενος τα σύνορα του έθνους, έτσι όπως ζήτησαν οι πολίτες με την ψήφο τους», τόνισε η Μελόνι, μέσω διαδικτύου.

«Το να μετατρέπεται σε αδίκημα η υποχρέωση να προστατεύεις τα σύνορα της Ιταλίας από την παράνομη μετανάστευση, δημιουργεί ένα σοβαρότατο προηγούμενο. Εκφράζω την πλήρη μου αλληλεγγύη στον Σαλβίνι», πρόσθεσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός.

Οι εισαγγελείς του Παλέρμο ζήτησαν σήμερα καταδίκη σε έξι χρόνια φυλάκισης για τον Ματέο Σαλβίνι. Η δικαστική υπόθεση αφορά την απόφαση του Σαλβίνι να μην επιτρέψει – όταν ήταν υπουργός Εσωτερικών τον Αύγουστο του 2019- την αποβίβαση στην Κάτω Ιταλία 147 μεταναστών και προσφύγων που είχαν διασωθεί από το πλοίο της ισπανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Open Arms.

«Υπάρχει μια βασική αρχή, η οποία δεν επιδέχεται αμφισβητήσεις. Ανάμεσα στα ανθρώπινα δικαιώματα και στην προστασία της κυριαρχίας του κράτους, βάσει των δημοκρατικών μας αρχών, πρέπει να υπερισχύουν πάντα τα πρώτα» δήλωσε κατά την αγόρευσή του ο εισαγγελέας Τζέρι Φεράρα. «Όποιος κινδυνεύει και βρίσκεται στην θάλασσα, πρέπει να διασώζεται. Ανεξάρτητα από το αν είναι επιβάτης, μέλος του πληρώματος ή μετανάστης», πρόσθεσε.

Ο Ματέο Σαλβίνι κατηγορείται για στέρηση της ελευθερίας των μεταναστών και για άρνηση να προχωρήσει σε επιβεβλημένες ενέργειες του κρατικού μηχανισμού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο