Πολιτική

Πολεμικό κλίμα για τα “κλειδιά” του ΣΥΡΙΖΑ

Πολεμικό κλίμα για τα “κλειδιά” του ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: [371659] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Ο Παππάς στην εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ

Η διαμάχη για την εξουσία στο κόμμα, τόσο στην Κουμουνδούρου όσο και στη Βουλή, αποκαλύπτει μια εικόνα αποδιοργάνωσης και δεν θυμίζει σε καμία περίπτωση διαδικασία εσωκομματικών εκλογών. Δυόμισι μήνες πριν από τις εκλογές, στην αξιωματική αντιπολίτευση παρατηρούνται επιθέσεις κατά στελεχών, φανταστικοί διάλογοι, νομικές απειλές, σοβαρές αλληλοκατηγορίες, ενώ η αστυνομία χρειάζεται να παρεμβαίνει για να διασφαλίσει την ασφάλεια των γραφείων στην Κουμουνδούρου.

Μετά τα επεισόδια της Πέμπτης και την φημολογούμενη επιθυμία του Στέφανου Κασσελάκη να επιστρέψει στο γραφείο του, παρόμοιο σκηνικό εκτυλίχθηκε και στη Βουλή. Το πρωί της Παρασκευής, χρειάστηκε η παρέμβαση της φρουράς, καθώς μετακλητός υπάλληλος του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να εισέλθει στο γραφείο του Νίκου Παππά (πρώην γραφείο του Στέφανου Κασσελάκη), αλλά η ασφάλεια του Κοινοβουλίου του απαγόρευσε την είσοδο. Πηγές κοντά στον επικεφαλής της Κ.Ο. αναφέρουν ότι πρόκειται για παρεξήγηση που προήλθε από την αλλαγή στον τρόπο πρόσβασης στο γραφείο.

Στην Κουμουνδούρου, όλα φαίνονται ύποπτα, αλλά τα πάντα είναι πιθανά, συμπεριλαμβανομένων και δικαστικών αντιπαραθέσεων εντός του ίδιου κόμματος. Πηγές κοντά στον κ. Κασσελάκη υποστηρίζουν ότι το ζήτημα της έκπτωσής του έχει νομική, όχι πολιτική διάσταση. Εφόσον ο πρόεδρος που τον εξουσιοδότησε δεν είναι πλέον στη θέση του, δεν μπορούν να πραγματοποιούνται οικονομικές διαχειριστικές πράξεις, με τους νομικούς του να έχουν εντολή να εξετάσουν την κατάσταση. Παράλληλα, η πιθανότητα να τεθεί θέμα διαγραφής του πρώην προεδρεύοντος από το κόμμα προκαλεί γέλιο. Δεν θεωρείται πιθανό ότι οι «87» θα ρισκάρουν πολιτικό κεφάλαιο για μια τέτοια ενέργεια, αν και οι πιο «σκληροπυρηνικοί» δεν το αποκλείουν, εφόσον ο πρώην αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ επιδεινώσει περαιτέρω την κατάσταση. Βέβαια, τα παράδοξα στην Κουμουνδούρου δεν είναι καινούργια, καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης ανέλαβε την προεδρία χωρίς να είναι καν μέλος του κόμματος.

Ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος υπηρέτησε ως ο «στρατηγός» της νίκης του Στέφανου Κασσελάκη, φέρεται να είχε δηλώσει στην πρόσφατη, έντονα φορτισμένη Κεντρική Επιτροπή: «Είναι ένα καλό και φιλότιμο παιδί, αλλά δυστυχώς δεν είναι κατάλληλος για πρόεδρος του κόμματος». Έναν χρόνο αργότερα, οι συνθήκες έχουν αλλάξει και επανέλαβε παρόμοια σχόλια χθες σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό, ξεκινώντας την προεκλογική του εκστρατεία και κάνοντας τις πρώτες δημόσιες εμφανίσεις του στην τηλεόραση, την οποία δεν προτιμά ιδιαίτερα.

Στο μεταξύ, μετά τον Απόστολο Γκλέτσο, και ο Δημήτρης Παπανώτας ετοιμάζεται να συμμετάσχει στην προεκλογική διαδικασία. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Παπανώτας, ο οποίος έχει συμμετάσχει σε πάνελ, είχε προηγουμένως θέσει υποψηφιότητα στις ευρωεκλογές, αλλά αποσύρθηκε μετά από δηλώσεις του που θεωρήθηκαν σεξιστικές. Ίσως με αυτόν τον τρόπο να προετοιμάζει την απάντησή του στον Στέφανο Κασσελάκη.

Ο τρόπος που έχουν αλλάξει οι ισορροπίες είναι πραγματικά εντυπωσιακός. Στην Πολιτική Γραμματεία, όπου η πλειοψηφία του Κασσελάκη δεν αντιμετώπιζε δυσκολίες στην προώθηση των θέσεών της, οι «οκτώ» της εσωκομματικής αντιπολίτευσης απλώς κατέγραφαν δυνάμεις ανάμεσα στα 22 μέλη. Ωστόσο, το αποτέλεσμα σε δύο συνεδριάσεις αυτή την εβδομάδα ήταν εντυπωσιακό, με «18-3» την Τρίτη και «17-1» την Πέμπτη υπέρ της αντιπολίτευσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments