Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Με το βλέμμα στραμμένο στον Ν. Παππά και τη ΔΕΘ

ΣΥΡΙΖΑ: Με το βλέμμα στραμμένο στον Ν. Παππά και τη ΔΕΘ

Πηγή Φωτογραφίας: [363626] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΠΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΑΣΕΛΑΚΗ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Με το σενάριο της διαγραφής του Κασσελάκη διαφώνησε ο Πολάκης

Με το βλέμμα στραμμένο στην αυριανή ημέρα, κατά την οποία ο Νίκος Παππάς θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στους δημοσιογράφους στο πλαίσιο της ΔΕΘ, βρίσκονται τα στελέχη που κατέθεσαν την πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς πιστεύουν ότι όλα είναι πιθανά, ακόμα και επεισόδια έξω από το Βελλίδειο.

Οι ίδιοι παρατήρησαν ότι η προτροπή του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προς τους υποστηρικτές του να «μη σαμποτάρουν την επίσκεψη του Νίκου Παππά στη ΔΕΘ» μπορεί να ερμηνευθεί ως έμμεση πρόσκληση για τη δημιουργία επεισοδίων έξω από τον χώρο της συνέντευξης. Επιπλέον, υποστηρίζουν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα προσπαθήσει να υπονομεύσει την παρουσία του Νίκου Παππά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, γι’ αυτό και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για τις εκλογές μέσα στο Σαββατοκύριακο, με σκοπό να επισκιάσει τη συνέντευξη του επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, οι στενοί συνεργάτες του διαψεύδουν αυτό το σενάριο, τονίζοντας ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει τέτοιες προθέσεις.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας την Πέμπτη, συζητήθηκε ακόμη και το ενδεχόμενο διαγραφής του πρώην προέδρου, λόγω της στάσης του μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής. Η Όλγα Γεροβασίλη τόνισε ότι «ο σεβασμός στις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του κόμματος και η τήρηση του καταστατικού και των κομματικών διαδικασιών είναι υποχρέωση για κάθε μέλος και στέλεχος, και κανείς δεν είναι ανώτερος αυτών». Σε μια στιγμή έντασης με τη Θεοδώρα Τζάκρη, υπογράμμισε ότι η τήρηση του καταστατικού είναι υποχρεωτική για όλα τα μέλη και τα στελέχη, πόσο μάλλον για κάποιον που επιθυμεί να ηγηθεί του κόμματος. Αυτή η θέση ενσωματώθηκε στην τελική απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η παρατήρηση της Όλγας Γεροβασίλη ερμηνεύτηκε ως μια κίνηση που ενδέχεται να οδηγήσει σε ποινές κατά του πρώην προεδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Παύλος Πολάκης διαφώνησε με την προοπτική διαγραφής, λέγοντας: «είπαμε, ρε Όλγα, να τον… αλλά εσύ το τερμάτισες».

Ο Γιάννης Μπουρνούς, μέλος της ομάδας Κασσελάκη και αντίθετος στην πρόταση μομφής, σχολίασε σχετικά με το ενδεχόμενο διαγραφής του Κασσελάκη, λέγοντας: «Δεν πρέπει να γίνει διαγραφή. Θα ήταν μια πολιτικά εκδικητική ενέργεια». Όταν ρωτήθηκε αν θεωρεί άκυρη την ψηφοφορία, απάντησε: «Όχι, δεν είναι άκυρη. Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε δυστυχώς δημιουργήσει μια παράδοση στις εκλογές του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, καθώς και στις εκλογές της Πολιτικής Γραμματείας, με το σύστημα που ακολουθήθηκε και στην ΚΕ. Αυτή η πρακτική δεν είναι καινούργια».

Ο πρώην αναπληρωτής γραμματέας της ΚΕ, Γιώργος Βασιλειάδης, αναφερόμενος στην απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, υπογράμμισε ότι «υπάρχει μια σαφής απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής που δεν αμφισβητήθηκε από κανέναν. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι μετά την ανακοίνωση της απόφασης για τη μομφή, η συνεδρίαση της ΚΕ συνεχίστηκε κανονικά και λήφθηκαν αποφάσεις. Αν τώρα κάποιοι ξαφνικά ανακάλυψαν κενά ή διαφορετικές ερμηνείες, συνεχίζουμε στο πλαίσιο που κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και πολύ καιρό, δηλαδή σε πολιτική αστειότητα”.

Στο άρθρο του στην «Αυγή», ο δημοσιογράφος και στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Θανάσης Καρτερός, ασκεί σφοδρή κριτική. Ανάμεσα σε άλλα, επισημαίνει: «Αν μπορείς να αποκαλείς το ΝΑΤΟ ιερή αμυντική συμμαχία, να θεωρείς τον εαυτό σου μάγιστρο της ανανέωσης και σίγουρο πρωθυπουργό με δύο θητείες, να χαρακτηρίζεις τον Τσίπρα υπονομευτή και την πισίνα ως σηπτική δεξαμενή, πιστεύεις ότι η διαδικασία μομφής θα σε σταματήσει; Θα την αποκαλέσεις εκτροπή, πραξικόπημα, προδοσία ή ό,τι άλλο μπορεί να προσφέρει η ελληνική γλώσσα. Ωστόσο, αυτή η στάση δεν είναι χαρακτηριστική ηγέτη ή πολιτικού που κατέχει την ανώτατη θέση ευθύνης ενός κόμματος. Αντιθέτως, είναι στάση ανεύθυνη, ίσως και τυχοδιωκτική, που δεν ενδιαφέρεται για τον χώρο, την πορεία, τις αξίες και τους ανθρώπους του, αλλά καταφεύγει στην γνωστή ρήση: γαία πυρί μιχθήτω. Ας οδηγηθούμε σε εμφύλιο, ας γκρεμίσουμε ό,τι έχει απομείνει από τον ΣΥΡΙΖΑ, αρκεί να επιβληθεί η δική μου άποψη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments