Πολιτική

Το παιχνίδι ξαναρχίζει για την αρχηγία στο ΠΑΣΟΚ

Το παιχνίδι ξαναρχίζει για την αρχηγία στο ΠΑΣΟΚ

Πηγή Φωτογραφίας: [369795] ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ECONOMIST (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Σκληρός αναμένεται ο αγώνας μεταξύ Δούκα - Διαμαντοπούλου για τη δεύτερη θέση

Με τον Νίκο Ανδρουλάκη να περιμένει τον αντίπαλό του στον δεύτερο γύρο, η έρευνα της Metron Analysis που δημοσιεύεται σήμερα στα «ΤΑ ΝΕΑ» αποκαλύπτει ένα ανοιχτό τοπίο για τρεις ακόμη υποψηφίους. Όλα είναι πιθανά, ειδικά στον δεύτερο γύρο, ανάλογα με τη συμμετοχή και την προέλευση των ψηφοφόρων.

Σύμφωνα με τις απαντήσεις στην ερώτηση προτίμησης, ο Νίκος Ανδρουλάκης διατηρεί την πρωτοκαθεδρία για την πρώτη θέση στον πρώτο γύρο, ανεξαρτήτως του αντιπάλου ή του δείγματος, με ποσοστά που κυμαίνονται από 24% έως 38%, ανάλογα με το ποιος ερωτάται.

Στο ευρύ δείγμα που αντικατοπτρίζει την επιρροή του ΠΑΣΟΚ (το οποίο περιλαμβάνει όλους τους δυνητικούς ψηφοφόρους του), ο κύριος αντίπαλός του είναι ο Χάρης Δούκας, με την Άννα Διαμαντοπούλου και τον Παύλο Γερουλάνο να ακολουθούν. Αυτή η τάση επαναλαμβάνεται με πιο σαφείς διαφορές και στο δείγμα των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ από τις προηγούμενες εκλογές, οι οποίοι σήμερα είναι αναποφάσιστοι.

Στο δείγμα των ατόμων που δηλώνουν ότι θα συμμετάσχουν στις εκλογές, το δίδυμο Νίκος Ανδρουλάκης και Άννα Διαμαντοπούλου προηγείται, με την τελευταία να εισέρχεται στον δεύτερο γύρο με ποσοστό 25%, έναντι 23% του Δούκα, ο οποίος κατατάσσεται τρίτος.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στα δίδυμα του δεύτερου γύρου, ο Ανδρουλάκης διατηρεί την πρωτοκαθεδρία ανεξαρτήτως αντιπάλου, με διαφορές που κυμαίνονται. Η Διαμαντοπούλου κερδίζει τον Δούκα με 49% – 45% μόνο στο δείγμα των σίγουρων ψηφοφόρων, ενώ σε άλλα δείγματα ο Δούκας προηγείται. Ο Γερουλάνος, από την άλλη, κερδίζει τον Δούκα μόνο στο δείγμα της ευρύτερης εκλογικής επιρροής του ΠΑΣΟΚ, με ποσοστά 43% – 41%.

Στην παράσταση νίκης, ανεξαρτήτως δείγματος, ο Ανδρουλάκης παραμένει πρώτος, με τον Δούκα να ακολουθεί στη δεύτερη θέση, μειώνοντας τη διαφορά σε 38% – 34% μεταξύ των ψηφοφόρων που είναι σίγουροι ότι θα συμμετάσχουν στις εσωκομματικές εκλογές του Οκτωβρίου. Στο συγκεκριμένο ερώτημα, οι Διαμαντοπούλου και Γερουλάνος καταγράφουν μονοψήφια ποσοστά.

Σύμφωνα με τα ποιοτικά στοιχεία της έρευνας στο μεγάλο δείγμα της επιρροής του ΠΑΣΟΚ (που ως τάσεις δεν αλλάζουν σημαντικά για όσους δηλώνουν πως σίγουρα θα ψηφίσουν), ο Ανδρουλάκης θεωρείται ο πιο ενωτικός από τους υποψηφίους (25%), εκείνος που έχει συγκεκριμένες θέσεις για τα σημερινά προβλήματα (21%) και είναι πιο κοντά στους πολίτες (29%) και τις αξίες του (22%) – σ’ αυτά τα στοιχεία όντως βασίζει την καμπάνια του ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Επιβεβαίωση των δύο ατού της υποψηφιότητάς του δείχνει η δημοσκόπηση και για τον Χάρη Δούκα, ο οποίος με 27% εκτιμάται πως είναι εκείνος που μπορεί να αυξήσει σημαντικά τα ποσοστά του κόμματος και με 22% πως μπορεί να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στο 29% βρίσκεται η Άννα Διαμαντοπούλου για το διεθνές κύρος, ενώ ο Γερουλάνος σκοράρει δεύτερος, με ποσοστά αισθητά ψηλότερα από τον δείκτη προτίμησης, στον δείκτη δημοφιλίας. Για τον Ανδρουλάκη και τον Γερουλάνο ο πιο χαμηλός δείκτης είναι η δυνατότητα να κερδίσουν τον Μητσοτάκη, η Διαμαντοπούλου συγκεντρώνει μόλις 7% στο ερώτημα αν βρίσκεται κοντά στους πολίτες, ενώ ο Δούκας 10% στο διεθνές κύρος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments