Ζώδια

Εκλείψεις Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου 2024: Πώς θα μας επηρεάσουν;

Εκλείψεις Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου 2024: Πώς θα μας επηρεάσουν;

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Εκλείψεις Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου 2024: Πώς θα μας επηρεάσουν;

Εκλείψεις Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου 2024: Πώς θα μας επηρεάσουν;

Μήπως ξυπνήσατε μια μέρα και αποφασίσατε να φύγετε από μια δουλειά που μπορεί να μην περνούσατε καλά, αλλά φοβόσασταν για καιρό να πάρετε το ρίσκο; Μήπως ενώ ήσασταν σε μια σταθερή σχέση ή γάμο εντελώς ξαφνικά νιώσατε την ανάγκη να χωρίσετε; Ή μήπως εκεί που πιστεύατε ότι θα μείνετε μόνοι ήρθε ένας κεραυνοβόλος έρωτας που σας άλλαξε την πορεία στη ζωή; Πιθανώς η αιτία είναι ότι συντονιστήκατε με την επιρροή κάποιας έκλειψης που σας επηρέαζε! Τι είναι όμως οι εκλείψεις;

Το φαινόμενο των εκλείψεων είναι κάτι που συμβαίνει με συγκεκριμένη περιοδικότητα (κάθε χρόνο έχουμε 2 περιόδους εκλείψεων, μία κάθε εξάμηνο), οπότε πρέπει να γνωρίζουμε και πώς να τις αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα. Οι εκλείψεις μπορεί να είναι Ηλιακές ή Σεληνιακές.

Ηλιακή έκλειψη

Η Ηλιακή έκλειψη είναι ταυτόχρονα και Νέα Σελήνη, καθώς η Σελήνη καλύπτει τον δίσκο του Ήλιου και μπορεί η κάλυψη αυτή να είναι μερική ή ολική, ανάλογα με την έκλειψη. Συνήθως δείχνει νέα ξεκινήματα ή απλώς είναι μια ένδειξη, ανάλογα με το ζώδιο που πραγματοποιείται και πώς μας επηρεάζει στο προσωπικό μας ωροσκόπιο, για τα θέματα που θα μας απασχολήσουν την περίοδο εκείνη. Για όσους τα γενέθλια τους συμπίπτουν με μια έκλειψη μέσα στη χρονιά, επηρεάζονται σχεδόν για έναν ολόκληρο χρόνο και χρειάζεται να επανεξετάσουν τον χαρακτήρα τους και να δουλέψουν περισσότερο πάνω στο κτίσιμο της αυτοπεποίθησης τους. Τα θέματα υγείας πρέπει να είναι σε προτεραιότητα για τη χρονιά.

Σεληνιακή έκλειψη

Η έκλειψη Σελήνης αναφέρεται πάντα σε Πανσέληνο, καθώς ένα μέρος ή ολόκληρη, ανάλογα με την έκλειψη, η Σελήνη καλύπτεται από τη σκιά της γης. Ο πλανήτης μας μπαίνει ανάμεσα στον Ήλιο και τη Σελήνη στην ίδια ευθεία. Η Σεληνιακή έκλειψη δείχνει το τέλος μιας κατάστασης ή το αποκορύφωμα της. Συνήθως επηρεάζουν περισσότερο το συναίσθημα μας και τείνουμε να παίρνουμε τα πράγματα κατάκαρδα και πιο προσωπικά.

Τι δείχνουν οι εκλείψεις

Οι Ηλιακές εκλείψεις τείνουν να δημιουργούν περισσότερα γεγονότα, ενώ οι Σεληνιακές επηρεάζουν περισσότερο τον ψυχισμό ή τα συναισθήματα μας.

Συνήθως σε περίοδο εκλείψεων συμβαίνουν σημαντικά πράγματα που αλλάζουν το ρου της ζωής μας: Η γέννηση ενός παιδιού, η απόφαση για έναν γάμο, μια προαγωγή, ένα βήμα στην καριέρα μας, μια αγοραπωλησία ενός σπιτιού, μια μετακόμιση, ένα διαζύγιο, η απώλεια ενός δικού μας ατόμου, κάποια προβλήματα υγείας είναι μερικά από τα σενάρια των εκλείψεων, ειδικά όταν μας επηρεάζουν άμεσα. Αν συμπίπτουν με τα γενέθλια μας, τότε ολόκληρη η γενέθλια μας χρονιά είναι γεμάτη σημαντικά γεγονότα, τα οποία έχουν κάτι απρόσμενο

Ό,τι ξεκινάμε μέσα στις εκλείψεις έχει μια ρευστότητα, γι’ αυτό εκμεταλλευόμαστε την ενέργεια που μας οδηγεί στο να πάρουμε αποφάσεις, αλλά τις ενάρξεις τις αφήνουμε μετά από κάποιες εβδομάδες. Αποφεύγουμε ακόμη στις ημέρες των εκλείψεων τη σύλληψη ενός παιδιού, έναν γάμο ή την υπογραφή μιας συμφωνίας. Ακόμη κι αν δεν μας επηρεάζουν άμεσα, επηρεάζουν τους άλλους γύρω μας, τα μετεωρολογικά ή γεωφυσικά φαινόμενα, αλλά και τα τεκταινόμενα στον πλανήτη μας.

Οι εκλείψεις Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου 2024

Το φθινόπωρο του 2024 θα έχουμε δυο εκλείψεις, μια Ηλιακή και μια Σεληνιακή, που θα επηρεάσουν διαφορετικούς εκπροσώπους του ζωδιακού καθώς σχηματίζονται σε διαφορετικούς ζωδιακούς άξονες. Η πρώτη έκλειψη είναι Σεληνιακή και λαμβάνει χώρα στις 18/09/2024 στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων για πρώτη φορά μετά από μια επταετία επηρεάζοντας τον μεταβλητό σταυρό: Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες. Η δεύτερη έκλειψη στις 02/10/2024 είναι Ηλιακή στο ζώδιο του Ζυγού και επηρεάζει Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους ή όσους έχουν ωροσκόπο σ’ αυτά τα ζώδια ή πλανήτες και σημαντικά σημεία (Μεσουράνημα, Δύση, Ναδίρ).

Ας τις εξετάσουμε αναλυτικά:

Σεληνιακή έκλειψη – Υπερπανσέληνος στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων στις 18 Σεπτεμβρίου 2024 στις 25ο 40΄ μοίρες των Ιχθύων

Η πρώτη έκλειψη της φθινοπωρινής περιόδου πραγματοποιείται σε ένα νέο ζωδιακό άξονα αυτόν της Παρθένου-Ιχθύων καθώς είμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο στις εκλείψεις. Σιγά σιγά οι εκλείψεις στα ζώδια του Κριού και του Ζυγού τελειώνουν και δίνουν τη θέση τους στις εκλείψεις στα ζώδια της Παρθένου και των Ιχθύων. Την τελευταία φορά που είχαμε εκλείψεις σε αυτόν τον άξονα ήταν από τον Νοέμβριο του 2015 μέχρι τον Μάρτιο του 2017, οπότε πηγαίνοντας προς τα πίσω δείτε αν μπορεί κάποια γεγονότα που συνέβησαν τότε στις ζωές σας με κάποιο τρόπο να σας προϊδεάσουν για το τι έρχεται. Φυσικά δεν θα συμβούν ακριβώς τα ίδια πράγματα, αλλά με κάποιο τρόπο μπορεί να έχετε εξελίξεις σε ένα σχετικό τομέα. Η Σεληνιακή έκλειψη του Σεπτεμβρίου είναι η εισαγωγή στον κύκλο των εκλείψεων στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων που θα ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2027. Συνήθως οι εκλείψεις σε αυτό τον άξονα ενεργοποιούν θέματα που αφορούν στην υγεία, την εργασία, το περιβάλλον, την ευεξία, την πνευματικότητα.

Η Πανσέληνος – έκλειψη Σελήνης που ταυτόχρονα είναι και υπερπανσέληνος, καθώς σχηματίζεται στους Ιχθύς μπορεί να μας κάνει πιο συναισθηματικούς και να αναμοχλεύσει τα συναισθήματα, τις μνήμες του παρελθόντος και την ψυχολογία μας. Η έκλειψη αυτή σχηματίζει σύνοδο με τον Ποσειδώνα, εξάγωνο με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα. Όταν συμμετέχουν σε μια έκλειψη εξωκρόνιοι πλανήτες, όπως στη συγκεκριμένη, μπορεί να υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να έχουμε ακραία μετεωρολογικά ή και γεωφυσικά φαινόμενα πριν ή μετά την έκλειψη. Το ζώδιο των Ιχθύων σχετίζεται με το υγρό στοιχείο, τους ωκεανούς, έτσι μπορεί να έχουμε και απαιτητικά συμβάντα στη ναυσιπλοΐα. Δεν αποκλείεται να υπάρχει μια κατάσταση με προβλήματα στους τομείς αυτούς. Από την άλλη μπορεί να υπάρχουν αποκαλύψεις και περισσότερο φως σε υποθέσεις που ήταν σκοτεινές. Οι κοινωνικές και πολιτικές αναταραχές στον πλανήτη μας δεν θα λείψουν. Σε ατομικό επίπεδο η έκλειψη αυτή μπορεί να δείξει το τέλος καταστάσεων σε επαγγελματικές ασχολίες ή παρορμητικές αποφάσεις για αλλαγή καριέρας προκειμένου να είστε πιο ικανοποιημένοι και να έχετε περισσότερη ισορροπία στη ζωή σας. Ακόμη θα υπάρχει μεγάλη έμφαση σε θέματα υγείας και ευεξίας και πιθανόν να θέλουμε να κάνουμε σημαντικές αλλαγές στις ρουτίνες της διατροφής και της άσκησης για να είμαστε σε φόρμα.

Αν ο Ήλιος (το ζώδιο σας) ή ο ωροσκόπος σας βρίσκεται από τις 22 μέχρι τις 28 μοίρες των μεταβλητών ζωδίων: Διδύμων, Παρθένου, Τοξότη, Ιχθύων, ή έχετε ωροσκόπο ή και πλανήτες σε αυτές τις μοίρες, τότε θα επηρεαστείτε περισσότερο.

Ηλιακή έκλειψη – Νέα Σελήνη στις 02 Οκτωβρίου 2024 στις 10ο 03΄ μοίρες του Ζυγού

Η Ηλιακή έκλειψη αυτή αφορά κυρίως την ισορροπία, τη δικαιοσύνη, τις σχέσεις. Αυτός ο κύκλος εκλείψεων στον άξονα Κριού-Ζυγού ολοκληρώνεται με τη συγκεκριμένη έκλειψη και μας καλεί να διορθώσουμε τις ανισορροπίες στη ζωή μας, να ενισχύσουμε τους δεσμούς που αξίζουν τον κόπο και την ενέργειά μας ή να βγούμε από αυτούς που απλά έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο τους και δεν έχουν να μας δώσουν τίποτε πλέον. Σε ένα συλλογικό επίπεδο μας καλεί να διορθώσουμε τις αλαζονικές συμπεριφορές που έχουν φέρει τον πλανήτη στα όρια του, να πασχίσουμε για περισσότερη ισότητα και δικαιοσύνη. Η έκλειψη σχηματίζει σύνοδο με τον Ερμή και τετράγωνο με τον Άρη στον Καρκίνο δίνοντας της ιδιαίτερα δυναμική, έτσι μπορεί να έχουμε σημαντικές αλλαγές στην προσωπική μας ζωή και τις σχέσεις μας, σε θέματα καριέρας αλλά και σπιτιού. Είναι μια καταλυτική για όσους επηρεάζει έκλειψη που οδηγεί σε νέα ξεκινήματα και μεταμορφωτικές αλλαγές. Το μόνο που χρειάζεται να προσέξουμε είναι οι παρορμητικές συμπεριφορές και οι επιπόλαιες αποφάσεις, ειδικά αυτές που απορρέουν από συναισθήματα θυμού και έντασης.

Αν ο Ήλιος ή ο ωροσκόπος σας βρίσκεται από τις 07 έως τις 13 μοίρες των ζωδίων του Κριού, του Καρκίνου, του Ζυγού και του Αιγόκερου επηρεάζεστε περισσότερο.

Μια πρώτη γεύση πώς θα επηρεαστούν οι 12 εκπρόσωποι του ζωδιακού θα δείτε παρακάτω. Φυσικά θα προχωρήσω στην ανάλυση κάθε έκλειψης όταν είμαστε κοντά στην ημερομηνία που θα λάβει χώρα.

Σεληνιακή έκλειψη 18ης Σεπτεμβρίου 2024 στους Ιχθύς

Κριοί και Ζυγοί η πρώτη έκλειψη αφορά στα θέματα της υγείας και της φυσικής σας κατάστασης, αλλά και της δουλειάς. Μπορεί να αποφασίσετε να κάνετε αλλαγές στη διατροφή σας, να αρχίσετε να γυμνάζεστε περισσότερο ή μπορεί να θέλετε να τροποποιήσετε την καθημερινότητα της δουλειάς σας, ώστε να σας μένει περισσότερος χρόνος για σας. Κάποιοι μπορεί να έχετε και αλλαγές στον χώρο εργασίας ή να βιώσετε αστάθειες.

Ταύροι και Σκορπιοί η πρώτη έκλειψη δεν είναι τόσο δύσκολη για τα δικά σας ζώδια. Μπορεί να είστε πιο κοινωνικοί το διάστημα αυτό, να κάνετε μια σειρά επαφών και διαπραγματεύσεων στα επαγγελματικά ή να αποκτήσετε περισσότερα χόμπι και να συμμετέχετε σε δραστηριότητες με φίλους και συνεργάτες. Μπορεί να κάνετε πολλές γνωριμίες σε ερωτικό και φιλικό επίπεδο ή να ξεκόψετε από κάποιες σχέσεις που δεν θεωρείτε ότι πλέον αξίζει να είναι δίπλα σας.

Δίδυμοι και Τοξότες η οικογενειακή και η επαγγελματική σας ζωή θα σας απασχολήσει περισσότερο και μπορεί να έχετε αλλαγές είτε στον χώρο του σπιτιού, π.χ. μια μετακόμιση ή μια αλλαγή κατεύθυνσης της καριέρας σας. Μπορεί να πάρετε μια απόφαση να κάνετε στροφή 180 μοιρών και να δουλέψετε σε ένα εντελώς νέο αντικείμενο.

Καρκίνοι και Αιγόκεροι η έκλειψη της 18ης Σεπτεμβρίου δεν είναι τόσο δύσκολη για τα δικά σας ζώδια και μάλλον θα σας βοηθήσει να ανοίξετε τους ορίζοντες σας. Μπορεί να κάνετε πολλά ταξίδια, να μάθετε καινούρια πράγματα, να αποκτήσετε ενδιαφέρον για ένα νέο γνωστικό αντικείμενο, να ασχοληθείτε περισσότερο με το διαδίκτυο, το γράψιμο, την επικοινωνία ή να κάνετε μια δουλειά που έχει ως βάση την επικοινωνία. Σαφώς θα πρέπει να αποφύγετε το ρίσκο, αλλά και πώς λέτε ό,τι λέτε ή πώς οδηγείτε.

Λέοντες και Υδροχόοι η πρώτη έκλειψη της 18ης Σεπτεμβρίου φέρνει στο προσκήνιο θέματα ασφάλειας και οικονομικών. Θετικά μπορεί να πάρετε μια αύξηση, να κερδίσετε μια κληρονομιά ή ένα μπόνους και αρνητικά μπορεί να χάσετε μια πηγή εσόδων. Από την άλλη, μπορεί να αποφασίσετε να διαχειριστείτε καλύτερα τα οικονομικά σας και να κάνετε και κάποιες οικονομίες.

Παρθένοι και Ιχθύες η πρώτη έκλειψη πραγματοποιείται στα ζώδια σας και σας οδηγεί σε σημαντικές αλλαγές στη ζωή σας και περισσότερες εξελίξεις. Μπορεί να κάνετε αλλαγές στην εμφάνιση σας, στις σχέσεις σας, στη δουλειά ή να έχετε και μετακομίσεις. Μπορεί να αποφασίσετε έναν χωρισμό από μια σχέση ή μια συνεργασία, ή να πάτε μια σχέση στο επόμενο στάδιο. Σαφώς πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε θέματα υγείας και να μην παίρνετε ρίσκο.

Ηλιακή έκλειψη 2ας Οκτωβρίου 2024 στον Ζυγό

Κριοί και Ζυγοί αυτή η έκλειψη θα σας επηρεάσει περισσότερο και θα φέρει μεγαλύτερη νευρικότητα στην καθημερινότητα σας. Ενδεχομένως να έχετε κάποια πιεστική κατάσταση είτε στο σπίτι και την οικογένεια είτε στη δουλειά. Κάποιοι μπορεί να μπείτε σε διαδικασία αλλαγής στέγης εργασίας ή σπιτιού. Από την άλλη μπορεί να κάνετε τώρα νέες σχέσεις και συνεργασίες. Είναι μια έκλειψη άλλωστε που βοηθά σε νέα ξεκινήματα ή μια νέα προσέγγιση στον τρόπο που αντιμετωπίζετε τις σχέσεις σας προσωπικές κι επαγγελματικές, αλλά ακόμη και την εικόνα σας προς τα έξω.

Ταύροι και Σκορπιοί η Ηλιακή έκλειψη της 2ας Οκτωβρίου είναι πιο ουδέτερη για τα ζώδια σας, αλλά μπορεί να φέρει αλλαγές στην καθημερινότητα της δουλειάς και στη φροντίδα της φυσικής σας κατάστασης και υγείας. Είναι η κατάλληλη στιγμή να βρείτε την ισορροπία ανάμεσα στην ενέργεια που διαθέτετε στη δουλειά κι αυτή που διαθέτετε στον ίδιο σας τον εαυτό και στην προσωπική σας ζωή.

Δίδυμοι και Τοξότες η έκλειψη αυτή διάκειται θετικά προς τα ζώδια σας και σας καλεί να γίνετε πιο δημιουργικοί, να μπείτε με πάθος σε νέα πρότζεκτ, αλλά να το ρίξετε και λίγο έξω και να διασκεδάσετε χωρίς βέβαια να χαλάσετε μια περιουσία. Να επαναξιολογήσετε ακόμη τις ερωτικές και τις φιλικές σας σχέσεις και να είστε ανοιχτοί σε νέες γνωριμίες.

Καρκίνοι και Αιγόκεροι η έκλειψη αυτή φέρνει αλλαγές σε θεμελιώδεις τομείς όπως είναι το σπίτι, η οικογένεια και η καριέρα. Είναι η στιγμή να ψάξετε για περισσότερη ισορροπία ανάμεσα στον χρόνο και την ενέργεια που διαθέτετε τόσο στην προσωπική σας ζωή όσο και στις επαγγελματικές σας φιλοδοξίες. Ενδεχομένως να έχετε μετακινήσεις ή και αλλαγές περιβάλλοντος δουλειάς ή σπιτιού.

Λέοντες και Υδροχόοι η Ηλιακή έκλειψη της 2ας Οκτωβρίου αφορά στους τομείς της επικοινωνίας, της αυτοέκφρασης, των σχέσεων με συνεργάτες, συγγενείς και φίλους. Ανοίγονται νέες προοπτικές, αλλά πρέπει να είστε αρκετά προσεκτικοί στην επικοινωνία και στις μετακινήσεις σας όταν είστε συναισθηματικά φορτισμένοι.

Παρθένοι και Ιχθύες η Ηλιακή έκλειψη αφορά κυρίως τους οικονομικούς τομείς στη ζωή σας και σας καλεί να κάνετε κινήσεις βελτίωσης των εισοδημάτων σας, να κλείσετε εκκρεμότητες με χρέη και οφειλές και να αναπτύξετε έναν πιο ισορροπημένο προϋπολογισμό και μια σωστή διαχείριση.

Πηγή: asibiliou.gr–ΑΣΗ ΜΠΗΛΙΟΥ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments