Ζώδια

Τα 4 ζώδια που θα βάλει στο «μάτι» η Σεληνιακή έκλειψη – Υπερπανσέληνος στους Ιχθύς στις 18/09/2024

Τα 4 ζώδια που θα βάλει στο «μάτι» η Σεληνιακή έκλειψη – Υπερπανσέληνος στους Ιχθύς στις 18/09/2024

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Τα 4 ζώδια που θα βάλει στο «μάτι» η Σεληνιακή έκλειψη – Υπερπανσέληνος στους Ιχθύς στις 18/09/2024

Τα 4 ζώδια που θα βάλει στο «μάτι» η Σεληνιακή έκλειψη – Υπερπανσέληνος στους Ιχθύς στις 18/09/2024

Στις 18 Σεπτεμβρίου 2024 θα πραγματοποιηθεί η Σεληνιακή έκλειψη – Υπερπανσέληνος στον άξονα Ιχθύων-Παρθένου και συγκεκριμένα στις 25 μοίρες και 41 λεπτά των Ιχθύων, η οποία θα εγκαινιάσει ένα νέο κύκλο εκλείψεων που θα λάβουν χώρα σε αυτόν άξονα τα επόμενα 2,5 χρόνια.

Με αυτή την απαιτητική έκλειψη, που θα φέρει έντονη σύγχυση, πιέσεις, απαιτήσεις, ξαφνικές καταστάσεις και μεγάλες προσδοκίες, ξεκινά ένα εντελώς διαφορετικό ταξίδι που μας οδηγεί σε αλλαγές, αποκαλύψεις, συνειδητοποιήσεις και κλείσιμο κεφαλαίων. Ως η πρώτη έκλειψη σε αυτό τον άξονα ενδεχομένως να λειτουργήσει ως ώθηση και προτροπή για βελτιώσεις σε τομείς της ζωής που επηρεάζουν η Παρθένος και οι Ιχθύες στον χάρτη μας. Και επειδή το ζώδιο των Ιχθύων, το οποίο φιλοξενεί αυτή τη Σεληνιακή έκλειψη, είναι το τελευταίο του ζωδιακού κύκλου, μπορεί να δούμε την ολοκλήρωση κάποιου κύκλου της ζωής μας που μας ταλαιπωρεί ψυχικά, να κληθούμε να βάλουμε μία τάξη στο χάος και να αφήσουμε πίσω μας πρόσωπα και καταστάσεις για να προχωρήσουμε μπροστά πιο συνειδητοποιημένοι και απελευθερωμένοι. Σίγουρα αυτή δεν θα είναι μια απλή και εύκολη διαδικασία, αλλά παρόλες τις δυσκολίες στο τέλος θα καταλάβουμε ότι ήταν απαραίτητη και λυτρωτική.

Αλλαγή σκηνικού

Εδώ και δύο χρόνια οι εκλείψεις αφορούν τον άξονα Κριού-Ζυγού και οι σχέσεις και οι συνεργασίες μπήκαν στο μικροσκόπιο και μάλιστα πολλές από αυτές δεν άντεξαν τις πιέσεις. Στις 02 Οκτωβρίου 2024 θα έχουμε την προτελευταία έκλειψη σε αυτό τον άξονα, μια Ηλιακή έκλειψη στον Ζυγό και την άνοιξη του 2025 και συγκεκριμένα στις 29 Μαρτίου 2024 την τελευταία Ηλιακή έκλειψη στον Κριό και θα παιχτεί… η τελευταία πράξη του δράματος σε αυτούς τους τομείς. Ό,τι και όποιος καταφέρει να περάσει τις δοκιμασίες σημαίνει ότι έχει γερές βάσεις και σωστά αντανακλαστικά. Όμως, από τις 18 Σεπτεμβρίου 2024 ξεκινούν εκλείψεις μέχρι τον Φεβρουάριο του 2027 στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων αλλάζοντας τις προτεραιότητες μας. Θα πρέπει να κοιτάξουμε βαθιά μέσα μας και να δούμε πιο προσεκτικά και στη λεπτομέρεια τους όλες τις ανάγκες, τις ελλείψεις και τα θέλω μας. Θα κληθούμε να βρούμε μια ισορροπία ανάμεσα στον χρόνο που διαθέτουμε στη δουλειά και στις υποχρεώσεις, και πόση σημασία δίνουμε στην ξεκούραση και στη φυσική μας κατάσταση. Θα αναλογιστούμε αν λειτουργούμε σε βάρος της υγείας μας και ανάλογα με τα ευρήματα μας θα πρέπει να οργανώσουμε τις καθημερινές μας ρουτίνες για να είμαστε πιο χαρούμενοι. Η Παρθένος θέλει τάξη, λογική, ρεαλισμό, οργάνωση και τελειότητα, και οι Ιχθύες αγαπούν το χάος, το όνειρο, τη φαντασία, την έμπνευση και ψάχνουν τροφή για την ψυχή και το πνεύμα. Όμως ο στόχος είναι να βρεθεί η ισορροπία, διότι η παραμέληση ενός εκ των δύο πόλων θα μας γυρίσει μπούμερανγκ. Εξάλλου κανείς δεν μπορεί να ζει σωστά είτε στο χάος είτε σε ένα αποστειρωμένο περιβάλλον με υπερβολική τάξη.

Κρίσεις, συνειδητοποιήσεις και υπερβολές

Οι εκλείψεις στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων θα δημιουργήσουν μικρές ή μεγάλες «κρίσεις», μέσα από τις οποίες θα συνειδητοποιήσουμε ξαφνικά τις ελλείψεις μας. Όπως είναι κατανοητό, αυτές οι συνειδητοποιήσεις μπορεί να οδηγήσουν σε συναισθηματικά ξεσπάσματα και δράματα, ή να τις εκμεταλλευτούμε ως ευκαιρίες για να αποκτήσουμε τον έλεγχο και να οργανώσουμε τη ζωή μας διαφορετικά. Είτε πρέπει να προσθέσουμε στη ζωή μας ή να αφαιρέσουμε, το θέμα είναι οι αποφάσεις που παίρνουμε να είναι βασισμένες σε ρεαλιστικά σενάρια και όχι σε αποκυήματα της φαντασίας μας. Δεν χρειάζεται πανικός, ρεαλισμός και ψυχραιμία χρειάζεται… Οι εκλείψεις εξάλλου μπορεί να λειτουργούν ως μεγεθυντικοί φακοί σε κάποιο πρόβλημα που έχουμε, και αυτό δεν σημαίνει ότι το βλέπουμε πιο καθαρά, αλλά ότι μπορεί να φαίνεται στα μάτια μας παραμορφωμένο και τεράστιο. Οπότε, όταν βρισκόμαστε υπό πίεση πρέπει να αναβάλλουμε για λίγο τις σοβαρές αποφάσεις. Επίσης, με τις εκλείψεις τα συναισθήματά μας είναι έντονα και οι αντιδράσεις μας φορτισμένες.

Μια διαρκής πάλη συναισθημάτων και λογικής

Η Υπερπανσέληνος – Σεληνιακή έκλειψη στις 18 Σεπτεμβρίου 2024 και οι όψεις που σχηματίζει δεν θα είναι μια εύκολη συνθήκη, αλλά μια διαρκής πάλη μεταξύ χάους και τάξης, συναισθημάτων και λογικής, καθώς σχηματίζεται στο πιο συναισθηματικά εξαρτώμενο ζώδιο, τους Ιχθύς, και μπορεί να γίνουμε απίστευτα κυκλοθυμικοί, ευαίσθητοι και να αναδύονται συνεχώς μνήμες και τραύματα του παρελθόντος που θα λειτουργούν αρνητικά για την ψυχολογία μας και θα μπερδεύουν τη σκέψη μας. Είναι μια έκλειψη που μας προσκαλεί να εμβαθύνουμε στο υποσυνείδητό μας, να αγκαλιάσουμε το συναίσθημα μας, να το κατανοήσουμε, αλλά ταυτόχρονα δεν πρέπει να χαθούμε σε υπερβολές και αυταπάτες, ούτε να ωραιοποιούμε τις καταστάσεις και να αποφεύγουμε την πραγματικότητα. Ο στόχος είναι να κατανοήσουμε τα θέλω μας και να τα βάλουμε σε τάξη. Τα όνειρα είναι ωραία, αλλά θα πρέπει να μπορούν να γίνουν πραγματικότητα, και αυτό για να γίνει χρειάζεται σχεδιασμό, πειθαρχεία και σοβαρότητα. Είτε οι στόχοι μας αφορούν την καριέρα είτε την προσωπική ζωή, θα πρέπει να είναι συγκεκριμένοι και ξεκάθαροι. Και επειδή η έκλειψη θα μας κάνει όλους πιο συναισθηματικούς, μπορεί να γίνουμε ευερέθιστοι με το παραμικρό ή να απογοητευόμαστε αν κάτι δεν γίνεται όπως εμείς το θέλουμε ή το φανταζόμαστε. Επίσης, επειδή μπορεί να γίνουν πολλές αποκαλύψεις ίσως φτάσουμε στα όρια μας και να έχουμε οδυνηρά ξεσπάσματα ή να φτάσουμε στην αντίθετη πλευρά και να παραμυθιαζόμαστε βλέποντας μόνο αυτό που θέλουμε να δούμε και όχι αυτό που αποκαλύπτεται μπροστά στα μάτια μας. Ακόμη, επειδή η Παρθένος είναι «μανούλα» στην κριτική και βρίσκει τα ελαττώματα των άλλων εν ριπή οφθαλμού, μπορεί με αυτή την έκλειψη να γίνουμε σκληροί και άκαρδοι και να εκστομίσουμε λόγια που κόβουν σαν μαχαίρι. Παράλληλα, με αυτή τη Σεληνιακή έκλειψη – Υπερπανσέληνο στις 18 Σεπτεμβρίου 2024 θα έρθουν στο προσκήνιο θέματα υγείας, εργασίας, περιβάλλοντος, πνευματικότητας, αλλά και καταστάσεις που μπορεί να δοκιμάσουν την πίστη μας ή να μεγεθύνουν τους φόβους και τις αμφιβολίες μας. Μυστικά και σκάνδαλα μπορεί να αποκαλυφθούν και θέματα εμπιστοσύνης να τεθούν επί τάπητος. Σχέσεις και συνεργασίες μπορεί να ολοκληρωθούν με πολύ δραματικό τρόπο ή μπορεί να συνειδητοποιήσουμε τη μεγάλη ανάγκη που έχουμε ο ένας για τον άλλον και να δεσμευτούμε ολοκληρωτικά. Η διαίσθηση μας θα είναι ιδιαίτερα έντονη με αυτή την Πανσέληνο αλλά και η σύγχυση επίσης, γι’ αυτό δεν είναι καλή στιγμή να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις. Μπορεί να έχουμε αναταραχές στις μετεωρολογικές ή γεωφυσικές συνθήκες, ενώ οτιδήποτε σχετίζεται με το υγρό στοιχείο, τη θάλασσα, τη ναυσιπλοΐα, το πετρέλαιο, τα ατυχήματα, τα χημικά, τα φάρμακα αλλά και τη θρησκεία, την εκκλησία  θα είναι στην επικαιρότητα. Ακόμη μπορεί να έχουμε πολιτικές εξελίξεις, αποκαλύψεις και κοινωνικές αναταραχές στον πλανήτη μας.

Βουτιά στο παρελθόν

Για τους μεγαλύτερους σε ηλικία, εσείς μπορείτε να ανατρέξετε στο παρελθόν και στις περιόδους που είχαμε ξανά εκλείψεις στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων και να θυμηθείτε τι συνέβη τότε στη ζωή σας. Αν είχατε ουσιαστικές αλλαγές (αλλαγές καριέρας, μετακομίσεις, ορόσημα στην εξέλιξή σας) τότε μπορεί να περιμένετε κάποια αντίστοιχη αλλαγή.  Σίγουρα δεν θα επαναληφθούν τα ίδια γεγονότα, αλλά οι τομείς της ζωής σας που δέχτηκαν τότε κραδασμούς ίσως πάλι ενεργοποιηθούν. Εκλείψεις στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων είχαμε τον Σεπτέμβριο 1978 έως τον Αύγουστο 1980, τον Σεπτέμβριο 1987 έως τον Αύγουστο 1989, τον Μάρτιο 1997 έως τον Σεπτέμβριο 1998, τον Σεπτέμβριο 2006 έως τον Φεβρουάριο 2008, τον Μάρτιο 2015 έως τον Φεβρουάριο 2017.

Οι όψεις που επηρεάζουν την Υπερπανσέληνο – Σεληνιακή έκλειψη στους Ιχθύς

Η έκλειψη αυτή σχηματίζει σύνοδο με τον κυβερνήτη της Ποσειδώνα και εξάγωνα με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα. Όλοι αυτοί οι πλανήτες είναι εξωκρόνιοι και σε ανάδρομη πορεία και μπορεί να υπάρχουν αποκαλύψεις και να πέσει περισσότερο φως σε υποθέσεις που ήταν σκοτεινές ή να έρθει η κορύφωση και το τέλος σε καταστάσεις που μας ταλαιπωρούσαν στο παρελθόν.

Η σύνοδος της έκλειψης με τον απατηλό Ποσειδώνα θα μας κάνει απίστευτα συναισθηματικούς και η λογική μας θα πάει περίπατο. Δεν θα έχουμε ενέργεια, η σκέψη και η κρίση μας θα είναι θολωμένες, θα υπάρχει σύγχυση και μπορεί άλλα να ακούμε και άλλα να καταλαβαίνουμε. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή σε νέες γνωριμίες, σε άτομα και καταστάσεις που μοιάζουν ιδανικές και μπορεί να κρύβουν «δράκους» και σε επενδύσεις υψηλού ρίσκου, είτε είναι οικονομικές είτε συναισθηματικές. Επίσης, επειδή οι ψευδείς ειδήσεις θα δίνουν και θα παίρνουν, προσέξτε τι πιστεύετε και τι αναμεταδίδετε. Ακόμη, είναι πιθανό να αισθανόμαστε πολύ κουρασμένοι με αυτήν την έκλειψη και πρέπει να βεβαιωθούμε ότι ξεκουραζόμαστε περισσότερο και ότι αφιερώνουμε χρόνο για να επαναφορτίσουμε τις μπαταρίες μας. Αυτή η εξάντληση δεν θα είναι μόνο σωματική, αλλά και ψυχική, συναισθηματική και πνευματική.

Τα εξάγωνα της έκλειψης με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα φέρνουν αλλαγές και μάλιστα μεταμορφωτικές. Ίσως αποφασίσουμε ξαφνικά να αλλάξουμε δουλειά, καριέρα ή σπουδές, ή μπορεί να φύγουμε από μια σχέση, γάμο ή συνεργασία που μας έχει κουράσει. Βέβαια, μπορεί οι καταστάσεις να μας πιέσουν προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς μπορεί να γίνουν κάποιες αποκαλύψεις που να μας σοκάρουν ή η άλλη πλευρά να μας ανακοινώσει ξαφνικά τη λήξη κάποιας σχέσης ή συνεργασίας.

Παράλληλα, την ημέρα της έκλειψης σχηματίζεται η αντίθεση του Ερμή από την Παρθένο με τον Κρόνο στους Ιχθύς και είναι μια όψη που θα μας πιέσει πολύ. Ο Ερμής έχει φτερά στα πόδια του και βιάζεται να πει τη γνώμη του. Όμως ο Κρόνος έχει «άγκυρες» και αγαπά τα όρια και την πειθαρχία. Δεν του αρέσουν τα πολλά και μεγάλα λόγια και προτιμά τις καθαρές κουβέντες και την αλήθεια όσο σκληρή και αν είναι. Με την αντίθεση Ερμή-Κρόνου θα βλέπετε τα πράγματα πιο σοβαρά, αλλά και πιο απαισιόδοξα. Θα αισθάνεστε πιο απομονωμένοι, θα αποφύγετε να εμπλακείτε σε ανούσιες συζητήσεις ή μπορεί να θεωρείτε ότι οι άλλοι δεν σας καταλαβαίνουν ή ότι κάποιοι σας βάζουν εμπόδια. Το μυαλό θα γεμίσει με αρνητικές σκέψεις και ίσως θελήσετε να δώσετε τέλος σε σχέσεις και συνεργασίες. Όμως, αν καταφέρετε να ελέγξετε τον παρορμητισμό σας, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε αυτή την όψη για να μάθετε την αλήθεια καθώς θα είστε ικανοί να διακρίνετε τι πάει λάθος και να το διορθώσετε.

Ποιοι επηρεάζονται περισσότερο

Η Σεληνιακή έκλειψη στις 18 Σεπτεμβρίου επηρεάζει περισσότερο τους Δίδυμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες που έχουν τον Ήλιο τους από τις 22 μέχρι τις 29 μοίρες, αλλά και όσους έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες σε αυτές τις μοίρες και σε αυτά τα ζώδια.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τα 4 ζώδια που θα βάλει στο «μάτι» η Σεληνιακή έκλειψη – Υπερπανσέληνος στους Ιχθύς στις 18/09/2024

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η Σεληνιακή έκλειψη – Υπερπανσέληνος που πραγματοποιείται στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων στις 18/09 επηρεάζει τον τομέα καριέρας-οικογένειας και μπορεί να φέρει αλλαγές και ανατροπές. Επειδή όμως σε αυτή την έκλειψη εμπλέκεται άμεσα ο πλανήτης των εκπλήξεων, των ανατροπών και της επανάστασης, ο Ουρανός, μπορεί οι αλλαγές να προκύψουν από το πουθενά και μια εξωτερική συνθήκη να σας αναγκάσει να αλλάξετε περιβάλλον. Ή κι εσείς οι ίδιοι να τις προκαλέσετε ξαφνικά, αφού ίσως συνειδητοποιήσετε ότι θέλετε να αλλάξετε και να διεκδικήσετε κάτι άλλο στη ζωή σας, είτε προσωπικά είτε επαγγελματικά. Βέβαια όλες αυτές οι αλλαγές θα σας αγχώσουν και θα σας στρεσάρουν και θα πρέπει να προσέξετε πολύ την υγεία σας. Από την άλλη, ίσως τώρα να κορυφώνεται μια κατάσταση που έχει τις ρίζες στο παρελθόν και να πρέπει να δοθούν λύσεις και να παρθούν καθοριστικές αποφάσεις είτε για την καριέρα σας είτε για την οικογένεια και το σπίτι σας. Επίσης, μπορεί με κάποιον τρόπο οι εξελίξεις στην εργασία σας να επηρεάσουν τη σχέση με το ταίρι σας ή την οικογένεια σας, ή και το αντίθετο, δηλαδή κάποιες οικογενειακές καταστάσεις να δημιουργήσουν προβλήματα στη δουλειά. Μπορεί, για παράδειγμα, να αλλάξετε πόστο ή να πάρετε μια μετάθεση και αυτή η κατάσταση να φέρει σε αδιέξοδο τα μέλη της οικογένειας σας και να δημιουργήσει προβλήματα στη σχέση σας. Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί και να μην βιάζεστε ούτε στις αποφάσεις σας, ούτε στις μετακινήσεις σας, διότι η έκλειψη είναι σε σύνοδο με τον απατηλό Ποσειδώνα και μπορεί άλλα να σκέφτεστε και άλλα να ισχύουν και τελικά να πάρετε λάθος μονοπάτι. Επειδή αυτή η έκλειψη επηρεάζει και τη φήμη σας, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί και να μην μπείτε στον πειρασμό να πείτε ψέματα, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη δουλειά, διότι μπορεί να αποκαλυφθούν και να εκτεθείτε. Ακόμη, την ίδια μέρα με την έκλειψη ο κυβερνήτης σας Ερμής σχηματίζει αντίθεση με τον Κρόνο και μπορεί κάποια συζήτηση να ξεφύγει και να πείτε πράγματα που θα πληγώσουν πολύ τους άλλους. Θα πρέπει να ακούτε το ένστικτο σας και να δείξετε ψυχραιμία σε ό,τι και αν προκύψει. Επίσης, η έκλειψη μπορεί να δείξει την ανάγκη να ανεξαρτητοποιηθείτε, κάνοντας τη δική σας επιχείρηση ή τη δική σας οικογένεια, ή μπορεί να υπάρξουν κάποια θέματα με το σπίτι που μένετε ή την ακίνητη περιουσία σας. Να προσέχετε την υγεία και τη φυσική σας κατάσταση και να προσπαθήσετε να βρείτε τρόπους να αποφορτίζεστε, διότι οι πιέσεις που θα δεχτείτε μπορεί να επιβαρύνουν το νευρικό σας σύστημα. Ακόμη, αποφύγετε τις υπερβολές που βασίζονται στην υπεραισιοδοξία σας, διότι ναι μεν έχετε τον Δία στο ζώδιο σας που σας κάνει να αισθάνεστε παντοδύναμοι, αλλά υπάρχει και ο Κρόνος στη γωνία που θα σας προσγειώσει απότομα αν παίξετε βρώμικα…

Η Σεληνιακή έκλειψη σας επηρεάζει περισσότερο αν είστε γεννημένοι στο 3ο δεκαήμερο, ή αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στους Δίδυμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύς από τις 22 μέχρι τις 29 μοίρες.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η Σεληνιακή έκλειψη – Υπερπανσέληνος στις 18/09 πραγματοποιείται στο απέναντι ζώδιο από το δικό σας, στους Ιχθύς, και επηρεάζει τον τομέα των σχέσεων, του γάμου και των συνεργασιών. Αυτός ο τομέας θα επηρεάζεται για τα επόμενα 2,5 χρόνια, καθώς όλες οι εκλείψεις (εκτός από την Ηλιακή έκλειψη στις 02 Οκτωβρίου και στις 29/03/25) θα πραγματοποιούνται στον δικό σας άξονα, πιέζοντας σας να κάνετε τις συνειδητοποιήσεις και τις αλλαγές που χρειάζεστε ώστε να εξελιχθείτε. Οι όψεις που σχηματίζει η έκλειψη στις 18/09 θα σας ταρακουνήσουν και θα σας ξεβολέψουν και μπορεί να γίνετε ένας μικρός επαναστάτης. Αν λοιπόν είστε σε μια προσωπική σχέση ή επαγγελματική συνεργασία που δεν πληροί τις προδιαγραφές σας, θα θέσετε τα δεδομένα σας και θα ζητήσετε να αλλάξουν κάποια πράγματα και να μπει η σχέση σε νέες βάσεις. Ανάλογα με τις αντιδράσεις της άλλης πλευράς θα προκύψουν και οι δικές σας κινήσεις. Αν δείτε ότι υπάρχει κατανόηση σε αυτά που ζητάτε, τότε θα δώσετε τον καλύτερο εαυτό σας για να την κάνετε να λειτουργήσει. Αν όμως υπάρξουν αντιστάσεις και διαφωνίες, τότε θα τραβήξετε μια κόκκινη γραμμή και θα έρθετε σε οριστική ρήξη, είτε σε προσωπικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο. Ίσως η έκλειψη φέρει στο φως και κάποιες παρασκηνιακές κινήσεις που έχουν γίνει στο παρελθόν και τώρα να μάθετε κάποιες αλήθειες που από τη μία θα σας πληγώσουν, αλλά από την άλλη θα σας ξεκαθαρίσουν την εικόνα. Βέβαια θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και με τα δικά σας μυστικά, ή αν έχετε εμπλακεί σε μια παράνομη σχέση υπάρχει κίνδυνος να αποκαλυφθεί. Οπότε προσπαθήστε να μη δώσετε δικαιώματα και λαβές για σχόλια που μπορεί να σας βλάψουν. Μην ξεχνάτε ότι στο ζώδιο σας είναι και ο κυβερνήτης σας Ερμής που σχηματίζει αντίθεση με τον Κρόνο που βρίσκεται στους Ιχθύς και στον άξονα που πραγματοποιείται η έκλειψη και μπορεί να πιεστείτε αρκετά, να βρεθείτε προ των ευθυνών σας ή να γίνετε ιδιαίτερα επικριτικοί με τους άλλους και να φτάσετε στα όρια σας. Και επειδή υπάρχει και ένας Ποσειδώνας στη γωνία που εντείνει τις παρεξηγήσεις, τα μπλεξίματα και τις παρανοήσεις, προσέξτε πολύ τα λόγια σας και πώς απευθύνεστε στους άλλους. Γενικότερα θα υπάρχει ένα ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα στην καθημερινότητα σας και στις σχέσεις σας και μπορεί να προκύψει κάτι ξαφνικά ιδιαίτερα ενοχλητικό και να μην μπορείτε να τιθασεύσετε το νευρικό σας σύστημα. Μπορεί να ανακαλύψετε ότι ένα άτομο που εμπιστεύεστε, για παράδειγμα στη δουλειά, δεν δείχνει την ίδια αφοσίωση που δείχνετε εσείς ή μπορεί και να νιώθετε προδομένοι σε μια σχέση. Προσπαθήστε να καλμάρετε πριν κάνετε την οποιαδήποτε συζήτηση, αν δεν θέλετε να οδηγηθείτε σε οδυνηρούς αποχωρισμούς. Φυσικά πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να φροντίσετε περισσότερο την υγεία σας και την καλή σας φυσική κατάσταση.

Η Σεληνιακή έκλειψη σας επηρεάζει περισσότερο αν είστε γεννημένοι στο 3ο δεκαήμερο, ή αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στους Δίδυμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύς από τις 22 μέχρι τις 29 μοίρες.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Στις 18/09 πραγματοποιείται η Σεληνιακή έκλειψη – Πανσέληνος στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων και ίσως αλλάξουν κάποια δεδομένα που θα φέρουν απρόβλεπτες εξελίξεις στην οικογένεια, στο σπίτι ή σε θέματα δουλειάς. Αν είστε γεννημένοι στο τρίτο δεκαήμερο μπορεί να προκύψει μια χωροταξική αλλαγή και να χρειαστεί να μετακομίσετε ή να αλλάξετε χώρο εργασίας. Ίσως, από την άλλη, να σας βγουν ξαφνικά καταπιεσμένα συναισθήματα και θυμός για πράγματα που θα θέλατε να έχουν γίνει στο σπίτι ή στη δουλειά και να αποφασίσετε να δώσετε τέλος σε μια σχέση -προσωπική ή επαγγελματική- αν νιώθετε ότι καταπιέζεστε ή δε σέβονται την άποψη σας. Ίσως νιώσετε ότι οι συνθήκες ή κάποιοι άνθρωποι μπαίνουν εμπόδιο στα σχέδια σας και να προσπαθήσετε να απομακρυνθείτε από αυτούς για να μπορέσετε απρόσκοπτοι να ακολουθήσετε τους στόχους σας. Από την άλλη, επειδή αυτό το φεγγάρι έχει να κάνει και με το παρελθόν και τις ρίζες σας, ίσως ανοίξουν κάποιες πληγές από τα παιδικά σας χρόνια, ή μπορεί να με κάποιον τρόπο να συνειδητοποιήσετε πόση μεγάλη αξία έχουν οι δικοί σας άνθρωποι και πόσο τους έχετε παραμελήσει και να ψάχνετε τρόπους να τους ανταποδώσετε την αγάπη τους. Ίσως να θέλετε να περάσετε περισσότερο χρόνο μαζί με τον σύντροφο, τα παιδιά σας, τους συγγενείς και καλούς φίλους και να αισθανθείτε και πάλι ασφάλεια και γεμάτοι εσωτερικά. Ή μπορεί να σας πιάσει και νοσταλγία για άτομα που δεν υπάρχουν πια στη ζωή σας και να πέσει η ψυχολογία σας. Βέβαια παίζει και το ενδεχόμενο να θέλετε να βάλετε τα όρια σας για να σταματήσουν οι άλλοι να ανακατεύονται και να έχουν άποψη για τη ζωή σας, να απομακρυνθείτε λίγο και να πάρετε μια ανάσα. Για κάποιους όμως αυτή η έκλειψη μπορεί να φέρει προβλήματα σε ό,τι αφορά ένα ακίνητο, το σπίτι που μένετε, ή να προκύψει ένα έκτακτο έξοδο που αφορά στο σπίτι και την οικογένεια. Μπορεί για παράδειγμα να χαλάσει κάποια ηλεκτρική συσκευή στο σπίτι και να πρέπει άμεσα να την αντικαταστήσετε και να πιεστείτε οικονομικά. Ακόμη, μπορεί ένα θέμα που αφορά είτε κάποια γυναίκα στο οικογενειακό περιβάλλον ή μια συνεργάτιδα στη δουλειά να σας απασχολήσει περισσότερο ή να επηρεάσει τη δική σας ζωή. Φυσικά, όπως όλα τα μεταβλητά ζώδια έτσι κι εσείς θα πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί σε θέματα υγείας και φυσικής κατάστασης.

Η Σεληνιακή έκλειψη σας επηρεάζει περισσότερο αν είστε γεννημένοι στο 3ο δεκαήμερο, ή αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στους Δίδυμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύς από τις 22 μέχρι τις 29 μοίρες.

ΙΧΘΥΕΣ

Η Πανσέληνος – Σεληνιακή έκλειψη στις 18/09 γράφει το όνομα σας και αν είστε γεννημένοι στο 3ο δεκαήμερο ίσως συμβούν κάποιες καταστάσεις που θα αλλάξουν τα δεδομένα της ζωής σας για τα επόμενα χρόνια. Καταρχάς θα πρέπει να προετοιμαστείτε ψυχολογικά όλοι οι Ιχθύες, διότι αυτή είναι η πρώτη έκλειψη στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων και θα ακολουθήσουν πολλές ακόμα μέχρι τον Φεβρουάριο του 2027 που θα ολοκληρωθεί αυτός ο κύκλος. Σε αυτό το διάστημα των 2,5 ετών θα έχετε πολλές αλλαγές και ανακατατάξεις στη ζωή σας είτε τις θέλετε και τις επιδιώξετε είτε όχι. Οπότε προσδεθείτε, διότι ξεκινά ένα μεγάλο ταξίδι με πολλές αναταράξεις, οι οποίες όμως θα σας ωριμάσουν και θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τις ανάγκες σας σε ένα βαθύτερο επίπεδο και να εναρμονιστείτε με τα θέλω σας. Όσο εθελοτυφλείτε, αποφεύγετε και αρνείστε την πραγματικότητα τόσο πιο οδυνηρές θα είναι οι αλλαγές. Θα πρέπει λοιπόν να αφήσετε κατά μέρος την ωραιοποίηση ή τη δραματοποίηση των καταστάσεων, να γίνετε πιο ρεαλιστές και να πάρετε αποφάσεις που θα σας βοηθήσουν να γίνετε πιο ευτυχισμένοι και ανεξάρτητοι είτε σε προσωπικό επίπεδο είτε σε επαγγελματικό. Εξάλλου έχετε και τον αυστηρό Κρόνο στο ζώδιο σας και τα περιθώρια λάθους και παραλείψεων στενεύουν. Η συγκεκριμένη έκλειψη στις 18 Σεπτεμβρίου θα σας πιέσει ψυχολογικά, θα σας δημιουργήσει ένα συναισθηματικό τσουνάμι και θα τα παίρνετε όλα πιο προσωπικά. Κι επειδή οι περισσότεροι πλανήτες που σχηματίζουν όψεις με την έκλειψη είναι σε ανάδρομη πορεία μπορεί τώρα είτε εσείς να σκαλίζετε το παρελθόν είτε να γίνονται αποκαλύψεις και να ταράζεται η ψυχολογία σας. Δεν χρειάζεται να πιέζεστε όμως, εμπιστευτείτε τη διαίσθηση σας και θα δείτε ότι όλα θα βγουν στο φως. Επειδή αυτό το φεγγάρι είναι σε εξάγωνό τόσο με τον ανάδρομο Ουρανό όσο και με τον ανάδρομο Πλούτωνα μπορεί να υπάρξουν ανατροπές ή αλλαγές, που όσο κι αν τις φοβάστε αυτές είναι που θα σας οδηγήσουν στην επιτυχία. Οι αλλαγές αυτές μπορεί να αφορούν σε σχέσεις προσωπικές ή επαγγελματικές, αλλά και σε θέματα που έχουν να κάνουν με τον εαυτό σας, τον τρόπο που σκέφτεστε και το τι δείχνετε στους γύρω σας. Ίσως μια σχέση ή συνεργασία να έχει φτάσει σε ένα σημείο καμπής και πρέπει να παρθούν αποφάσεις για την εξέλιξη της, ή μπορεί κάποιες απρόσμενες εξελίξεις ή αποκαλύψεις να σας φέρουν προ τετελεσμένων και να αλλάξετε πορεία ξαφνικά. Ό,τι και αν γίνει πρέπει να το αντιμετωπίσετε με ψυχραιμία και όχι με θυμό και δράμα και προσπαθήστε να διατηρήσετε τον έλεγχο και τη λογική σας. Το κακό είναι ότι η έκλειψη είναι σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα, τον πλανήτη της ονειροπόλησης και των ψευδαισθήσεων και μπορεί να σας μπερδέψει ακόμα περισσότερο και να βλέπετε τις καταστάσεις με παραμορφωτικούς φακούς ή όπως σας βολεύει. Αλλά αυτό είναι που πρέπει να αποφύγετε πάση θυσία και να γειωθείτε όσο μπορείτε. Να θυμάστε ότι η έκλειψη Σελήνης – Πανσέληνος μεγεθύνει τα συναισθήματα σας, αλλά και τις αντιδράσεις σας. Γι’ αυτό, πριν πάρετε τελικές αποφάσεις ή πριν οδηγήσετε κάποια συζήτηση σε αδιέξοδο, θα πρέπει πρώτα να έχετε ξεκαθαρίσει στο μυαλό σας τι θέλετε. Βέβαια το ιδανικό θα ήταν αν μπορείτε να κάνετε υπομονή και να αφήσετε τον χρόνο να κυλήσει και μην ανακοινώσετε κάτι υπό την επιρροή της έκλειψης. Γενικώς, θα έχετε έναν εσωτερικό αναβρασμό, θα τρώγεστε με τα ρούχα σας και θα κρίνετε τους πάντες και τα πάντα γύρω σας. Τι λάθη έχουν κάνει και τι κάνατε εσείς; Θα έχετε την ανάγκη να κάνετε ξεκαθαρίσματα σε σχέσεις και συνεργασίες, αλλά ίσως οι άλλοι να μην είναι στο ίδιο μήκος κύματος με εσάς και η κατάσταση εύκολα μπορεί να οδηγηθεί σε ναυάγιο και να ειπωθούν βαριές κουβέντες. Η έκλειψη θα ταρακουνήσει και θα «γκρεμίσει» ό,τι δεν είναι σταθερό στη ζωή σας και θα σας δώσει τη δύναμη να θέσετε σε νέες βάσεις τους στόχους σας, έχοντας δίπλα σας αυτούς που θέλετε και οι οποίοι σας πιστεύουν και σας αγαπούν. Όμως, θέλει ψυχραιμία, καθαρή σκέψη και υπομονή για τις σοβαρές αποφάσεις. Προσέξτε μην κάνετε λάθος εκτιμήσεις. Βέβαια, η έκλειψη μπορεί να φέρει και μια νέα γνωριμία που να είναι πολύ καλή για να είναι αληθινή! Όμως πριν ενθουσιαστείτε πολύ και χάσετε το μυαλό σας, αφήστε τον χρόνο να κυλήσει και το άλλο άτομο να σας αποδείξει με πράξεις αν αξίζει κάποια συναισθηματική επένδυση από εσάς. Ακόμα, να προσέχετε πολύ την υγεία σας, αλλά και τη σχέση σας με κάποια γυναίκα είτε είναι η μητέρα σας, είτε η σύντροφός σας, είτε ακόμα και η αδελφή ή κάποια φίλη ή συνάδελφός σας. Φυσικά και θα πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί και συνετοί αυτές τις μέρες με τα οικονομικά σας, να μην κάνετε σπατάλες και να μην παίρνετε αλόγιστα ρίσκα.

Η Σεληνιακή έκλειψη σας επηρεάζει περισσότερο αν είστε γεννημένοι στο 3ο δεκαήμερο, ή αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στους Δίδυμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύς από τις 22 μέχρι τις 29 μοίρες.

Πηγή: asibiliou.gr//ΑΣΗ ΜΠΗΛΙΟΥ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments