Ελλάδα

SafeYouth: Το νέο Panic Button για ανήλικους μαθητές – Πώς θα λειτουργεί

SafeYouth: Το νέο Panic Button για ανήλικους μαθητές – Πώς θα λειτουργεί

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay//SafeYouth: Το νέο Panic Button για ανήλικους μαθητές – Πώς θα λειτουργεί

Την εξαγγελία έκανε ο πρωθυπουργός - Η εφαρμογή απευθύνεται και στους γονείς και στα παιδιά

Η νέα εφαρμογή που παρουσίασε η Ελληνική Αστυνομία δίνει τη δυνατότητα σε ανήλικους μαθητές να ενεργοποιούν το κουμπί πανικού όταν βρίσκονται σε κίνδυνο.

Με τα περιστατικά βίας και παραβατικότητας ανηλίκων να είναι πλέον καθημερινά, το νέο «όπλο» της Ελληνικής Αστυνομίας μπαίνει σε εφαρμογή για την εξάλειψη τους. Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, μίλησε στο MEGA για την επέκταση της εφαρμογής panic button σε ανήλικους και μαθητές. Μάλιστα τονίζεται ότι την εν λόγω εφαρμογή θα μπορούν να χρησιμοποιούν ακόμα και οι γονείς.

«Την εξαγγελία έκανε ο πρωθυπουργός. Πρόκειται για μία εφαρμογή που θα την έχουμε μέσα στον επόμενο μήνα και θα μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν τόσο οι ανήλικοι όσο και οι ενήλικοι. Θα λέγεται «SafeYouth». Η εφαρμογή απευθύνεται και στους γονείς αλλά και στα παιδιά. Όταν κατεβάζει την εφαρμογή , επιλέγει την ηλικιακή του ομάδα, οπότε θα έχει πρόσβαση σε συγκεκριμένο ενημερωτικό υλικό, είτε είναι γονέας είτε είναι παιδί. Στους ανήλικους (12-18 ετών) δίνεται η δυνατότητα να ενεργοποιούν το «Emergency Button» όταν βρίσκονται σε κίνδυνο, είτε είναι εντός της οικογένειας γιατί μπορεί να κακοποιείται και να μην μπορεί να το καταγγείλει με άλλον τρόπο είτε βρίσκεται εκτός της οικογενειακής στέγης».

Το γνωστό «κουμπί πανικού» θα εφαρμόζεται στα κινητά τηλέφωνα των παιδιών. Αν νιώσουν κίνδυνο θα μπορούν να ειδοποιήσουν άμεσα τις αρχές για την ακριβή τους τοποθεσία. «Όταν απευθύνεται σε τόσο μικρές ηλικίες, θα πρέπει να προστατεύσουμε και εμείς αντίστοιχα την αστυνομία για να μην χρησιμοποιείται αλόγιστα η συγκεκριμένη εφαρμογή. Έχει πολλές δικλείδες ασφαλείας όταν ενεργοποιείται το περιστατικό για να δούμε αν είναι αληθές. Η εφαρμογή είναι δωρεάν. Δεχόμαστε ένα σύνδεσμο γεωεντοπισμού και έχουμε και τα στοιχεία του παιδιού καθώς έχει γίνει εγγραφή».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments