Διεθνή

Διευρύνει το προβάδισμά της η Χάρις έναντι του Τραμπ μετά το ντιμπέιτ -Η ανάλυση του Guardian

Διευρύνει το προβάδισμά της η Χάρις έναντι του Τραμπ μετά το ντιμπέιτ -Η ανάλυση του Guardian

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Διευρύνει το προβάδισμά της η Χάρις έναντι του Τραμπ μετά το ντιμπέιτ -Η ανάλυση του Guardian

Νικήτρια του ντιμπέιτ για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ ήταν η Κάμαλα Χάρις

Νικήτρια του ντιμπέιτ για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ ήταν η Κάμαλα Χάρις, γεγονός που φαίνεται να καρπώνεται η αντιπρόεδρος και στις δημοσκοπήσεις.

O Guardian κάνοντας μια σύνοψη των δημοσκοπήσεων του τελευταίου δεκαημέρου μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου, συμπεριλαμβάνοντας έρευνες μετά το ντιμπέιτ Χάρις-Τραμπ αυτής της εβδομάδας, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ διευρύνει το προβράδισμά της έναντι του πρώην προέδρου, ο οποίoς φαίνεται να χάνει στις δημοσκοπήσεις μετά την κάπως αλλοπρόσαλη εμφάνισή του στην τηλεμαχία.

Η τελευταία έρευνα του Guardian για την παρακολούθηση των τάσεων των δημοσκοπήσεων δείχνει ότι η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έχει ένα μικρό προβάδισμα έναντι του υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων, μια μετατόπιση από τις έρευνες στην αρχή της εβδομάδας, όταν ήταν ουσιαστικά ισόπαλοι.

Συγκεκριμένα ο μέσος όρων των δημοσκοπήσεων του τελευταίου 10ημέρου μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου δίνει στην Χάρις προβάδισμα 0,9%.

Δημοσκοπήσεις που έγιναν μετά το ντιμπέιτ δείχνουν την Χάρις με μεγαλύτερο προβάδισμα από το πλεονέκτημα 0,9% που εμφανίζεται στην έρευνα του Guardian, με τη διαφορά συγκεκριμένα να φθάνει και τις πέντε μονάδες.

Μια δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos, η πρώτη που διενεργήθηκε μετά το ντιμπέιτ, έδειχνε ότι η Χάρις προηγείται με πέντε μονάδες, 47% έναντι 42%, μια αύξηση 1 μονάδας σε σχέση με το προβάδισμα που είχε ένα μήνα πριν, μετά το συνέδριο των Δημοκρατικών.

Μια δημοσκόπηση της Morning Consult που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη έδειξε παρόμοιο προβάδισμα της Χάρις με 50% έναντι 45%, δηλαδή μια διαφορά πέντε μονάδων, αυξημένη δηλαδή σε σχέση με το προβάδισμα τριών έως τεσσάρων μονάδων που κατέγραφε η Χάρις πριν από το ντιμπέιτ.

Πώς κέρδισε πόντους η Κάμαλα Χάρις

Σύμφωνα με τον Guardian το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες η Κάμαλα Χάρις «τσιμπάει» στις δημοσκοπήσεις, οφείλεται και στο ντιμπέιτ. Ηταν ήρεμη και είχε τον έλεγχο σε αντίθεση με τον Τραμπ που κατέφυγε στα γνωστά του fake news, επαναλαμβάνοντας τις απόψεις του για τους μετανάστες.

«Σίγουρα πήρε ένα προβάδισμα η Χάρις – και αν αυτές οι δημοσκοπήσεις είναι ακριβείς, ένα λίγο μεγαλύτερο προβάδισμα από ό,τι πίστευα», δήλωσε στον Guardian ο John Zogby, βετεράνος δημοσκόπος που πιστεύει ότι βασικές στιγμές σε ορισμένα ντιμπέιτ είχαν μικρές αλλά καθοριστικές επιπτώσεις στα αποτελέσματα προηγούμενων προεδρικών εκλογών.

«Είναι σαφές ότι η Καμάλα Χάρις κέρδισε το ντιμπέιτ. Υπάρχουν αρκετές δημοσκοπήσεις που το δείχνουν αυτό και άλλοι παρατηρητές πέρα από τις δημοσκοπήσεις πιστεύουν επίσης ότι κέρδισε. Νομίζω ότι, το πιο σημαντικό είναι ότι ο Τραμπ έχασε το ντιμπέιτ. Έχασε σε αξιοπιστία, πέραν του ότι έχασε το ντιμπέιτ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments