Οδηγός

Επίδομα ανεργίας: Αυτές είναι οι αλλαγές που εξετάζονται [vid]

Επίδομα ανεργίας: Αυτές είναι οι αλλαγές που εξετάζονται [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Επίδομα ανεργίας: Αυτές είναι οι αλλαγές που εξετάζονται [vid]

Tι αναμένεται

Στις αλλαγές που εξετάζονται για το επίδομα ανεργίας αλλά και για το νέο πρόγραμμα κατάρτισης εργαζομένων μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο διοικητής της ΔΥΠΑΣπύρος Πρωτοψάλτης.

Ο Σπύρος Πρωτοψάλτης αναφερόμενος στις αλλαγές στο επίδομα ανεργίας είπε πως τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μία προσπάθεια στο επίκεντρο όσων κάνει η ΔΥΠΑ να είναι η εύρεση εργασίας. «Σε αυτό το πλαίσιο κοιτάμε να κάνουμε αλλαγές στο επίδομα ανεργίας. Αυτή τη στιγμή παίρνεις το ίδιο ποσό τον πρώτο μήνα ανεργίας και το ίδιο τον 12ο μήνα. Σκεφτόμαστε να ξεκινάει πιο ψηλά του πρώτους μήνες και αυτό να φθίνει. Θα λαμβάνεται υπόψιν το εργασιακό και ασφαλιστικό βίο. Κάποιος που έχει δουλέψει πολλά χρόνια και έχει πλερώσει πολλά, μάλλον πρέπει να πάρει κάτι παραπάνω. Εξετάζεται η επιμήκυνση του επιδόματος ανεργίας».

Σε σχέση με το νέο πρόγραμμα κατάρτισης εργαζομένων, είπε: «Έχουμε τις Ημέρες Καριέρας που έχουν αγκαλιαστεί από όλες τις τοπικές κοινωνίες. Στην Αθήνα θα γίνει τέλος Οκτώβρη. Όλοι νομίζουμε πως ο κόσμος ξέρει να φτιάξει ένα βιογραφικό και πώς να δίνει συνέντευξη, αλλά χρειάζεται βοήθεια. Αυτή τη νέα εβδομάδα θα ξεκινήσει από το υπουργείο Ανάπτυξης το νέο πρόγραμμα κατάρτισης το οποίο πληρώνεται με 400 ευρώ. Αφορά όλους όσους εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα. Αύριο ξεκινούν οι αιτήσεις. Πολλά παιδιά δεν ξέρουν τι να κάνουν αν δεν πετύχανε στην Πανελλαδικές. Η τεχνική εκπαίδευση είναι μία καλή επιλογή για τους νέους. Την Τρίτη λήγουν οι αιτήσεις. Φέτος έχουμε ρεκόρ ενδιαφέροντος».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments