Policy Briefs

Κιρ Στάρμερ: Αντιμέτωπος με μίνι σκάνδαλο γκαρνταρόμπας

Κιρ Στάρμερ: Αντιμέτωπος με μίνι σκάνδαλο γκαρνταρόμπας

Πηγή Φωτογραφίας: CNN

Ο Στάρμερ εγκαλείται ότι η σύζυγός του έλαβε δωρεάν υπηρεσίες που κάλυπταν προσωπικό ενδυματολόγο, φορέματα και τροποποιήσεις ενδυμασιών.

Αντιμέτωπος με κοινοβουλευτικό έλεγχο βρίσκεται ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου καθώς δεν δήλωσε ότι ένας πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας και δωρητής του κόμματος των Εργατικών αγόρασε ρούχα υψηλής ποιότητας για τη σύζυγο του Στάρμερ, Βικτόρια.

Ο δωρητής του Στάρμερ είναι ο Λόρδος Alli, πιστός φίλος του Εργατικού Κόμματος, πρώην πρόεδρος του διαδικτυακού οίκου μόδας Asos, του οποίου η περιουσία υπολογίζεται σε 200 εκατομμύρια λίρες.

Είναι ο μεγαλύτερος προσωπικός δωρητής του Στάρμερ. Φέτος μόνο έδωσε στον ηγέτη των Εργατικών νόμιμες χορηγίες 18.685 λιρών για ρούχα και αρκετά ζευγάρια γυαλιά. Ξόδεψε επίσης 20.000 λίρες για τη έξοδα στέγασης του Στάρμερ κατά τη διάρκεια των εκλογών και ένα ανάλογο ποσό για έξοδα του «ιδιωτικού γραφείου» του.

Αυτά δηλώθηκαν. Όχι όμως και τα ρούχα που δόθηκαν στη κυρία Στάρμερ, τόσο πριν όσο και μετά την είσοδο του συζύγου της στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Οι αποκαλύψεις δημιουργούν αμηχανία στον Στάρμερ, ο οποίος έχει ορκιστεί να καθαρίσει την πολιτική και να ξεριζώσει την ευνοιοκρατία φιλικότητα. Αλλωστε μιλάμε για τον πολιτικό που έχει περιγραφεί ως «ο Κύριος Κανόνες».

Ο Στάρμερ εγκαλείται ότι η σύζυγός του έλαβε δωρεάν υπηρεσίες που κάλυπταν προσωπικό ενδυματολόγο, φορέματα και τροποποιήσεις ενδυμασιών.

Στη Βρετανία, όπως όλοι οι βουλευτές, έτσι και ο πρωθυπουργός είναι προσωπικά υπεύθυνος για την αποκάλυψη προσωπικών οικονομικών στοιχείων.

Η Στάρμερ δεν επιδιώκει να γενιά τη δημοσιότητα αλλά κατά καιρούς έχει επαινεθεί από τους σχολιαστές μόδας για το κομψό αλλά άψογο ντύσιμό της, συμπεριλαμβανομένου ενός κόκκινου Me+Em που φόρεσε την ημέρα που μπήκε στη Ντάουνινγκ Στριτ (αξίας όχι πάνω από 275 λίρες).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments