Πολιτική

Δούκας: “Οραματίζομαι ένα ΠΑΣΟΚ μεγάλο και όχι ένα μικρομάγαζο μικροσυμφερόντων”

Δούκας: “Οραματίζομαι ένα ΠΑΣΟΚ μεγάλο και όχι ένα μικρομάγαζο μικροσυμφερόντων”

Πηγή Φωτογραφίας: Ανοικτή συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής με ομιλίες των υποψηφίων Προέδρων του κόμματος στις εκλογές της 6ης Οκτωβρίου, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Η εκλογή Προέδρου στις 6 Οκτώβρη είναι ιστορικό κοινωνικό και πολιτικό ορόσημο - Από την συμμετοχή των πολιτών, αλλά και το αποτέλεσμα, θα κριθεί το εάν η δημοκρατική παράταξη θα γίνει και πάλι πρωταγωνίστρια

«Η εκλογή προέδρου έχει εθνικά χαρακτηριστικά, από το αποτέλεσμά της θα κριθεί αν η δημοκρατική παράταξη θα γίνει και πάλι πρωταγωνίστρια», τόνισε ο Χάρης Δούκας μιλώντας στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, τρεις εβδομάδες πριν τις εσωκομματικές εκλογές.

Υπογράμμισε την ανάγκη για γνήσιες προοδευτικές θέσεις και πολιτικές. «Στέκομαι μπροστά σας σήμερα και θέλω να σας μιλήσω με την καρδιά μου, δεν θα αναφερθώ στα μικρά και ασήμαντα που μπορεί να διχάσουν την παράταξη. Οι τεράστιες ανισότητες υπονομεύουν την κοινωνική δικαιοσύνη, ο κύκλος της φθοράς ξεκίνησε, η κοινωνία εγκαταλείπει κάθε μέρα τον κ. Μητσοτάκη» δήλωσε ο κ. Δούκας και αναφέρθηκε στη μεγάλη αποχή στις τελευταίες ευρωεκλογές, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για αλλαγή κατεύθυνσης της χώρας.

«Παρά τη φθορά της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ δεν καταφέρνει να πρωταγωνιστήσει γιατί σε κρίσιμες στιγμές δεν είχαμε ξεκάθαρο στίγμα. Η 3η θέση στις εκλογές θα είναι ήττα. Το είπε ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης, υπενθύμισε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ δεν επιτρέπεται να βολεύεται. Οι ευκαιρίες δεν είναι άπειρες, ήρθε η ώρα να σηκώσουμε ανάστημα».

Χάρης Δούκας: Νέα αλλαγή με τόλμη και αποφασιστικότητα, με σχέδιο και κοινωνικές συμμαχίες

Νέα αλλαγή με τόλμη και αποφασιστηκότητα, με σχέδιο και κοινωνικές συμμαχίες, επεσήμανε ο Χάρης Δούκας.

Αναφέρθηκε στο ΕΣΥ επισημαίνοντας ότι θα συγκρουστεί όπου απαιτείται για την ανασυγκρότηση του με χρήματα μεταξύ άλλων από υπερκέρδη επιχειρήσεων και τραπεζών.

Αναφέρθηκε στη διασύνδεση των πανεπιστημίων με την παραγωγή. «Όχι στα ολιγοπώλια και τα ασύδοτα καρτέλ, διόρθωση της αγοράς. Μίλησε μεταξύ άλλων για την ανάγκη ενός δημόσιου πυλώνα ενέργειας. Η ενέργεια είναι δημόσιο αγαθό , δεν μπορεί να είναι χρηματιστηριακό προϊόν. Το 50 % της παραγωγικής ενέργειας, να ανήκει στους πολίτες με νόμο.

Ούτε το νερό να γίνει αντικείμενο κερδοσκοπίας, δε θα δεχθούμε την εμπορευματοποίηση του, πρόσθεσε ο Χάρης Δούκας. Επαναφορά του κατώτατου μισθού και εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας. ίδρυση υπουργείου στεγαστικής πολιτικής για να δημιουργηθούν κοινωνικές κατοικίες και να ανοίξουν τα κλειστά σπίτια».

Χάρης Δούκας: Να ανοίξουμε ένα νέο ενάρετο κύκλο υπέρβασης

Να ανοίξουμε ένα νέο ενάρετο κύκλο υπέρβασης, επεσήμανε ο κ. Δούκας και μίλησε για ένα νέο συμβόλαιο εμπιστοσύνης. Οραματίζομαι ένα κόμμα όχι για καρέκλες αλλά για τον εκδημοκρατισμό της εξουσίας. Πιστεύω βαθιά στη συλλογική δουλειά και την ευθύνη.

Υπάρχουν 3 εκ. συμπολίτες μας που δεν πήγαν στην κάλπη αυτούς ψάχνουμε για να ενώσουμε δυνάμεις όπως το κάναμε στην Αθήνα. Με πολιτική αυτονομία, χωρίς συμβιβασμούς. Από τις μεγάλες μάχες που έχουμε μπροστά μας δεν περισσεύει κανείς τόνισε ο κ. Δούκας καλώντας σε ενότητα την επομένη της εσωκομματικής κάλπης. Αυτός ο Οκτώβρης θα γίνει η αφετηρία για την νέα αλλαγή, πάμε ενωτικά» ανάφερε χαρακτηριστικά.

«Ένα συνέδριο προοδευτικούς και δημοκράτες να συμμετέχουν ισότιμα και να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη της αλλαγής».

Αναφερόμενος στο δικό του πλάνο επεσήμανε: «Οραματίζομαι ένα ΠΑΣΟΚ μεγάλο, ανοιχτό, με ανθρώπους με νέες ιδέες και αντιλήψεις, και όχι ένα μικρομάγαζο μικροσυμφερόντων, με μισόλογα, παρωχημένες προτάσεις και αμήχανες στιγμές σιωπής μπροστά στα προβλήματα. Για να χαράξουμε μαζί με τους πολίτες τον δρόμο για την διακυβέρνηση της χώρας, με ένα νέο συμβόλαιο εμπιστοσύνης. Ένα ΠΑΣΟΚ, που δημιουργεί κοινωνικά μέτωπα απέναντι στην αδικία και την εκμετάλλευση. Ένα ΠΑΣΟΚ που όπως μας δίδαξε ο Ανδρέας Παπανδρέου, δεν πρέπει να ξεχνά ούτε μια στιγμή ότι αποτελεί το βασικό ιδεολογικό και πολιτικό αντίπαλο της Δεξιάς».

«Πιστεύω σε ένα διαφορετικό μοντέλο διακυβέρνησης, αυτό που εφαρμόζω στην Αθήνα και θα εφαρμόσω και στο κόμμα μας. Χωρίς μεσσίες και σωτήρες. Ένα μοντέλο διακυβέρνησης που αποκεντρώνει, πιστεύει βαθιά στην συλλογική δουλειά και ευθύνη» τόνισε συνδέοντας τις δύο ιδιότητες, του Δημάρχου και του υποψήφιου προέδρου.

Χάρης Δούκας: Γραμματέας Αυτοδιοίκησης στο ΠΑΣΟΚ

Δεν μπορούμε να μην έχουμε γραμματέα αυτοδιοίκησης στο ΠΑΣΟΚ, σημείωσε με νόημα σε άλλο σημείο ο κ. Δούκας. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να μας μετατρέψει (την Τοπική Αυτοδιοίκηση) από πρωταγωνιστές σε επαίτες.

Θα δώσουμε τέλος στο συγκεντρωτικό κράτος του Μαξίμου. Θα κάνουμε το τρίτο και μεγαλύτερο κύμα αποκέντρωσης. Η μάχη που δίνουμε τώρα στο ΠΑΣΟΚ είναι και η μάχη για την ανεξαρτησία και την αυτονομία της ΤΑ, επεσήμανε ο Χάρης Δούκας. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments