Πολιτική

Γερουλάνος: Η ηγεσία ενός κόμματος δεν είναι δουλειά part time, είναι δουλειά πλήρους απασχόλησης

Γερουλάνος: Η ηγεσία ενός κόμματος δεν είναι δουλειά part time, είναι δουλειά πλήρους απασχόλησης

Πηγή Φωτογραφίας: Συνεδριαση της Κεντρικης Επιτροπης του ΠΑΣΟΚ με ομιλιες των υποψηφιων Προεδρων στις εκλογες της 6ης Οκτωβριου--ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Στην ομιλία του, ο Παύλος Γερουλάνος, περιέγραψε με σαφήνεια τον πήχη για την επόμενη ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

«Αν θέλουμε στις επόμενες εκλογές να στείλουμε τη Συντήρηση στην Αντιπολίτευση, χρειαζόμαστε νέα ηγεσία που ενώνει και μπορεί, ηγεσία στη Βουλή, ηγεσία πλήρους απασχόλησης. Αυτά, εγγυάται η υποψηφιότητά μου», υπογράμμισε με σαφήνεια, στην ομιλία του στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή, ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος ΑλλαγήςΠαύλος Γερουλάνος.

Στην ομιλία του, ο Παύλος Γερουλάνος, περιέγραψε με σαφήνεια τον πήχη για την επόμενη ηγεσία του ΠΑΣΟΚ: «Μπορεί, όλοι εδώ μέσα, να θέλουμε να κερδίσουμε τη Νέα Δημοκρατία, αλλά αν συνεχίσουμε όπως πηγαίνουμε σήμερα, δεν θα γίνει. Και κινδυνεύουμε να χάσουμε, ακόμα μία ιστορική ευκαιρία που δεν δικαιούμαστε να χάσουμε. Χρειάζεται, αλλαγή ηγεσίας. Η κοινωνία μάς δείχνει τον δρόμο. Ποια ηγεσία, όμως, χρειαζόμαστε; Γιατί το να φτιάξεις κόμμα που κερδίζει, δεν είναι χαλαρή υπόθεση. Ούτε η Νέα Δημοκρατία, θα φύγει αμαχητί. Θα χρειαστεί να πέσουν, πολιτικά μιλώντας, κορμιά. Και αλίμονο αν γίνουμε Κυβέρνηση και δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε. Όλα τα παραπάνω, δεν είναι πλάκα».

Περιέγραψε, επίσης, το πώς πρέπει να δουλεύει το ΠΑΣΟΚ, μετά την εκλογή Πρόεδρου: «Μετά τις 13 Οκτωβρίου, και κάθε μέρα, χρειάζεται κάθε οργάνωση του ΠΑΣΟΚ, από τη Χαριλάου Τρικούπη μέχρι κάθε Τοπική, να δουλεύει σαν να μην υπάρχει αύριο. Σαν να έχουμε εκλογές την επόμενη μέρα. Καταμερισμός έργου σε όλους, αξιοποίηση κάθε στελέχους, στοχοθεσία, άνοιγμα στην κοινωνία. Γιατί, σε ένα κόμμα εξουσίας, όπως το ΠΑΣΟΚ, υπάρχει κάτι ακόμα σημαντικότερο από τα να κερδίζεις την εσωκομματική κάλπη και την αρχηγία την Κυριακή: Να ξέρεις, τι θα κάνεις τη Δευτέρα».

Και υπογράμμισε, ότι σε όλα ο Πρόεδρος πρέπει να δίνει πάντα και παντού, πρώτος, το παράδειγμα: «Μπροστά μας, αν θέλουμε να πετύχουμε τον στόχο μας, έχουμε επικές μάχες. Αν η μάχη είναι στη Βουλή, ο Πρόεδρος πρέπει να είναι εκεί. Αν η μάχη είναι στην κοινωνία, ο Πρόεδρος

πρέπει να είναι εκεί. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Ο Πρόεδρος δίνει το παράδειγμα».

Και αυτό, σημαίνει πολύ συγκεκριμένα πράγματα:

· «Πρώτον, το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί και δεν θα γίνει Κυβέρνηση δια αντιπροσώπου. Ο Πρόεδρος του κόμματος πρέπει να είναι Βουλευτής. Ειδικά, όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές. Διότι, εκεί παίρνονται οι αποφάσεις, εκεί δίνονται οι μάχες, και εκεί κρίνεται ο ηγέτης. Ό,τι και να πιστεύαμε πριν, ακόμα κι εγώ, τα είδαμε, τα ζήσαμε, καταλάβαμε. Η απουσία του Προέδρου μας από την Βουλή, μάς κόστισε. Και η όποια δυναμική δείξαμε, με την εκλογή του, χάθηκε. Και δεν θα ήθελα να δω το ΠΑΣΟΚ, να ζει ξανά, αυτή την εμπειρία».

· «Δεύτερον, η ηγεσία ενός κόμματος στο οποίο πρέπει να έρθουν τα πάνω κάτω για να κερδίσει ξανά την εξουσία, είναι δουλειά πλήρους απασχόλησης και αποκλειστικής αφοσίωσης. Δεν είναι δουλειά ».

· «Τρίτον, ζητάει ο επικεφαλής ενότητα από τους άλλους; Δίνει, πρώτος, το παράδειγμα με κάθε του πράξη. Με κάθε του κίνηση. Κάνει τους πάντες να καταλάβουν ότι θέλει να ηγηθεί, όχι με την παρέα του, αλλά με το παράδειγμά του. Ενώνοντας. Βάζοντας όλους στο ίδιο τραπέζι, συνθέτοντας, συνομιλώντας, συναποφασίζοντας, με τους καλύτερους. Κάθε άλλη προσέγγιση, αποθαρρύνει στελέχη από το να παλεύουν για μια κοινή προσπάθεια. Τα είδαμε. Τα ζήσαμε. Τα πληρώσαμε».

· «Και το κρισιμότερο ερώτημα όλων: Ζητάει ο ηγέτης αξιολόγηση για άλλους; Για τους στόχους που έθεσαν; Για τα αποτελέσματα που έφεραν; Δίνει πρώτος το παράδειγμα απαιτώντας, αυτά ακριβώς πρώτα, από τον ίδιο. Δεν φοβάται τη δική του αξιολόγηση. Δεν φοβάται να θέσει καθαρούς πολιτικούς στόχους στον ίδιο του τον εαυτό».

Αναφερόμενος στο τελευταίο ζήτημα, ο Παύλος Γερουλάνος, υπενθύμισε τον καθαρό στόχο που έχει θέσει, αν εκλεγεί για νίκη του ΠΑΣΟΚ, στις επόμενες εθνικές εκλογές, το 2027. Και τόνισε, με ιδιαίτερη έμφαση:

«Σε περίπτωση, λοιπόν, μη επίτευξής του, στο χρονοδιάγραμμα που έθεσα, δεσμεύομαι από τώρα, ότι θα εκκινήσω το ίδιο βράδυ τη διαδικασία εκλογής αρχηγού, από τη βάση. Γιατί ένας στόχος που τίθεται, αφορά πάνω και πρώτα από όλους, εκείνον που τον θέτει Δεν κρύβεται από την ευθύνη. Δεν θα κρυφτώ από την ευθύνη».

Ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, προειδοποίησε ότι η ελπίδα, που αρχίζει να αναπτύσσεται σε όλη την Ελλάδα, για αυτό που γίνεται στο ΠΑΣΟΚ, «όσο πιο δυνατά εκφράζεται, τόσο περισσότερους κινδύνους κρύβει. Την έχω ξαναζήσει. Πίσω από αυτήν την ελπίδα, κρύβεται μια βαθιά απόγνωση, που ώρα με την ώρα θεριεύει. Η κοινωνία περιμένει με αγωνία, κάποιο κόμμα να δείξει ότι δεν είναι μονόδρομος η πολιτική της Κυβέρνησης. Και όποια ή όποιος παίρνει αυτήν την πραγματικότητα ελαφρά την καρδία, μάλλον δεν έχει ιδέα ποιο ρόλο διεκδικεί και σε ποια ζητήματα πρέπει να απαντήσουμε».

Ο Παύλος Γερουλάνος υπογράμμισε ότι τα 3 πράγματα που θα χρειαστεί η Ελλάδα από την επόμενη Κυβέρνηση, ταυτίζονται με αυτά που χρειάζεται το ΠΑΣΟΚ σήμερα, και είναι οι 3 λόγοι για τους οποίους κατεβαίνει για υποψήφιος:

«Σήμερα οι πολιτικοί πλανήτες γύρω μας, ευθυγραμμίζονται και πάλι, και διαμορφώνονται οι συνθήκες για μία νέα, ιστορική ευκαιρία για το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα. Ευκαιρία να ενώσουμε το μέλλον της χώρας με το μέλλον του Κινήματός μας. Δεν δικαιούμαστε να χάσουμε και αυτήν την ευκαιρία. Σήμερα, αυτό που χρειάζεται η χώρα, ταυτίζεται με αυτό που χρειάζεται να κάνουμε στο ίδιο μας το Κίνημα. Σχέδιο. Ενότητα. Εμπειρία για την Ελλάδα. Σχέδιο. Ενότητα. Και Εμπειρία για το ΠΑΣΟΚ. Αυτοί ακριβώς είναι οι 3 λόγοι για τους οποίους εξαρχής είχα την τιμή να ζητήσω την ψήφο και την εμπιστοσύνη των μελών και φίλων μας, για να ηγηθώ του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος».

«Και δεν έμεινα στα λόγια. Δεν μένω ποτέ στα λόγια», είπε, ο Παύλος Γερουλάνος και υπενθύμισε:

«Ζητώ την ευθύνη να ηγηθώ του ΠΑΣΟΚ, με συγκεκριμένο πολιτικό σχέδιο. Έχω παρουσιάσει, εδώ και χρόνια, το πολιτικό μου σχέδιο με τίτλο Αναγέννηση. Το επικαιροποιώ, συνεχώς. Δεν το έγραψε άλλος. Δεν γράφτηκε στο πόδι το καλοκαίρι. Πολιτικό σχέδιο που δεν έρχεται απλά να διαχειριστεί το διοικητικό και παραγωγικό μοντέλο της χώρας, έρχεται να τα αλλάξει συθέμελα. Παρουσίασα, επίσης, την 3η του Σεπτέμβρη και συγκεκριμένο σχέδιο με συγκεκριμένο οδικό χάρτη, για την οργανωτική, προγραμματική και εκλογική ετοιμότητα του ΠΑΣΟΚ».

«Ζητώ την ευθύνη να ηγηθώ του ΠΑΣΟΚ, γιατί μπορώ να υπηρετήσω την ενότητα. Αυτό κάνω όλη μου την πολιτική ζωή μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Δεν έχω «δικούς μου». Δεν χρειάζομαι την δική μου ομάδα για να προεδρεύσω. Δεν έχω μάθει έτσι. Έχω μάθει να φτιάχνω ομάδες. Τα παραπάνω μπορώ να τα εγγυηθώ για έναν λόγο: Διότι, δεν με κρατάει κανένας. Δεν έχω καμία εσωκομματική δουλεία. Πρώτη και μόνη μου προτεραιότητα, το ΠΑΣΟΚ και το μέλλον της Πατρίδας».

«Ζητώ την ευθύνη να ηγηθώ του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος, γιατί έχω την εμπειρία να το κάνω. Ξέρω τι χρειάζεται για να πάρουμε ένα κόμμα που μιζεριάζει και περιμένει να πέσουν οι άλλοι για να ανέβει και να το κάνουμε κόμμα που θεριεύει και θριαμβεύει, επειδή πιστεύει στον εαυτό του και πείθει όλο και περισσότερους Έλληνες και Ελληνίδες να το εμπιστευτούν».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Παύλος Γερουλάνος, είπε απευθυνόμενος σε κάθε μέλος και φίλο του ΠΑΣΟΚ:

«Η ενότητα που εγώ φέρνω στο τραπέζι, δεν είναι αυτή που θα κλείσει τα μάτια στα προβλήματα και θα χαϊδεύει αυτιά απλώς για να κερδίσει κάποιες υπογραφές. Η ενότητα που εγώ φέρνω στο τραπέζι, είναι αυτή της ανοιχτής πολιτικής συζήτησης και της δράσης. Αυτή των αποφάσεων και της ευθύνης. Εάν αυτά δεν σας λένε κάτι, τότε μην ψηφίσετε εμένα. Γιατί με εμένα στην θέση του Προέδρου οι αξίες, η πολιτική δράση και η διάθεση προσφοράς θα είναι τα μόνα κριτήρια συμμετοχής στα όργανα.

Η επιλογή για τη νέα ηγεσία έχει ευθύνη, φίλες και φίλοι. Ευθύνη, όχι απέναντι σε φίλους και γνωστούς. Αλλά απέναντι στην κοινωνία που μάς κοιτάζει. Στην Πατρίδα που περιμένει. Στην Ιστορία που μας δίνει μια δεύτερη ευκαιρία. Ζητώ την ευθύνη και την τιμή να ηγηθώ του κοινού μας αγώνα. Σας καλώ να τον δώσουμε όλοι μαζί, μια γροθιά. Και σας διαβεβαιώνω ότι το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments