Πολιτική

Η κυβερνητική ατζέντα του Κ. Μητσοτάκη

Η κυβερνητική ατζέντα του Κ. Μητσοτάκη

Πηγή Φωτογραφίας: [371469] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Οι άξονες στους οποίους θα κινηθεί

Η ατζέντα του πρωθυπουργού την προηγούμενη εβδομάδα ήταν γεμάτη από ποικίλα ζητήματα, τόσο μικρά όσο και μεγάλα. Σύμφωνα με πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, αυτή η προσέγγιση θα συνεχιστεί και στο άμεσο μέλλον, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να ανακόψει την πτώση στις δημοσκοπήσεις της κυβέρνησης και να ανταποκριθεί με συγκεκριμένα αποτελέσματα στις ανάγκες και τα προβλήματα των πολιτών.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά καθημερινά ενημέρωση για την πρόοδο κάθε υπουργείου και την υλοποίηση των κυβερνητικών σχεδίων. «Κανείς δεν πρέπει να πιστεύει ότι τρία χρόνια είναι αρκετά. Έχουμε να υλοποιήσουμε μια σειρά μέτρων σε πολλούς τομείς και ο χρόνος είναι περιορισμένος», υπογράμμισε συνεργάτης του πρωθυπουργού.

Ταυτόχρονα, προετοιμάζεται για τη συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε περίπου 10 ημέρες στη Νέα Υόρκη, ενώ παράλληλα εργάζεται για την οικοδόμηση συμμαχιών σχετικά με το μεταναστευτικό, θέμα που θα θέσει και στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες.

Όσον αφορά τα ενεργειακά ζητήματα, η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να μην παραμείνει αδρανής ενόψει του χειμώνα, όταν αναμένονται αυξημένες ενεργειακές ανάγκες για τη χώρα μας, καθώς και λόγω της ήδη αυξημένης χονδρικής τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Για αυτόν τον λόγο, ο πρωθυπουργός απέστειλε επιστολή στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στην οποία δεν περιορίζεται απλώς στην αναγνώριση του προβλήματος, αλλά προτείνει και συγκεκριμένες λύσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τέσσερις προτάσεις, καλεί την ΕΕ να λάβει μέτρα προτού είναι αργά για τα ελληνικά και άλλα νοικοκυριά.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνει, όπως σημειώνει το newsbeast, έκκληση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αντιμετωπίσει τις στρεβλώσεις και τον κατακερματισμό στην ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας, οι οποίες έχουν προκαλέσει σημαντικές διαφορές στις χονδρικές τιμές ηλεκτρικού ρεύματος μεταξύ των χωρών της νοτιοανατολικής Ευρώπης και των υπόλοιπων κρατών-μελών της ΕΕ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Συνοπτικά οι τέσσερις προτάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη:

  • Ισχυρότερη διακυβέρνηση
  • Μεγαλύτερη ρυθμιστική εποπτεία από την ΕΕ
  • Ειδική διευθέτηση όσον αφορά τη στόχευση των ουκρανικών υποδομών από τη Ρωσία
  • Νέα ώθηση για τις ηλεκτρικές διασυνδέσεις

Οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ το περασμένο Σαββατοκύριακο έχουν ήδη ξεκινήσει να υλοποιούνται, με τους αρμόδιους υπουργούς να προχωρούν σε λεπτομερείς εξειδικεύσεις.

Αυτό που αναμένουν τώρα στο Μέγαρο Μαξίμου είναι η αντίδραση των πολιτών και αν αυτές οι πρωτοβουλίες θα βελτιώσουν την εικόνα της κυβέρνησης.

Επιπλέον, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε προληπτικές ενέργειες για ζητήματα που, προς το παρόν, δεν επηρεάζουν άμεσα τον μέσο πολίτη, αλλά αν δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα, μπορεί να εξελιχθούν σε σοβαρά προβλήματα στο μέλλον.

Όσον αφορά στο μεταναστευτικό, μπορεί όπως είπε ο ίδιος ο πρωθυπουργός να το έχουμε λύσει, ωστόσο, η στάση της Γερμανίας η οποία αψηφά μια διεθνή συνθήκη όπως η Σένγκεν δεν μπορεί να περάσει έτσι.

Κυβερνητικά στελέχη θυμίζουν ότι τα όσα βίωσε η χώρα την περίοδο 2015 – 2017 με τις αθρόες αφίξεις μεταναστών που εγκλωβίστηκαν εντός των ελληνικών συνόρων δεν μπορούν να επαναληφθούν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments