Πολιτική

Μαξίμου: Πρέσινγκ στους υπουργούς για την καθημερινότητα

Μαξίμου: Πρέσινγκ στους υπουργούς για την καθημερινότητα

Πηγή Φωτογραφίας: [369241] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Αλλαγή τακτικής μετά τη ΔΕΘ

Στη μετα-ΔΕΘ εποχή, το Μέγαρο Μαξίμου προχωρά σε μια σειρά από στρατηγικές κινήσεις, με τα διάφορα στοιχήματα που διαγράφονται στον κυβερνητικό ορίζοντα να κρίνουν, σε βάθος τετραμήνου, την επιτυχία της προσπάθειας επανεκκίνησης, η οποία ξεκίνησε με την διήμερη επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

Η γαλάζια παράταξη επιδιώκει να επανασυνδεθεί με κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες που είχαν συμβάλει στις εκλογικές νίκες του 2019 και του 2023, αλλά έχουν απομακρυνθεί τους τελευταίους μήνες. Ξεκινά τα πρώτα (αν και αδύναμα) βήματα για να επιστρέψει, τουλάχιστον αρχικά, στο δημοσκοπικό ποσοστό του 30%. Ωστόσο, η επιτυχία αυτού του εγχειρήματος εξαρτάται από την ταχύτητα εφαρμογής των μέτρων που προτάθηκαν στη Διεθνή Έκθεση και από την ικανότητα της κυβέρνησης να βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών, καθώς πολλοί λογαριασμοί παραμένουν ανοιχτοί, με κύριο θέμα την παρατεταμένη ακρίβεια στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

“Το κρίσιμο ζήτημα τώρα είναι να επιταχύνουμε τους ρυθμούς μας, ώστε η κοινωνία να βιώσει πραγματικές μεταρρυθμίσεις. Έχουμε μπροστά μας 1.000 ημέρες καθαρού πολιτικού χρόνου. Στο τέλος, θα αξιολογηθούμε από τις απαντήσεις που δώσαμε στα δύσκολα ζητήματα”, είναι το μήνυμα που μεταφέρουν κυβερνητικά στελέχη. Στο πλαίσιο αυτό, η προσοχή του Μεγάρου Μαξίμου εστιάζεται στους υπουργούς, οι οποίοι θα κληθούν να υλοποιήσουν τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού.

Με τα σενάρια και τις φήμες περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες πριν το 2027 να διαψεύδονται από το κυβερνητικό σχέδιο τριετίας που παρουσίασε ο κ. Μητσοτάκης, το νέο σύνθημα της Ηρώδου Αττικού είναι “βγαίνουμε όλοι μπροστά”. Το πυκνό πρόγραμμα συνεντεύξεων Τύπου, που αποσκοπεί στην εξειδίκευση των μέτρων της ΔΕΘ και ολοκληρώνεται την ερχόμενη Δευτέρα, αποτελεί την πρώτη κίνηση στην πολιτική και επικοινωνιακή αντεπίθεση που σχεδιάζει το γαλάζιο στρατόπεδο.

Τα μηνύματα από το κεντρικό στρατηγείο της κυβέρνησης έχουν ήδη αποσταλεί στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, κυρίως στα υπουργεία που καλούνται να επιταχύνουν την παραγωγή έργου, με βάση τις ανακοινώσεις της Διεθνούς Έκθεσης. Έτσι, η παρακολούθηση της υλοποίησης των εξαγγελιών από τη Θεσσαλονίκη θα γίνεται καθημερινά από τον πρωθυπουργό και τους στενούς συνεργάτες του. Επιπλέον, οι συσκέψεις στην Ηρώδου Αττικού θα διεξάγονται τακτικά, με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων, εστιάζοντας κυρίως στα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης, Υγείας, Εργασίας, Παιδείας και Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

“Οι κυβερνήσεις αξιολογούνται πάντα με βάση την τετραετία και η κυβέρνηση μας θα κριθεί για την συνολική πρόοδο της χώρας σε τρία χρόνια”, επισημαίνει ο κ. Μητσοτάκης, απευθύνοντας το μήνυμά του και προς την εσωτερική ομάδα της “γαλάζιας” παράταξης. Ιδιαίτερα, στους υπουργούς που πρέπει να επιταχύνουν την επίλυση των πολλών ζητημάτων του τομέα τους, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Λαμβάνοντας υπόψη τη φθορά που έχει προκύψει στους πρώτους δεκαπέντε μήνες της δεύτερης “γαλάζιας” τετραετίας, καθώς και τις καταγεγραμμένες δυσλειτουργίες στην καθημερινότητα, το Μέγαρο Μαξίμου επιδιώκει να συνδέσει ξανά το DNA της Νέας Δημοκρατίας με την πρόοδο και τις μεταρρυθμίσεις, εκμεταλλευόμενο την αβεβαιότητα που επικρατεί στα δύο μεγάλα κόμματα της αντιπολίτευσης. Η αναφορά του Πρωθυπουργού, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση είναι η μόνη που διαθέτει κοστολογημένο και εφαρμόσιμο σχέδιο για το μέλλον της χώρας, συνοδεύεται από σφοδρές κριτικές για την “πολιτική αφασία” του ΣΥΡΙΖΑ και τις “δήθεν” προτάσεις του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments