Πολιτική

Metron Analysis: 2 στους 10 που «μάλλον ή σίγουρα» θα πάνε στις κάλπες του ΠΑΣΟΚ δηλώνουν ψηφοφόροι της ΝΔ

Metron Analysis: 2 στους 10 που «μάλλον ή σίγουρα» θα πάνε στις κάλπες του ΠΑΣΟΚ δηλώνουν ψηφοφόροι της ΝΔ

Πηγή Φωτογραφίας: [370093] ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 / ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΙΚΟ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ποιος προηγείται σε όσους είναι σίγουροι πως θα πάνε

Εντυπωσιακά είναι τα ευρήματα δημοσκόπησης της Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Τα Νέα» για τις επικείμενες εκλογές του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στις 6 Οκτωβρίου, καθώς 2 στους 10 ερωτώμενους που δηλώνουν με σιγουριά πως θα φτάσουν ως τις κάλπες, φαίνεται πως είναι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας. Μόλις οι μισοί είναι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα στην κομματική προτίμηση όσων «μάλλον ή σίγουρα» θα πάνε να ψηφίσουν, οι κομματικές προτιμήσεις έχουν ως εξής:

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ 50% Νέα Δημοκρατία 19% Άλλο 13% ΣΥΡΙΖΑ 7% Ελληνική Λύση 3% ΚΚΕ 2% Πλεύση Ελευθερίας 2% ΜέΡΑ25 2% Στις δημοτικότητες των υποψηφίων αρχηγών, ανάμεσα σε όσους δηλώνουν με σιγουριά πως θα φτάσουν ως τις κάλπες, ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται με 67% και ακολουθεί ο Παύλος Γερουλάνος με 59%. Ο Χάρης Δούκας βρίσκεται στην 3η θέση με 57% και η Άννα Διαμαντοπούλου ακολουθεί στο 54%. Η Νάντια Γιαννακοπούλου συγκεντρώνει 49% θετικές γνώμες και ο Μιχάλης Κατρίνης 38%.

Στην ίδια κατηγορία ψηφοφόρων και ερωτώμενοι για την προτίμησή τους σε πιθανό β’ γύρο, απαντούν:

Νίκος Ανδρουλάκης ή Παύλος Γερουλάνος: 55% έναντι 37% Νίκος Ανδρουλάκης ή Άννα Διαμαντοπούλου: 55% έναντι 40% Νίκος Ανδρουλάκης ή Χάρης Δούκας: 49% έναντι 43% Άννα Διαμαντοπούλου ή Χάρης Δούκας: 49% έναντι 45% Χάρης Δούκας ή Παύλος Γερουλάνος: 45% έναντι 43%

Στην προτίμηση προέδρου σε όσους «μάλλον ή σίγουρα» θα πάνε να ψηφίσουν, ο Νίκος Ανδρουλάκης καταγράφεται στο 28%, η Άννα Διαμαντοπούλου στο 25%, ο Χάρης Δούκας στο 23%, ο Παύλος Γερουλάνος στο 16%, η Νάντια Γιαννακοπούλου στο 4% και ο Μιχάλης Κατρίνης στο 3%.

Τέλος, στην παράσταση νίκης σε όσους «μάλλον ή σίγουρα» θα πάνε να ψηφίσουν, τα ποσοστά έχουν ως εξής:

Νίκος Ανδρουλάκης 38% Χάρης Δούκας 34% Άννα Διαμαντοπούλου 8% Παύλος Γερουλάνος 8%

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments