Πολιτική

Μητσοτάκης: Οικονομική ενίσχυση 30.000 ευρώ σε γιατρούς

Μητσοτάκης: Οικονομική ενίσχυση 30.000 ευρώ σε γιατρούς

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Μητσοτάκης: Οικονομική ενίσχυση 30.000 ευρώ σε γιατρούς

Οικονομικό κίνητρο 30.000 ευρώ άπαξ, επιπλέον του μισθού τους ως ειδικευόμενων, ανακοίνωσε μόλις πριν μία ώρα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

Οικονομικό κίνητρο 30.000 ευρώ άπαξ, επιπλέον του μισθού τους ως ειδικευόμενων, ανακοίνωσε μόλις πριν μία ώρα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σχετικά με τους γιατρούς που επιλέγουν ως ειδικότητα την Παθολογία ή τη Γενική Ιατρική από την 1η Ιανουαρίου 2025.

Μάλιστα, στη σχετική ανάρτησή του στο Facebook, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγραψε: «Θέλω να ανακοινώσω και κάτι ακόμα, πολύ σημαντικό, που έχει ως στόχο την ενδυνάμωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας: από 1/1/2025 θα παρέχεται στους γιατρούς που επιλέγουν ως ειδικότητα την Παθολογία ή τη Γενική Ιατρική, οικονομικό κίνητρο 30.000 ευρώ άπαξ, επιπλέον του μισθού τους ως ειδικευόμενων. Έτσι προσβλέπουμε στο να αυξήσουμε τον διαθέσιμο αριθμό Παθολόγων και Γενικών Ιατρών στο ΕΣΥ που αντιστοιχούν μόλις στο 6% του συνόλου των ειδικοτήτων, όταν στην υπόλοιπη Ευρώπη είναι το 20% του ιατρικού πληθυσμού».

Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Το περασμένο Σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ αναφέρθηκα σε αυτό το διπλό άλμα που χρειάζεται να κάνουμε για να μειώσουμε την ακόμα μεγάλη απόσταση ως προς τα εισοδήματα από την υπόλοιπη Ευρώπη και ταυτόχρονα να εξαλείψουμε τις ανισότητες που κρατούν αναπτυξιακά καθηλωμένες τις περιφέρειες της χώρας σε σύγκριση με την Αττική. Δεν είμαστε εκεί που ήμασταν το 2019. H Ελλάδα αλλάζει χρονιά με τη χρονιά και σε αρκετά πεδία είναι ήδη ορατά τα αποτελέσματα αυτού του μετασχηματισμού. Ωστόσο ξέρουμε ότι πρέπει να κινηθούμε πιο γρήγορα, πιο δίκαια και πιο αποτελεσματικά για να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο της υπερδεκαετούς κρίσης».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments